2013 ÖSYS Başvuru Yardım Bölümü

2013 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemine (ÖSYS) başvuru işlemleri, 2-15 Ocak 2013 tarihleri arasında yapılacaktır.

 

Henüz mezun olmamış, son sınıf düzeyindeki adaylar başvurularını okullarının bağlı olduğu başvuru merkezine yapacaklardır.

 

Mezun durumdaki adaylardan 2011-ÖSYS ve 2012-ÖSYS’nin her ikisine de bir Başvuru Merkezi aracılığıyla başvurmamış olanlar ile 2011 veya 2012-ÖSYS’ye başvurmuş olanlardan öğrenim bilgilerinde değişiklik olanlar başvurularını istedikleri başvuru merkezine yapabileceklerdir.

 

Mezun durumdaki adaylardan 2011 veya 2012 ÖSYS’den birine başvuru merkezi aracılığıyla başvurmuş olan ve öğrenim bilgilerinde değişiklik olmayanlar başvurularını; isterlerse bireysel olarak İnternet aracılığıyla, isterlerse diledikleri bir başvuru merkezine başvurarak yapabileceklerdir.

 

2013 ÖSYS başvuru işlemlerinde yardımcı olmak amacıyla sorularınızı buradan sorabilirsiniz.

Kısa adres:

2013 ÖSYS Başvuru Yardım Bölümü için 14 yorum

  1. günaydın benim sze br sorum olacaktı düz lise mezunu olan birisi açıktan tekrr lise okuyabilir mi ? meslek llisesi ?

  2. Selamun Aleyküm.

    Nasılsınız ?*iyisinizdir umarım..

    Benim size 1-2tane sorum olacak.Erken cevaplarsanız sevinirim.Çünkü başvuru yapmaya hazırlanıyorum. 🙂

    Sual 1:2011 yılındaki sınavda yanlış tercih yaptım.Üni geldi,gitmedim.Durmak yok dedim geçen yıl sınava tekrar girdim.Ve doğal olarak puanım kesildi.Okul puanım ve öğretmenlik için gelen ek puanım.Yine tercih yaptım kesintiden dolayı bir yer gelmedi.Bu yıl tekrar hazırlanıyorum.Yine puanım kesilecek mi ?*

    Sual 2-2011 yılında ösym beni yerleştirdi.Üni geldi lakin kayıt yaptırmadım.Geçen yıl kesinti oldu,bir yere yerleşemedim.Şimdi başvuru yaparken Öğrenim Durumunda ki seçeneklerden hangisini seçmeliyim ?*

  3. peki ben meslek lisesym endstri meslek illa gataya grmem için sağlık meslek lisesi mezunu olmam gerekiyormu?

  4. kız ögrenciler için harp veya kara okullarını öneriyormsnz yani askerlik braz zor sonuçta

  5. Askeri okullara girme isteği, ibaresi hakkında da biraz bilgi verebilir misiniz. Özellikle kız öğrenciler için.

    • Harp okulları ve astsubaylık okulları için o kutuyu işaretlemen gerekir. Ama o kutuyu işaretlemen başvuru için yeterli değil. Sonrasında 25 Mart-16 Mayıs tarihleri arasında her harp okulunun ve astsubaylık okulunun sitesinden online başvuru yapman mecburi gerekiyor. O kutu işaretlemesi; o okulların öğrencilerin taleplerini öğrenmesi için (ne kadar talep var diye) yaptıkları bir uygulama.

      Yani o kutuyu işaretlemesen de sonradan Harp okullarına ve astsubaylık okullarına kendi internet sitelerinden 25 mart-16 mayıs tarihleri arasında online olarak başvurabiliyorsun.

Yorum eklemek için kullanıcı girişi yapmanız gerekmektedir. Giriş