2012 DGS Yerleştirme Sonuçları Açıklandı!

2012-DGS sonuçlarına göre; tercih yapan adayların yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır.

Yerleştirme sonuçları, https://sonuc.osym.gov.tr/Sorgu.aspx?SonucID=1287 linkinden öğrenebilirsiniz.

Adaylar, yerleştirme sonuçlarını belirtilen internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir. Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri ilgili Üniversite tarafından 12-19 Eylül 2012 tarihleri arasında yapılacaktır. Kayıt için adayların, yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu Üniversiteye süresi içinde başvurmaları gerekmektedir. 

Yerleştirme sonuçlarına ilişkin sayısal bilgiler: http://www.osym.gov.tr/dosya/1-60794/h/dgs20121yerlestirmesayisalbilgiler.pdf

Yerleştirme sonucu oluşan 2012-DGS En Küçük ve En Büyük Puanlar: http://www.osym.gov.tr/dosya/1-60793/h/dgs20121yerlestirmemaxminpuanlar.pdf

Kısa adres:

2012 DGS Yerleştirme Sonuçları Açıklandı! için 16 yorum

  1. zihinsel engelliler öğr. ingilizce hazırlık zorunlu mu

  2. ya hocam bi daha bişey daha.. maltepe hazırlık zorunlu mu

  3. tmm hocam çok sağolun yardımınız için:)

  4. bir de hocam ortalama yüksek olursa maltepe de %50 gbi bursluluk bölümüne girilebilir mi böyle bi imkan var mı

  5. maltepe üni. hocam..çünkü ordan devlete geçmeyi düşünüyorum

  6. peki hocambu bölümün dersi zormudur..hangi dersler var..bnm mat zayıf…

  7. ve hocam ben şimdi ek yerleştirmede maltepe 0 burssuz zihinsel eng. öğretmenliğine gitmeyi düşünüyorum.. 2.sınıfta ise devlete geçiş yapmak istiyorum..onun içn bu sınava mı girmem gerekiyor yoksa not ortamasıyla mı olucak??

  8. hocam dgs yani dikey geçiş sınavı bi üniden başka bi üniye aynı alanda geçiş oluyor değil mi..

    • DGS 2 yıllık okuyan bölümlerin, kendi bölümleriyle alakalı 4 yıllık alanlarına geçişidir. Her 2 yıllık bölümün hangi 4 yıllık bölüme geçebileceği DGS kılavuzunda bellidir.

      DGS de A üniversitesinde 2 yıllık okumuşsan, o 2 yıllık bölümün, çeşitli üniversitelerde yer alan 4 yıllık bölümünü tıpkı öss tercihleri gibi yazabiliyorsun. Yani illa 2 yıllık okuduğun üniversitede 4 yıllığına ancak geçebilirsin diye bir zorunluluk yok.

Yorum eklemek için kullanıcı girişi yapmanız gerekmektedir. Giriş