2013 SBS Sistemi (OGES)

Seviye Belirleme Sınavı (SBS) soruları, 8 inci sınıf Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler ve İngilizce derslerinin öğretim programları esas alınarak hazırlanır.

Her test için hesaplanan standart puanlar;

Türkçe ve matematik dersleri için

fen bilimleri ve sosyal bilimler için

yabancı dil için 2 katsayısı ile çarpılarak her bir testin ağırlıklı standart puanı bulunur.

 

Hesaplanan toplam ağırlıklı standart puan, kendi içinde en küçüğü 100 ve en büyüğü 700 olan bir puan dağılımına dönüştürülür. Böylece yeni sistemle birlikte SBS puanı 100- 500 puan aralığında değil, 100- 700 puan aralığında hesaplanacak.

Yıl Sonu Başarı Puanı (YBP), Öğrencinin derslerden aldığı yıl sonu puanları, o derslere ait haftalık ders saati sayısı ile çarpılarak ağırlıklı yılsonu puanları hesaplanır. Bu puanların toplamının, o derslere ait haftalık ders saati toplamına bölünmesi ile de yıl sonu başarı puanı hesaplanır. Puanlama 100 tam puan üzerinden yapılır.

YBP hesaplanmasında öğrencinin başarısı diğer öğrencilerle ilişkilendirilmeyecek. Okul birincisinin puanı diğer öğrencileri etkilemeyecek.

Orta Öğretime Yerleştirme Puanı (OYP), Merkezî sistemle öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına yerleştirme puanı (OYP), öğrencinin 6, 7 ve 8 inci sınıf yıl sonu başarı puanları ile 700 tam puan üzerinden hesaplanan seviye belirleme sınavı puanı toplamının ikiye bölünmesiyle elde edilen puandır.

 

 

Yasal düzenleme yazısı: http://mevzuat.meb.gov.tr/html/2641_0.html

Kısa adres:

Yorum eklemek için kullanıcı girişi yapmanız gerekmektedir. Giriş