2015 YGS ve 2014 YGS Cevap Kağıtlarının ve Sorularının Görüntülenmesi

DUYURU
(19 Mart 2015)

2015 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (2015-YGS) ve 2014 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (2014-YGS): Cevap Kâğıtlarının, Aday Cevaplarının ve Soru Kitapçıklarının Görüntülenmesi

15 Mart 2015 tarihinde yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavına (2015-YGS) veya 23 Mart 2014 tarihinde yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavına (2014-YGS) giren adayların cevap kâğıtlarının görüntüleri ve adayların cevap kağıtlarına yapmış oldukları işaretlemelerin optik okuyucular tarafından okunması sonucu elde edilen aday cevapları ve soruların doğru cevapları, sınava giren adayların sorulara verdikleri yanıtlarını ve değerlendirme sonuçlarını inceleyebilmeleri amacıyla ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi (https://ais.osym.gov.tr) üzerinden erişime açılmıştır.

Adaylar, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresine T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile giriş yaptıktan sonra ilgili sınavı ve “Cevap Kağıdı Görüntüleme” ekranını seçerek sınavda kullandıkları cevap kağıdını görüntüsünü, cevap kağıdına yaptıkları işaretlemeleri, bu işaretlemelerin optik okuyucularla okunması sonucu elde edilen aday cevaplarını ve soruların doğru cevaplarını görebileceklerdir.Ayrıca adaylar, aday cevaplarının ve cevap anahtarının yayınlandığı form üzerindeki soru numaralarını tıkladıklarında, her soru için açılan yeni pencerede soru kökünü, cevap seçeneklerini ve sorunun doğru cevabı ile ilgili soruya kendilerinin vermiş olduğu cevabı görebileceklerdir. Sorular, adayın sınavda kullandığı kitapçığın soru ve seçenek diziliminde görüntülenmektedir. Ayrıca bu sayfada, adayların testlerdeki toplam doğru, yanlış ve boş cevap sayıları ile birlikte ham puanları da gösterilmektedir.

2015-YGS ve 2014-YGS sorularının ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi üzerinden erişime açılması, yargının sınavda sorulmuş sorulara erişim konusunda vermiş olduğu yürütmeyi durdurma kararını uygulamaya yönelik olarak ÖSYM Yönetim Kurulu’nun kararı ile uygulamaya alınmıştır. Bu karara göre:

“2015-YGS’de sorulan soruların (160 soru) alanlar gözetilerek rastgele seçilen % 20’si (32 soru) sınav tamamlandıktan hemen sonra hiçbir telif bedeli talep edilmeksizin ÖSYM’nin İnternet sitesinden kamuoyunun ve ilgililerin erişimine açılmıştır. Ayrıca bilgi edinme amaçlı olarak, 2015-YGS’de ve 2014-YGS’de sorulan soruların tamamı, sınava giren adayların cevap kâğıdı görüntüleri ve cevap anahtarları ile birlikte, sınav sonuçlarının açıklanmasından hemen sonra ve 10 gün süreyle, ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi (https://ais.osym.gov.tr) üzerinden TC Kimlik Numaraları ve kişisel şifreleri ile erişimine açılacaktır. % 80 oranındaki bu kısma ait telif hakları bedelli ya da bedelsiz olarak hiç bir kişi veya kuruluşa devredilmeyecek ve bu soruların kişisel ya da toplu her türden paylaşımı (basımı, yayımı, dağıtımı) yasak olacak, paylaşanlar hakkında 5846 sayılı Kanun kapsamında yasal yollara başvurulacaktır.”

Bu kapsamda, 2014-YGS veya 2015-YGS’ye giren adaylar, 19 Mart 2015 Perşembe günü saat 20:00’den itibarenhttps://ais.osym.gov.tr İnternet adresini üzerinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile girdikleri sınavların sorularını görebileceklerdir.

Bu uygulama, adayı bilgilendirme amacıyla yapılmaktadır. Görüntülenen sayfa belge niteliği taşımaz. Her türlü değerlendirmede ÖSYM sisteminde kayıtlı bilgiler esas alınır.

Adaylara ve kamuoyuna duyurulur.

Kısa adres:

Yorum eklemek için kullanıcı girişi yapmanız gerekmektedir. Giriş