2012 ÖSYS Yerleştirme Sonuçları Açıklandı!

 

2012-ÖSYS Yerleştirme Sonuçlarının Açıklanması


SONUÇLAR İÇİN TIKLAYINIZ


 

Yerleştirme sonuçları, 17 Ağustos 2012 tarihinde saat 22.45’den itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden açıklanacaktır.

Adaylar, yerleştirme sonuçlarını yukarıda belirtilen internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir. Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

2012-ÖSYS merkezî yerleştirme sonuçları ile bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 3-7 Eylül 2012 tarihleri arasında ilgili üniversiteler tarafından yapılacaktır. Kayıt için adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye, belirtilen süre içinde başvurmaları gerekmektedir.

 

 

2012-ÖSYS Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin Sayısal Bilgiler: http://www.rehberlik.biz.tr/dosyalar/oss/1-2012yerlestirmesayisalbilgileri.pdf

 

En Küçük ve En Büyük Puanlar (TABLO-3A) (2 YILLIK):  http://www.rehberlik.biz.tr/dosyalar/oss/2-2012osystablo3a.pdf

 

En Küçük ve En Büyük Puanlar (TABLO-3B) (2 YILLIK): http://www.rehberlik.biz.tr/dosyalar/oss/3-2012osystablo33b.pdf

 

En Küçük ve En Büyük Puanlar (TABLO-4) (4 YILLIK): http://www.rehberlik.biz.tr/dosyalar/oss/4-2012osystablo4.pdf

Kısa adres:

2012 ÖSYS Yerleştirme Sonuçları Açıklandı! için 168 yorum

  1. muhasebe finansman ve kılavuza göre geçiş hakkım bulunuyor.

    • Evet geçiş hakkın var, YGS puanına bakılmayacak. Geçiş önceliklerine göre orayı tercih etmiş oluyorsun otomatik. Şansın biraz daha yüksek oluyor. Çünkü öncelik sizin geçiş haklarınızda.

      Hayırlısı olsun.

  2. sivil havacılık ve kabin hizmetli 2. sırada da havacılıkta yer hizmetleri yönetimi yazdım . bu sene ticaret meslek lisesinden mezun oldum.

  3. hocam son bir soru ben geçiş hakkımı türk hava kurumu üniversitesi tam burslu bir programına kullandım burda ygs puanım mı öncelikli yoksa obp mi acaba?

    ya da ek puanlı yerleştirme dikkate alınır mı?

  4. hocam yerleştirme öncelikleri de yer alan 12,2,D,94 nedir?

    • Onlar meslek liselerinin 2 yıllık kendi bölümlerine geçer kullandıkları sınavsız geçiş öncelikleridir. 12 Mezuniyet yılı, 2 mezuniyet okuluna ait türü, D il dışı gibi. Onları diğer liseler 2 yıllık tercihde bulunurken dikkate almalarına gerek yok, çünkü onları ilgilendirmiyor.

  5. hocam tercihlerimin 4.sırasına anadolu üniversitesi kabin hizmetlerini yazdım.( ve ticaret meslek lisesi mezunuyum)çıkması ve sağlık koşullarına sağlayamadığım durumlarda ne yapmam gerekiyor? ösym dilekçe verip alttaki sıralamama bakılıp yine yerleşecekmişim doğru mu bu?

    • Doğrudur.

      Tercihler kılavuzunun 4.3 başlığında (12. sayfa) ifade şöyle:

      “Sağlık muayenesi, bedensel yetersizlik, mülakat sınavını kazanamama ve intibak eğitiminin olumsuzluğu gibi başvuru sırasında bilinemeyen bir nedenle yerleştirildiği programa kaydı yapılamayan öğrenciler, durumları ÖSYM Başkanlığınca değerlendirilerek, alt tercihlerinden puanlarının elverdiği programlara (burslu programlar hariç) kayıtlar tamamlandıktan sonraki ilk 1 ay içinde başvurdukları takdirde yerleştirilirler.”

  6. boş kontenjanlar belli oldu mu hocam

  7. hocam anadolu üniversitesi bu sene geleneksel el sanatları bölümünü açmamış. acaba ek yerleştirmelerde açılır mı tekrar?

  8. hocam sizce bu senekiler mi daha şanslı önümüzdeki sınava girecekler mi obp açısından?

    • Fen, anadolu liseleri bu yıl daha şanslıydı (bu yıl geçti artık), gelecek yıl okul puanları açısından biraz kayba uğrayacaklar. Diğer liseler açısından dersek meslek liseleri açısından gelecek yıl daha şanslı.

  9. hocam ikinci tercihlerde açıköğretm(4yıllık)seçebiliyor muyuz?bi de şu aniçin hangi açıköğretimi okumak daha mantıklı

    • Geçen yıl seçilebiliyordu kontenjan sınırı olmayan 4 yıllık açıköğretim bölümleri. Ama bu yıl 4 yıllık açıköğretim kontenjansızlar kontenjanlı hale getirildi. Ek yerleştirmede bakalım nasıl bir karar çıkacak bekliyoruz.

  10. hocam lys çok kötü ygs 332 ne yapacam blmym ne yazacagımı blmym bana ardımcı olun ltfn

  11. hocam bana önereceginiz bölüm var mı

    • Sözelde en iyi bölüm YGS-4 puan türünde 4 yıllık zihin engelliler öğretmenliği. Sonrasında işitme, görme engelliler öğretmenliği var.

      Ayrıca LYS puan türünde TS-1 de coğrafya öğretmenliği, sonrasında TS-2 türkçe öğretmenliği, edebiyat öğretmenliği, sonrasında TS-1 de sosyal bilgiler öğretmenliği sayabileceğim önem sırasına göre bölümlerdir. Bunların hepsi 4 yıllıktır.

  12. hocam bu okulöncesinin puanları neden bu kadar düştü seneye de böyle olur mu yoksa yine yükselir mi.diğer bölümlere oranla çok düşüş var

    • YGSde türkçe testinden kaynaklanan başarı düşmesi vardı. Birçok tm öğrencisi hatta sayısal öğrenci, türkçeye çok zaman harcadıklarından matematik ve sosyale istediği süreyi veremedi ve düşük yaptı. Ayrıca bu sene okul puanları hesaplanırken 15 puan daha düşük hesaplandı ( Eskiden en yüksek okul puanı 75 gelirken, bu seneki hesaplamada okuldan en fazla 60 geldi). Kız meslek liselerininde başarı iyice düşünce puanları düştü iyice.

      Seneye sınav zorluğuna göre puanlar çıkar/iner.

  13. hocam halk ile ilişkiler bölümü nsl bilgi verebilirmisiniz ygs 4 puanım 332 gelir mi
    tsk

    • Halkla ilişkiler 2 yıllık gelebilir. Ama 2 yıllık çok işini görmeyebilir. Türkiyede çok yeni gelişen bir dal. Kaldıki 4 yıllık mezunları iş bulmada sıkıntılı. 2 yıllıkların işi daha da zor olur.

  14. hocam benim tm 1 puanım 341 ( sıralama 88 bin ) diğerleri de 352-363. istanbul üniversitesi iktisat i.ö bölümünü yazmıştım toplamda da 4 tercih yaptım ama açıkta kaldım. geçen sene iktisat i.ö 99binde kapattığı halde açıkta kalmam çok şaşırttı beni. başka şehire de gitmek istemiyorum. ek yerleştirmede istanbul içinde iktisat maliye düşünüyorum ama kontenjan olur mu hiç bilmiyorum. şansım nedir acaba bu konuda. ek yerleştirme sonunda istanbulda kalabilcek miyim

    • Geçen yıllar tek tukda olsa boş yer kalmıştı istanbulda. Bu yıl tekrar olabilir. Beklememiz gerecek mecburen. Ama ek yerleştirmede şöyle bir kural var; puanın üstünde bir yer yazamazsın. Örneğin istanbul iktisatta boş yer kalırda puanı 342 olursa yazamazsın. Ek yerleştirme böyledir.

      • ilk defa duydum bunu. puan neye göre belirleniyor peki anlamadım 347 ile kapatmıs istanbul iktisat i.ö. bir sorum daha olcak siz daha iyi bilirsiniz birçok öğrenci paylaşmıştır kazandığı yeri falan. benim puanımda olup da veya daha fazla , açıkta kalan öğrenci sayısı fazla mı ? yani ek yerleştirmede durumum nasıl olur çok tereddüt içindeyim

        • Ek yerleştirmelerde böyle bir kural var yıllardır hemde uygulanıyor.

          Senin puana sahip birisi gitmek isteyipde gidemeyen çok az. Belliki tercih işini bilen biriyle tercih etmemişsin.

          Ek yerleştirmede iktisat, işletme tarzı bölümlere gidersin ama istanbul işi sıkıntılıdır.

          • moral olarak çöktüm zaten hocam. tercih işi biraz da kendi hatamdan oldu sıralamalara aldandım fazla üstelemedim o yüzden. marmara iktisat i.ö 341 ile kapatmış. ek yerleştirmede puanlar artar mı hocam nasıl olcak

          • ek yerleştirmede oraya giren en son kişinin puanı kullanılacak. Bu yüzden bilemiyoruz ki, ama bu yayınlanan puanlar civarında genelde oluyor ek yerleştirmede puanlar.

  15. hocam kıbrısta tam burslu okulöncesi öğretmenlik okumak sizce mantıklı mı? türkiyeye geçiş var mı?bursun iptali gibi durumlarda oluyormuş sanırım. kafam çok karışık yardmıcı olur musunuz??

    • Türkiyede bazı üniversitelere geçiş var. Örneğin 19 mayıs (samsun) üniversitesine geçilebiliyor.
      Burs tamamen artık iptal olmuyor. Bursun devam etmesi için 4 üzerinden ortalamanın 2 olması gerekiyor. Diyelim 1. sınıfta 2 ortalamanın altına düştün. 2. sınıfta sana burs verilmiyor ama 2. sınıfta ortalamanı 2 nin üzerine çıkarırsan 3. sınıfta burs tekrar sana geri geliyor.

  16. iyi günler hocam,maliye bölümüne yerleştim ek kontenjandan açıköğretimden başka bir bölüm daha okuma şansım var mı acaba ?

    • Uluslararası ilişkiler LYS bölümüdür. Puan türü TM-2’dir. Puan hesabı daha farklıdır. TM-2 puanının oluşması için LYS-1 (Matematik, Geometri) ve LYS-3 (Edebiyat, coğrafya-1) sınavlarına da girmen gerekli.

  17. peki hocam uluslararasi iliskiler nasil bi bolum calisma alanlari nereler.

    • Türkiye’de başta Dışişleri Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Maliye ve Turizm Bakanlıkları olmak üzere, Milli İstihbarat Teşkilatı, Dış Ticaret ve Hazine Müsteşarlıkları, Avrupa Birliği Genel Sekreterliği ile üniversitelerde görev alabilirler. Ayrıca yabancı dilin çok iyi olmak kaydıyla ve birkaç yabancı dil bilmek, yüksek lisans, doktora da yapmış olmak kaydıyla yurtdışında NATO, Birleşmiş Miletler, IMF, Dünya Bankası ve Avrupa Birliği uluslararası kuruluşlarda da görev yapabilirsin.

      Kısacası yabancı dil endeksli bir bölüm. Ama tek yabancı dil yeterli değil.

      Türkiyede iş olanakları KPSS ye endeksli.

  18. peki hocam benm puanimi bilyrsunuz ygs4 332ygs2 212ygs6 284 bu puanlra gelebilck iki yillk ònu acik bolumler nelerdir.

  19. hoca merhaba bu doğu akdeniz üniversitesindeki not sistemini çözemedim en düşük notun kaç olursa geçiyosun harfli gösterimi nasıl bilgilendirrseniz sevinirim

  20. anladım hocam niğdede malatyada bide antepte tıbbi dökümantasyon bölümünde boş var mı

    • Kılavuz çıkmadı bilmiyoruz boş olduğunu tam olarak. Ek yerleştirme kılavuzu çıktığı zaman boşluk oralarda oluşacak mı göreceğiz. Bazen kazananlar gidip kayıt olmuyor ve bu nedenle boşluk oluşabiliyor.

  21. kıbrısta okumayı düşünüyorum ama tercihlerde yazmadım tercih etmeden kayıt yapamaz mıyım ?

  22. hocam benim ortaögretim basarı puuanım 352 bunun ne kadarı kırılır

  23. Oğlum antalya denizcilik meslek lisesi de oys geçemedi ama bucak da üniversite yurt burs kazandı neolur

  24. hocam vakıf üni.den devlete geçiş var mı.?

  25. agırlıklı ortaögretim puanım kırılır mı bide orta ögretim puanım kırılır mı besyoda

  26. Hocam ilk tercihlerini yapmayanlar ikinci tercihlerden faydalanabiliyor mu? Bir rehberlik öğretmenim evet diyor diğer tanıdığım öğretmenler yok olmaz öyle şey vs..gerçekten hangisi doğru kafam çok karışık..ayrıca yerleşemeyen aday sayısı belirlenmedi mi? Artış olursa diğer öğrenciler nasış yerleşecek?Öncelik hakkı kimlerde olacak nasıl düzen bu??

    • Evet ilk tercihini yapmayan, ikinci tercihte bulunabiliyor. Kesin olan bir durum bu. Rehberlik öğretmenine başvuracaksın bu konularda.

      Yerleşemeyen aday sayısı bizi çok ilgilendirmiyor, ilgilendiren şu; ek yerleştirme ne kadar kontenjan olacak? Bu da henüz belli değil, kılavuz çıkınca göreceğiz. 2 yıllıklarda öncelik hakkı gene meslek liselerinde. Ama 4 yıllıklarda öncelik hakkı durumu yok. Kimin puanı yüksekse o girer.

  27. kaç puanım kırılır bide diploma punını mı kırarlar yoksa ygs puanını mı

    • Sadece okul puanın (yani diploma puanın).
      YGS puanınıza asla dokunulmaz.

      Ne kadar kırılacağını şöyle hesap edebilirsin; Diploma notunu önce 5 ile çarp, sonra çıkan sayıyı 0.12 ile çarp. Çıkan sayı kırılmadan 60 üzerinden gelen okul puanınız. İşte bu okul puanın yarısı kırılacak.

  28. hocam bu sene ek yerleştirmeye kaç kişi başvuru yapacak bi bilginiz var mı

  29. antrenörlüğü kazandım gitmesem seneye sınava girsem puanım kırılır mı? bide bu sene bu bölüme gitmesem ek tercih yapabilir miyim?

  30. bunları bana değil eşit sayanlara söyle…

  31. emekle parayı karıştırma..çok para vermek çok emek harcamak değil..4 yılın sonunda doğru düzgün bi iş sahibi olmak hepimizin amacı bu.. siz veriğiniz 10 milyara acıyorsanız yazık size.. çünkü verdiğiniz parayı zamanı gelince kat kat alacaksınız..ayrıca şikayet eden de yok..

    • Biz çalışıp yüksek puanlarla oraya girdik.Ne kadar kazanacagını sanıyorsun mezun olunca acaba? Ben 29 bin olup gireyim diğerleri 150 puanla girsin nerede adalet niye ben bunlarla eşit sayılıyorum?

  32. anladım hocam.. peki hocam 2.tercihte tercih yapıp başlasam ve seneye bi daha girdiğimde puanım kırılır mı..bir de bunu örgün eğitime çevirebilir miyim

  33. açıköğretimde de hharçlar kalkmadı mı hocam.. bu yıllık 2.5 milyar ne oluyor

  34. hocamın dediği gibi beleşçilik değil.. benim istediğim okuduğum emek verdiğimin sonucunu alabilmek..sırf üni okumak değil..

  35. hocam tür dili edeb. fakültesimi yoksa açıktan sosyal hizmetler bölümümü.? sizce hangisi..

  36. mrb hocam size bi soru soracaktım ya antrenörlük bölümünü kazandm sizce önü açık mı?

  37. Anladım hocam.Gerçekten yazık olur açıkta kalırsam o kadar çalışıp kazanayım adamlar bedava girsin rahat rahat benim yerime 🙂 son sorum olacak maaş ve çalışma koşullarını tam olarak biliyor musunuz bilgiler tam net değil kime sorsam bilmiyor:)

  38. Hocam bişey soracam.bu açıköğretimte sosyal hizmet okuyanlarla 4 yıllık okuyanlar gerçekten eşit mi tutuluyor? böyle saçma bişey olabilir mi?

  39. hocam istanbul üniversitesi sosyal bilgiler öğretmenliği kazandım kesin kayıt 3 eylül deniliyor sitede ön kayıt da var mı varsa o ne zaman yapılıyor bilgilendirirsenin çok sevinirim her şey için teşekürler

  40. hocam bu sene ek yerleşmeden de yerleşemezsem puan kesintisi oluyor mu? kaç oranında?

  41. hocam ts-1 249 ts-2 265 2.tercihlerde türk dili ed. yerleşme şansım nedir?

    • Bazı Türk Dili ve Edebiyatı kontenjanları boş kalmış. Çoğu düşük puanla kapatmış. Biraz karambole oldu bu sene bu tercihler. Tercihlere formasyon verilmeyecek mevzusu çok etki etti (Her ne kadar tercihlerin bitimine 3 gün kala YÖK başkanı formasyon verilecek dese de!).

      Ek yerleştirmede şansın olmakla birlikte millet tercih eder gibi. Yani şansın öyle yüksek değil.

  42. mesela anestezi bölümünde vakıf ünv.hiç boş yok ek yerleştrmede bu bölümün kontenjanı artabilir mi ?

  43. hocam bişey soracam ya özel ünv.ek yerleştrmelerde kontenjan artırıyorlar mı

  44. öyle yapacam hocam işte çok dikkat etmek lazım kontenjanlara falan akıllı tercih yapmalıyım 🙂 siz yardımcı olcaksınız içim rahat 🙂

  45. tamam hocam tşk ederim ama karar verdm sağlık bölümü olmasa gitmeyecem

  46. peki siz hangisini önerirsiniz

  47. ya hocam kyk başvurusu yapamıyorum bilgiler girilmio

  48. hocam şimdi bu benim 3.yılım bu yıl mutlaka yerleşmeliyim ygs4 puanım 332 başarı sıralamam 272480 bu ygs 1 puanım 212 başarı sıralamam 766373 ilk tercihim atatürk üniverstsi sosyal hizmetti gelmedi bi kaç tane tıbbi dökümantasyon yazdım onlarda gelmedi en sona 10 tane özel ünv yazdım onlarda gelmedi 🙁 sorun ne bilmiyorum ama bu yıl yerleşmeliyim şimdi anestezi,diyaliz,radyaloji bu bölümlerin özel ünv. gelir mi yani boş yer kalır mı? yardım edecek başka kimse yok sizi çok yordum kusura bakmayın

    • Anestezi, diyaliz, radyaloji bu bölümlerden çok zor yer kalır. Özelde de (vakıf) olsa talep ediliyor. Düşük ihtimal de olsa vakıflarda yer olabilir. Ayrıca 2 yıllık tıbbi sekreterliği çok tercih eden öğrenci var ve öncelik meslek liselerinin sınavsız geçişlerinde. Yani sana sıra gelmesi zor oluyor tıbbi sekreterlikte.

      TS-1 veya TS-2 puanın yok mu hiç? Yada LYS puan türlerin; TM, MF?

  49. mrb hocam bayramdan sonra daha detaylı bilgi vereceğinizi söylemiştiniz bayram boyunca bu günü bekledm 🙂 şimdi ben o kadar özel üniversite yazmama rağmen hiç bi yer gelmedi ne yapcam ben

  50. hocam burs başvuruları başladı mı nasıl yapcaz başvuruyu

  51. hcam ssyoloji ile brlikte cap yapmk istiyorum yapacagım bölümler sosyal hızmet felsefe ve türk dili ve edebiyatı..bna fydalı olcak ve ilerde işime yarayabilcek hangisidir neyi önerirsiniz ?

  52. Hocam Hacettepe üni. Sosyal hizmet bölümünü kazandım.bu sene hazırlık kalkmış.sizce bu bölümde ingilizce bilmeye gerek var mı? ve sizce kazandığım yer iyi mi 🙂

  53. hocam meraba size yardımlarınızdan dolayı çok teşekkür edrim .. mehmet akif ersoy üniw hemşirelik kazandım:) sabrınızdan ve yardımlarınızdan dolayı çok teşekkür ederim 🙂

  54. hocam ikinci tercihte sosyojinin çıkma olasılığı sizce ne? sıralamam 226 bin..puan da 279..bir de 2 yıllık büro yönetini ve yönetici asistanlığı hakkında biraz bilgi verirseniz sevinirim..iş imkanı nasıl..

  55. mrhabalar hocam 🙂 ilk önce daha önceden etmiş oldugunz yardmlar ıcın tsk ederım istediğim bölüm ve istediğim üniversiteye yerleştm 🙂 sıze bı soru daha sormak ıstıyorum..sakarya üniversitesi sosyoloji bölümünü kazandm hazırlık zorunlu değil kafam cok karılık sızce okumak daha iyi olurmu birde kayıt için gerekli blgeler sitesinde daha açıklanmamş yada ben goremedım bı yardmcı olurmusnz o knudada neler gereklı ?

    • Hayırlı olsun şimdiden. Üniversite iyi bölümde gelecekte işe yarayabilecek mesleklerden. Türkiyede yeni yeni hareketlenen, önemi anlaşılmaya başlanan bir meslek. Ve sosyolog kadrolarına alımlar ciddi şekilde artmaya başladı. İngilizce halledebiliyorsan hallet.

      Belgeleri http://www.sakarya.edu.tr adresinde yakında açıklanır. Kayıtlar 3-7 eylül arasında. Vakit var daha.

      • ingilizceyı zaten hallettmeyı dusunuyorum hocam kurlar almayı ama benm hıc ıngılızce bılgım yok hazırlık okumak bu yuzden bana zararlı olurmu ? yda tam tersı faydalımı olur bılemıyorum kafam cok karısık

        • Hazırlık zaten başlangıç düzeyindedir. Sıfırdan başlıyor. Lise ingilizcesi gibi. Faydası çok olur, zararı olmaz.

          • hocam kusura bakmayın cok soru soruyorum ama bu hazırlıktan once bı sınav yapıyolarya ona gırmedende hazırlık okuma sansımız varmı

          • Tabiki hazırlık okuma şansın var. Sınav hazırlık okumak istemeyenler için var. Yani Muafiyet sınavıdır o.

          • sınava gırersem pek bısey yapamam hocam.. rezl olmkta ıstemıorm 🙂 kayıt gunu bnları halledebılırız demı hocam sınav 14undeymış cunku

          • Ya sınava ister gir ister girme senin takdirine kalmış:) Kayıt zamanında halledersin. Bu arada okul başladıktan sonra bana buradan tekrar ulaş. Bazı hocaları konusunda bilgi veririm.

          • peki hocam 🙂 sorularımı cevapladığınız içinde tesekkur ederim

  56. çok tşekkür ederim hocam yardımlarınız için.ben 4.sınıfa yeni geçtim stajım var diye bu sene(2013) kazanamam herhalde diyip fazla zorlamicaktım.4.sınıfta ön hazırlık gb bişe yaparım diyordum ama zorlicam.olursa olur.barajı 60 puanı geçen yerleşmiş metoklara.bunun da çok zor olduğunu sanmıyorum.siz ne dersiniz?

  57. Peki tskr.dediğinz gb.baya düsmş puanlar siz rahat 20-25 düser demistnz.şansım çok yükseldi 🙂

    • Evet en az 20-25 düşerdi. LYS başarısını bilmeden durum bu idi. LYS başarılarını görünce 35-40 a kadar düşebilir diye düşündüm. daha fazla düşmüş; 60 civar düşmüş.

      Çünkü MTOK’ları sadece meslek liseleri tercih edebiliyor. herşey olabilir o bölümün puanlarında. çok düşüklerde kapanabilir.

  58. sa hocam ben telefondan giriyorumda siteye.dosyaları açamıyorum.elektrik-elektronik(METOK)yeni en kübüçük ve en büyük puanlarını buraya yazarmısınız lütfen .şu anda yayladayım internet kafe yok burada.yazarsanız cok sevinirim.allah razı olsun..

  59. boş kontejan kalır mı hocam

    • Vakıflarda kalabilir. Nitekim vakıflarda önlisans (2 yıllık) 5.722 boş kontenjan kaldı.

      Puanları incelemedim acaba istediğin bölümlerde boş kontenjan varmıdır diye, bayramdan sonra sorarsan daha rahat bakıp bu tercihlerde boş kalan olmuştur mu diye söyleyebilirim. Kalmamışsa bile kayıt yaptırmayanlar olabiliyor ve o zaman boş yerler çıkabiliyor.

  60. ek tercihlerde yerleşme şansım var mı özel ünv anestezi diyaliz radyoloji bölümüne ? bide diş protez bölümünün iş imkanı nasıl

  61. hocam 17 özel ünv yazdım hicbri gelmedi siz gelir dediniz acba sorun mu çıktı

  62. hocam krediye bursa ve yurda nasıl başvuru yapıcam kykdan bulamadım link verirmisiniz yoksa daha başlamadı mı ?

Yorum eklemek için kullanıcı girişi yapmanız gerekmektedir. Giriş