2014 KYK Yurt başvuruları başladı

Gençlik ve Spor Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Bakanlık bünyesinde faaliyetlerine devam eden KYK‘ya ait yurtlarda barınmak isteyen öğrenciler internetten başvurabilecek.

2014-2015 öğretim yılında Lisans Yerleştirme Sınavı’na girerek yurt içi ve KKTC’de ilk defa herhangi bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan hazırlık ve 1.sınıf öğrencileri ile herhangi bir yükseköğretim kurumunda eğitimine devam eden ara sınıf öğrencileri bugünden itibaren 11 Ağustos’a kadar KYK’nın “www.kyk.gov.tr” internet adresinden yayımlanacak, başvuru formundan yurt başvurusu yapabilecek.

Bu başvuru süreci kapsamındaki öğrenciler için başvuru alımı tekrarlanmayacak.

Yüksek lisans, doktora, özel yetenek, dikey, yatay geçiş sınavı ile yükseköğretim programlarına girecek öğrenciler ile artık yıl öğrencileri için alınacak başvurular ileri bir tarihte duyurulacak. Yükseköğretim kurumlarına ek kontenjanla yerleşecek öğrencilerin yurt başvuruları ise ÖSYM tarafından ek yerleştirme sonuçları açıklandıktan sonra duyurulacak bir tarihte alınacak.

Başvuru linki: https://www.kyk.gov.tr/kyk/html/index.html

Kısa adres:

2014 KYK Yurt başvuruları başladı için 17 yorum

  1. istanbuldayım istanbuldakine mi başvuracağım.. dgs, yatay geçişli öğrenciler için yapılacak kayıtlara ben başvuramazmıyım.???

  2. hocam ben başvuruları kaçırdım. ne yapacağım ?

    • Ancak şöyle olabilir; mevcut başvuranlar ve yedeklerden sonra yer kalırsa, bulunduğun yerdeki KYK müdürlüğüne git şahsen başvur, yer varsa yardımcı oluyorlar.

      İlk başta dolu oluyor yurtlar, ama daha sonra (1.dönemin sonuna doğru ya da 2.dönem başlarında) yurtlar boşalmaya başlıyor ve yer olabiliyor.

      Ya da gelecek yıl başvuracaksın.

  3. Sagolun hocam. yaptık basvuruyu. hocam birde ben yenı gmail adresımle sıteye uye olmaya calıstım. e postanıza ıste bır sey gonderıldı fılan dedı. gelmedı bısey e postaya. yorum yapamıorum ordan. ne yapmalıyım hocam? Bırde hocam e postanızı ogrencılere verıomusunuz? yanı ordan ulasmak daha kolay olur.hayırlı aksamlar hocam.

    • Diğer email ve kullanıcı adınız nedir? ben onaylarım buradan. Email adresi; rehberlikbiztr@yahoo.com

      • Hocam hayirli gunler. 12.600 tl öğrenim kredisine imza attik diyelimki. Ogrenim kredisini istedigimiz zaman almaktan vazgecebiliomuyuz? Birde diyelimki ilk yil aldik ve sonraki yil almayi biraktik. Hemen iki yil icerisinde odemelimiyim. Odemezsem faiz filanmi uygulqnio. Ce ayni zamanda okuyo olcam. Mezun olmam beklenmeyecekmi?

        • Hocam takdit taksit yaziorum ama aklima yeni geldi. Hocam bu universite 1. Sinif okuoruz. Sinava tekrar girip baska bolum kazandik. Diğerini biraktik. Kayit dondurma dedikleri bu degilmi??? Kayit dondurunca daha sonra o bolumu geri okuyabilioruz yani?? Birde istedigimiz zaman kayit dondurqbiliomuyuz? Yani ygs den sonra kayit dondurmak istedim olabilirmi? Oyle yil basi yil sonu beklemem gerekiomu yani???

          • Kayıt dondurmada kaydını yaparsın, dilekçe yazarsın 1 sene dondurursun ve böylece oradaki hakkını korursun; diyelim sene devam etmek istiyorsun 1.sınıfa yeni başlar gibi başlarsın.

            Kayıt dondurma genelde belli zamanlarda (dönem başları) gerçekleşiyor.

        • Evet istediğin zaman bırakabiliyorsun. Normalde, ödeme mezun olduktan sonra başlıyor, ama senin yarıda kesmen durumunda ne zaman başlar emin değilim. Ama büyük ihtimal gene mezun olduktan sonra başlar.

  4. Hocam hayirli gunler. Kardesim istege bagli hazirlik okumayi dusunuo. Yurt basvurusunda sinifiniz kismina hazirlik Yazdiginda yurt gelme olasiligini etkilermi. Yani ne bil hazirlik bu daha rahat olur filan. Hocam bir de oraya hazirlik okumak istedigini yazip geri vazgecti diyelimki sorun olurmu? Gecerliligi ne yani? Hocam birse kurumca duzenlenecek olan egitim programlarina katilmak istiomusunuz gibi bir sey var? O nedir hocam tam olarak? Yani hszirlilla filan alakasi varmi? Hayirli gunler hocam.

    • Hazırlık okumak etkilemez yurt ihtimalini. Oraya hazırlık yazıp sonradan vazgeçmeniz de sorun oluşturmaz.

      KYK’nın kendi eğitim programları; konferans, seminer gibi şeyler düzenleniyor, katılırsan sertifika alıyorsun. Hazırlıkla alakalı değil yani. İşaretlemen çok da gerekmez.

Yorum eklemek için kullanıcı girişi yapmanız gerekmektedir. Giriş