2012 YGS-LYS Tercih Yardım Bölümü

 

Bu başlık YGS-LYS tercihlerinde sizlere yardım etmek için açılmış bir başlıktır.

 

Uyarılar

– En önemlisi mutlaka sorduğunuz soruya er ya da geç (en geç 12 saat sonra) cevap verilecektir (Cevaplar genelde akşa 19.00 ile gece 03.00 verilebilecektir.).

– Lütfen ayrı ayrı mesajla çok soru sormayın. Sorularınızı tek mesajda toplu olarak sorunuz.

– Benzer soruları mümkün mertebe sormayın.

– Soru sormadan önce diğer mesajlara bakarak; sizin sorduğunuz sorunun aynısı sorulmuş mu diye lütfen bakınız.

– Sorularınız YGS-LYS tercihleriyle ilgili olsun. Diğer sorularınızı ilgili olan diğer başlıklarda sorun.

– İnternet üzerinde birtakım tercih robotları vardır. Güvenilir olanların şimdilik bazılarını ekledim. O linklerden bakabilirsiniz. Belkide soru sormanız gerek bile kalmayacak. Link; http://www.rehberlik.biz.tr/2012-osys-tercih-robotlari/

2012 ÖSYS tercihleri; 23 temmuz – 3 ağustos arası yapılacaktır.

– 2012 ÖSYS tercih kılavuzu: http://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2012/OSYS/2012OSYSKONTKILAVUZ_23_7_2012.pdf

– 2012 ÖSYS tercih kılavuzunu online ÖSYM sitesinden girip görebilirsiniz. htt://rehberlik.osym.gov.tr adresinden dilediğiniz bölümü kolaylıkla aratıp, şartlara da kolaylıkla bakabilirsiniz.

– Son olarak soru sormadan önce lütfen şu başlığı mutlaka okuyunuz; http://www.rehberlik.biz.tr/2012-ygslys-tercih-ile-ilgili-yararli-bilgiler/

 

 

Kısa adres:

2012 YGS-LYS Tercih Yardım Bölümü için 1.131 yorum

  1. mrb hocam sınıf öğretmenliği 1 .sınıftayım mesleğin önü kapandı ve ataması zor diyorlar not ortalamam yüksek kendi veya başka bir üniversitede pdr yada psikolojiye geçiş yapabilir miyim ? veya sınıf öğretmenliğinden başka hangi bölüme geçiş yapabilirim ? tşkrler

  2. hocam ben bu yıl tercih verdim özel üniv. pdr geldi üni. kaydımı yapmadım 2013 te gireceğim ygs-lys puanım kırılırmı şimdiden teşekürler

  3. Hocam ben bu sene açıköğretim işletme yönetimine yerleştim ve okuyorum kontenjansız bölüm. Seneye tekrar sınava gireceğim AOBP puanımda kesinti olup olmayacağı hakkında net bir şey söyleyebilir misiniz?

  4. Sabah aksam edebıyat dıl anlatım tarıh cografya calısıyorum.. 🙂

  5. Cevabınız hayatıma sekıl verebılır hocam cok tesekkur edıyorum , evet Canakkaleye YGS den gıremezsem Gazi üniv , Konya üniv yada Nevsehir üniv Gastronomi bölümlerini yazıcam. Hersey , okumus bılınclı toplum yaratmak ugruna.

    Tekrar tesekkurler

  6. Hocam merabalar , esit agırlık lise son ögrencisiyim deneme sınavlarında sözel puanım ( gastronomi sözelden alıyor ) 320 falan. ben bu puanı sene sonu 360 a ceksem bolumume gırerım. Soracagım soru , Canakkale 18 Mart Unıversıtesı Gastronomı Bolumu 47 kısılık kontenjanıyla YGS4 den alıyor ama parantez ıcerısınde MTOK yazmamıs. Yanı ben duz lıse cıkıslı oldugum halde sorunsuz olarak gırebılıyor muyum ?

  7. Hayvan yetiştirici ve sağlığı bölümü ygs den mi alıyor puanları ne acaba ?

  8. Süt ve Besi Hayvancılığı

  9. hocam iyi günler süt ve besi sağlığı bölümünden veterinerliğe dikey geçiş var diye duydum bir bilginiz var mı?

  10. hocam soruma tam cevap alamadım bilgilendirirseniz sevinirim.YGS-2 den hiç sayısal yapmadan tercih yapabiliyormuyuz ben esit ağırlık oldugum için sayısalla aram hiç iyi değil şimdiden teşekkür ederim . .

    • YGS-2 bir puan türüdür. Yani sınavın adı değildir. YGS-2 sayısal ağırlıklı bir puan türüdür. YGS-2 puanının yüksek olması için matematik, fen sorularını yapman gerekir.

      Ama fen yapmak zorunda değilsin. Fen testini YGS-2 puan türünün yüksek olması için yapiyorsun. Fen hiç yapmadan yerleşme ihtimalin elbette var. Sonuçta YGS de türkçe, sosyal, matematik yaptığından YGS-2 puanın da oluşacak.

  11. onu bende sormak istiyom ygs de sayısal yapmadan ygs 2 den tercih yapabiliryormuyuz ?

    • YGS-2 bir puan türüdür. Yani sınavın adı değildir. YGS-2 sayısal ağırlıklı bir puan türüdür. YGS-2 puanının yüksek olması için matematik, fen sorularını yapman gerekir.

      Ama fen yapmak zorunda değilsin. Fen testini YGS-2 puan türünün yüksek olması için yapiyorsun. Fen hiç yapmadan yerleşme ihtimalin elbette var. Sonuçta YGS de türkçe, sosyal, matematik yaptığından YGS-2 puanın da oluşacak..

  12. hocam ben bu sene 12. sınıfım ve anadolu lisesindeyim.Sorum şu olacak beim bölümüm esit agırlık ve ben ygs-2 den tecih yapmak istiyorum.Rehberlik hocama danıstım ve ygs-2 sayısaldan alıyor sen ordan tercih yapman için sayısal soruları yapman gerekiyor dedi. Başka birisi de sayısal yapmana çok gerek yok onlar % li puanlarla alıyor türkçe%20 mat%30 falan ddi.Bu konuda yardımcı olabilir misiniz. Gideceğim bölüm hayvan yetiştiriciliği puanı da 170 lerde

    • YGS-2 sayısal bölüm evet. Ama istediğin bölüme göre düşük fen yaparak, biraz matematik, türkçe, sosyal yaparken gidebilirsin. Ama 2 yıllıklarda şu öncelik meslek liselerinde. Onlar 2 yıllık sınavsız geçişte bulunur, onlardan yer kalırsa sen YGS-2 puanıyla tercih edebilirsin. (Tabi şu da var: sınavsız geçişin kalkması gündemde)

      Birde 2 tane hayvan yetiştiriciliğiyle ilgili bölüm var ama ikisi de 2 yıllık?

      Süt ve Besi Hayvancılığı
      Kümes Hayvanları Yetiştiriciliği

  13. tm 1 den 120 bine girmek için ayrı ayrı ygs ve lys den kaç net yapmak gerekir?

  14. diş hekimliği fakülteleri için ilk kaç bin kişiden alınıyor? araştırdım ama bulamadım.

  15. Hocam merhaba, teknik lise makine teknolojisi çıkışlıyım üniversiteye hazırlanıyorum. Makine mühendisliği dışında MTOK olarak mekatronik veya metalurji tercih edebiliyor muyum yoksa sadece makineyle mi sınırlandırıldık.

  16. merhaba hocam tm çıkışlıyım nişan taşı üniversitesi diyaliz bölümünü istiyorum 215 le kapatmış benim puanım 230 girme şansım nedir bursuz (ücretli) yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler

  17. hocam ben bu sene son sınıftayım tercih kağıdına hem sözelden hemde eşit ağırlıktan bölüm yazabiliyormuyuz diye sorucaktım ?

  18. selçuk üniversitesi biyoloji bölümü 3. sınıfdayım bu yıl sınava girdim 2 yıllık gıda teknolojisi yazdım aksaray üniversitesi geldi amacım bu bölümü bitirip dgs ile beslenme diyetetiğe geçmekti ama gıda teknolojisine gidip gitmemekte çok kararsız kaldım çünkü 3. sınıfım doğru kararı veremiyorum bana bir yol gösterebilir misiniz ne yapmalıyım.

    • Selin seni tanımıyorum, bu nedenle sana yol verme konusunda benim bir şey demem çok doğru olmaz.

      Ama mantıken şu olabilir; biyolojiyi bitirip, bu DGS ile beslenme diyetetiğe geçmen daha doğru gözüküyor.

  19. hocam “sivil hava ulaştırma işletmeciliği (ingilizce)” bölümünü bana biraz anlatırmısınız internetten araştırdım pek bişey bulamadım. bilginiz varmı?

    • Mezunlar; özel havayolu işletmeleri, havaalanları, yer hizmeti işletmeleri, ikram, kargo ve lojistik işletmeleri ile diğer havacılık kuruluşlarında gerekli şartları sağlamaları durumunda şu görevlerde çalışabilirler;

      Uçuş Harekat Uzmanı-Dispatcher
      Yükleme Uzmanı-Load Master
      Performans Uzmanı
      Tarife Planlama Uzmanı
      Maliyet Kontrol Uzmanı-Cost Control
      Ekip Planlama Uzmanı
      Charter Ticaret Uzmanı
      İş Geliştirme Uzmanı
      Harekat Memuru
      Yolcu Hizmetleri Memuru
      Kargo Memuru
      Supervisor
      Kalite Uzmanı
      Havacılık Uzmanı (SHGM)
      Uçuş İşlemleri Uzmanı (TAI)
      DocPlanner (Bakım Kuruluşlarında)

      Ayrıca mezunlarımız KPDS ve KPSS’den gerekli puanları almaları durumunda DHMİ’de Hava Trafik Kontrolörü olarak çalışabilirler, Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığında sözleşmeli subay olarak da görev yapabilirler.

  20. ben bolu izzet baysal üniversitesinin yeni açtığı 4 yıllık gastronomi bölümünü gördüm.Bu bölüm ygs-4 ile alıyor.ben elektrik-elektronik teknik lise mezunuyum.Bu bölümü tercih etmelimiyim?yerleştirme önceliği varmıdır? varsa kimlere? kazanırsam kayıt yaptırırken bir sorun çıkarmı?——2 yıllık aşçılık okusam 4 yıllığa dgs ile devam edebilirmiyim?

  21. Hocam ben 2. tercihte istanbul ticaret Üniversitesi işletme Burssuz yazmayı düşünüyorum girersem seneye tekrar sınava girip bu bölümün burslusunu kazanırsam 2. Sınıftan devam edebiliyor muyum?

  22. hocam 12,2,i,94 12,2,d,94 ne anlama gelıyor ben yıne tercıh yapıcam hcam yıne saglık yazıcam bılmıyorum cıkaramı ama yazıcam yenı acılan kontenjanlar var gıbı onları yazıcam yanlısmı yapıyorum hocam

    • 2 yıllık meslek lisesi öğrencilerine önceliklidir. Meslek liseleri 2 yıllık bölümlerde kendi alanlarına sınavsız geçişle geçiyor. Onlar şartları işte.

      Sağlık çok zor çıkar sana. 30 tane hakkını kullan işte. Zararı yok sana.

  23. hocam bır sey soracaktım sımdı ben ılk tercıhımde 28 tane tercıh yaptım ek yerlestırmelerde 2 tane mı hakkım kaldı ..

  24. merhaba hocam ben ilk tercihimi yapmadım ancak 2. tercihimi yapıp iki senelik bir üniversiteye gitmek istiyorum. lütfen bana bir tercih sıralaması yaparmısınız çok minnettar kalırım. puanıma en iyi bölümler sizce nereler?
    puanlarım;
    YGS-1 = 202.240 BAŞ.SIR. = 883724
    YGS-2 = 194,281 BAŞ.SIR. = 958437
    YGS-3 = 255.008 BAŞ.SIR. = 918425
    YGS-4 = 247.439 BAŞ.SIR. = 915768
    YGS-5 = 246.588 BAŞ.SIR. = 890262
    YGS-6 = 229.289 BAŞ.SIR. = 882002 bunlar ekli puanlar ve TM mezunuyum.
    teşekkür ederim

    Ayriyetten
    TM-1 = 228.933 BAŞ.SIR. = 363720
    TM-2 = 235.863 BAŞ.SIR. = 345496
    TM-3 = 242.689 BAŞ.SIR. = 336342 puanlarımda mevcut hocam ne yapmalıyım?

  25. Hocam ts2 sıralamam 180 bin puanım 280 nereler olur? tm1 sıralamam 332 bin puanım 238 nereler olur yardımcı olursanız sevinirim.

  26. Anladım hocam çok sağolun çok yardımcı oldunuz sanırım kontenjan varsa edebiyat tercih edeceğim doğru mu yapıyorum bilmiyorum ama başka şansım yok galiba ..

  27. Bu benim için sorun değil formasyon yani sonuçta bir daha sınava girebilirim yada akademik yolda ilerleyebilirim ne kadar zor olsada .. merak ettiğim edebiyat bölümünde kontenjan kalmışıdır .. ve ben daha çok karadeniz sahil kesimini yazabiliyorum ailem nedeniyle bide erzurum çok istiyorum sizce buralarda da oluru var mıdır ?

  28. Hocam ben tm1 sıralamam 332 bin işletme yda iktisat düşünüyorum ilk tercihimde yerleşemdm şimdi boş kontenjan kalır mı kalırsa nereleri yazmama mı önerirsiniz .. ve ts2 sıralamamda 180 bin edebiyat bölümünün sıralamaları düştü diyorlar ilk tercihlerimde edebiyat yazmamştım sizce şimdi yazsam çıkma ihtimalı nedir bide benim bu sene 2. senemdi bir sene dha beklemek istemiyorum yardım ederseniz çok sevinirim cevabınızı bekliyorum 🙁

    • ÖSYM sadece puanları açıkladı, sıralama olarak vermedi yeni puanları.

      Bu yüzden tm-1 ve ts-2 puanlarınızı söylerseniz açıklanan puanlara göre biraz daha net bilgi verebilirim.

      Not: Ek yerleştirme kılavuzu çıkarsak daha iyi bilgi verebilirim. Sonuçta o zaman boş kontenjanlar açıklanacak. Yanında puanları olacak. Puanlara bakarak olabilme ihtimalinden bahsedebileceğiz.

      Not-2: Edebiyat bölümüne ve iktisat, işletme bölümüne ilk yerleştirmede kesin gidebiliyordunuz. Sanırım siz belirli yerleri ve biraz yüksek yerleri yazınca açıkta kaldınız.

      • tm1 puanım 238
        ts2 puanım 280 puanlarla bi ilgisi varmı bize sıralamalrımızla terch yaptırdılar..

        • Sıralamaya göre tercih edilir doğrusu bu.

          Ama tercihlerden sonra ÖSYM okulların sadece puanlarını açıkladı, sıralamalarını açıklamadı. E haliyle hangi sıralama hangi puana tam olarak denk geliyor şu an bilmiyoruz. O yüzden puanını sordum.

          TS-2’de selçuk, kocaeli, çanakkkale ikinci öğretim edebiyata girebilirdin. Tabi birinci öğretimlere de kesin girebilirdiniz. Çünkü edebiyatın puanı 220 lere kadar düştü formasyon karmaşası nedeniyle.

          İktisat: kars, bayburt, muş ikinci öğretimlere gidebilirdin.
          İşletme: kars, bayburt ikinci öğretimlere gidebilirdin.

          • Bu benim için sorun değil formasyon yani sonuçta bir daha sınava girebilirim yada akademik yolda ilerleyebilirim ne kadar zor olsada .. merak ettiğim edebiyat bölümünde kontenjan kalmışıdır .. ve ben daha çok karadeniz sahil kesimini yazabiliyorum ailem nedeniyle bide erzurum çok istiyorum sizde buralardada oluru var mıdır ?

  29. Hersey icin tesekkur ederim hocom allah razi olsun…

  30. başarı buan ve sıralamaları

    YGS-3 205,87459 1028578 Y-YGS-3 221,68363 1204553

    yerleştirme puanları ve sıralamaları

    YGS-4 192,32272 1086016 Y-YGS-4 208,13176 1268885

    merhaba hocam bnm puanlar ve sıralamalar bunla tıbbi dökümantasyonluk ve sekreterlik istiyorum gelir mi??

  31. Peki hocan att ye gorme sansim ansteziden ve labarantliktan daha fazlamidir ben bu bolumu cok istiyorum amane kadar calisiraam calisayim girememe duygusu beni cok korkutuyo nasil bir durum icindeyim bir bilseniz verdiginiz cevaplar icin cok tesekkur ederim en azindan kimseden cevap allamadigim cevaplari ogreniyorum

  32. Birsey daha att cilerin direk gecis hakki varmi saglik meslek liselerinin

    • ATT lerin sınavsız geçiş hakkı kendi bölümleri tabi var. Ama anestezi bölümüne geçiş hakları (eğer bu bölüm için soruyorsan) yok.

      ATT’nin sınavsız geçiş bölümleri şunlardır:
      Acil Durum ve Afet Yönetimi
      Ameliyathane Hizmetleri
      Elektronörofizyoloji
      İlk ve Acil Yardým
      İş Sağlığı ve Güvenliği
      İş ve Uğraşı Terapisi
      İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği
      Otopsi Yardımcılığı
      Perfüzyon Teknikleri
      Sağlık Kurumları İşletmeciliği
      Sivil Savunma ve İtfaiyecilik
      Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama

  33. Hocam bwn bu sene saglik bolumundrn tercih yaptim duz lise mezunuyum anesstezi labaartlik yazdim ama cikmaddi benim eyer devlet unuversitesine girme sansim yoksa vakif bunuversitesine ucretli girme sansim varmidir bana yardim ederseniz cok swvinirim simdiden teseekiur ederim

    • Devlet üniversitelerinde anestezi bölümüne girme şansın yok denecek kadar azdır. Vakıf üniversitelerinde bu bölümü kazanma şansın daha yüksektir. Ama vakıf üniversitelerinde bile özellikle anestezi bölümüne talep çoktur.

  34. hocam ben açıköğretim türk dili ve edebiyatı okuyorum. ygs ye girdim lys ye girmedim. şimdi ygs puanımla şuan okuduğum bölüme faydası olacak bir bölüm yazmak istiyorum.hangi bölümleri önerirsiniz. Radyo ve tv programcılığı Türk dili ve edebiyatı bölümünü destekleyecek bir bölüm müdür ?

  35. Hocam yardımlarınız için teşekkür ederim.Galatasaray Üniversitesi – Matematik bölümüne yerleştim.

  36. iyi gunler hocam benım bır sorum olucaktı yardımcı olursanız cok ama cok sevınırım ben tercıh yaptım yalnız unıversıteye kayıt yaptırmadım acaba ikinci ek kontejyanlarda aöf tercıh yapma hakkım olurmu yarıdmcı olursanız sevınırım

  37. merhaba hocam bu sene terhıc yaptım ama kayıt yaptırmadım unıversıteye acaba ikinci yerleştırmelerde tercıh yapma sansım varmı tercıhlerıme aöf olarak yapmak ıstıyorum acaba boyle bır ıhtımal varmı yardımcı olursanız cok sevınırım

  38. bende teşekkür etmek istedim hocam harran maliyeye yerleştim

  39. Merhaba Hocam, ben daha once bir yuksekogretim programindan mezun oldum. KYK icin basvuruda bulundum. Orada BURS, ÖĞRENİM VE KATKI KREDİSİNDEN YARARLANAMAYACAKLAR bolumunde ; Bir Yükseköğretim Kurumundan mezun olan öğrenciler (burs hariç) yaziyor. Yani simdi ben burs haric ogrenim ve katki kredisinden faydalanabilir miyim? Yoksa Ogrenim ve katki kredisinden faydalanamayip, burstan mi faydalanabilirim? Anlayamadim. Netlik getirebilirseniz sevinirim. Yararlanamayacaklar yazip, burs haric diyince bir anlam kargasasi olusmus.

  40. hocam ben acıktan kamu okuyorum ama bu sene istanbul siaset bilim ve ua yı kazandım. acık ogretim kaydını sildirmem gerkmiyo dimi. yani ikisini birden okuyabilirim.

  41. Akdeniz Hukuk kazandim, paylasmak istedim. Yardimlariniz icin cok tesekkur ederim. Bu surecteki desteginiz gercekten takdiri hakediyor. Bayraminiz da kutlu olsun. Saygilar.

  42. merhaba ben ondokuz mayıs üniversitesi tıbbı dökümantasyonu kazandım. burs için nerelere başvurabilirim?

  43. belki biraz geç oldu kusura bakmayın ama yeni keşfettim bu siteyi arkadaşların yazdıklarını okudum biraz bende fikrinizi öğrenmek istedim o sebeple yazdım umarım cevap verirsiniz verirseninz çok sevinirim

    ben ilk olarak sivas sosyal hizmetler
    sivas sosyal hizmetler iö
    erzincan pdr
    erzincan pdr iö
    kırıkkale pdr
    ankara yıldırım beyazıt ü. psikoloji
    ankara yıldırım beyazıt ü. psikoloji iö
    bingöl sosyal hizmetler
    sivas pdr iö
    boğaziçi turizm otelcilik
    ankara ü. anestezi
    marmara anestezi

    ygs1 284
    ygs2270
    ygs5 376
    ygs6 347
    tm3 324 sıralamam 128bin ben turizm otelcilik mezunuyum yazdığım yerlerin gelme ihtimali var mı

    • PDR, psikoloji, sosyal hizmetler, boğaziçi turizm kesin olarak gelmez. Anesteziler de gelmez. Zaten 2 yıllık anestezilerde öncelik sağlık meslek liselerinin sınavsız geçişlerindedir.

      Eğer tercihleriniz bunlarsa, tekrar hazırlanmanız gerecektir.

      • peki neler yazsam gelebilirdi ve ya iyi olurdu

        • Eğer lise-4 (yeni mezun olduysan) 1 yıl daha hazırlanman daha doğru. Belki PDR, psikoloji kazanman zor olabilir ama sosyal hizmet bölümünü kazanma ihtimalin olabilir.

          TM-3 puanına uygun yazılabilecek sosyoloji olurdu.
          YGS-6 dan alabileceğin turizm bölümleri olabilirdi. Boğaziçiyi kazanman imkansız olur çünkü en yüksek turizm puanına sahip orası.

          YGS-5’den puanına uygun gene turizmden birkaç yer olabilirdi.

          Lakin seneye iyi yerlerin turizm bölümleri, az daha zorlarsanız YGS-5 den sosyal hizmet, okul öncesi, YGS-4 den zihin engelliler öğretmenliği kazanma ihtimalin var.

          YGS-5 puanın fena değil. Gelecek yıl okul öncesi ve sosyal hizmeti alabilme adına umutlu olunabilecek puana sahipsin.

          • teşekkürler yazdığım yerlerin gelmeyeceğini bende biliyorum aslında yeni açılan yerler puanları olmadığı için şansımı denemek istedim istediğim bölümleri yazdım gelirse en azından istediğim yere gideyim diye dediğim gibi biiyorum ama insan işte umutlanıyo heyecandan kalbim sıkışıyo kaç gündür gelmeyecek olsa bile belki diyebiliyoruz ama olsun hayırlısı olsun bu arada evet bu sene mezun oldum bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim

          • Seneye iyi yerleri alma ihtimalin kuvvetli. Hem lise-4 hem de meslek lisesi olarak durumun iyi gözüküyor.

  44. Bu sınav bayramdan sonraya aciklanir. Saat 13.51 hala umut var mı hocam?

    • Normal süreçte 17-18 ağustosta açıklanması lazım. Halen bugün ya da yarın bekliyorum açıklanabileceğini.

      Çünkü daha KYK (burs, yurt) başvuruları var. O da 1 hafta sürer 3 eylül de üniversite kayıtları başlıyor. Zaman dar olduğu için geç açıklayacaklarını zannetmiyorum.

  45. hocam lys yerleştrme sonuçları bugün açıklnr mı?

  46. hocam sıralamam 74bin dokuz eylül kamu ve maliye ikinci öğretimlerinn gelme olasılığı yüzde olark kçtır?

  47. hocam tm2 oynama ne kdar olabilir hngi sıralamalardn snra oynama bşlar?

  48. hocam ts 1 57bininciyim tercih sıralama şöle;
    Tercihler Kod Program Adı
    01. Tercih 105630108 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/İletişim Fakültesi/Gazetecilik (İÖ)
    02. Tercih 106930165 KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ/İletişim Fakültesi/Halkla İlişkiler ve Tanıtım (İÖ)
    03. Tercih 204111048 MALTEPE ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)/İletişim Fakültesi/Halkla İlişkiler ve Tanıtım (Tam Burslu)
    04. Tercih 100730264 AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ (ANTALYA)/İletişim Fakültesi/Halkla İlişkiler ve Tanıtım (İÖ)
    05. Tercih 202411518 İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ/İletişim Fakültesi/Halkla İlişkiler ve Tanıtım (%75 Burslu)
    06. Tercih 106930174 KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ/İletişim Fakültesi/Radyo, Televizyon ve Sinema (İÖ)
    07. Tercih 100710136 AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ (ANTALYA)/Güzel Sanatlar Fakültesi/Sinema ve Televizyon
    08. Tercih 100730194 AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ (ANTALYA)/İletişim Fakültesi/Radyo, Televizyon ve Sinema (İÖ)
    09. Tercih 202411527 İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ/İletişim Fakültesi/Radyo, Televizyon ve Sinema (%75 Burslu)
    10. Tercih 102710245 ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ/İletişim Fakültesi/Radyo, Televizyon ve Sinema
    11. Tercih 202311352 İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ /İletişim Fakültesi/Medya ve İletişim Sistemleri (Tam Burslu)
    12. Tercih 106910231 KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ/İletişim Fakültesi/Gazetecilik
    13. Tercih 106930156 KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ/İletişim Fakültesi/Gazetecilik (İÖ)
    14. Tercih 204111118 MALTEPE ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)/İletişim Fakültesi/Gazetecilik (Tam Burslu)
    15. Tercih 100710445 AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ (ANTALYA)/İletişim Fakültesi/Gazetecilik
    16. Tercih 100730273 AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ (ANTALYA)/İletişim Fakültesi/Gazetecilik (İÖ)
    17. Tercih 202411509 İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ/İletişim Fakültesi/Gazetecilik (%75 Burslu)
    18. Tercih 103430125 EGE ÜNİVERSİTESİ (İZMİR)/İletişim Fakültesi/Gazetecilik (İÖ)
    19. Tercih 100710736 AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ (ANTALYA)/Turizm Fakültesi/Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği
    20. Tercih 100310316 ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ (AYDIN)/Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Y.O./Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği
    21. Tercih 100330108 ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ (AYDIN)/Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Y.O./Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği (İÖ)
    22. Tercih 102710642 ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ/Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Y.O./Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği
    23. Tercih 100710718 AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ (ANTALYA)/Turizm Fakültesi/Konaklama İşletmeciliği
    24. Tercih 100730246 AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ (ANTALYA)/Turizm Fakültesi/Konaklama İşletmeciliği (İÖ)
    25. Tercih 107610337 MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ/Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Y.O./Konaklama İşletmeciliği
    26. Tercih 100310291 ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ (AYDIN)/Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Y.O./Konaklama İşletmeciliği
    27. Tercih 102710412 ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ/Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Y.O./Konaklama İşletmeciliği
    28. Tercih 107630147 MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ/Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Y.O./Konaklama İşletmeciliği (İÖ)
    29. Tercih 100330083 ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ (AYDIN)/Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Y.O./Konaklama İşletmeciliği (İÖ)
    30. Tercih 102730204 ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ/Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Y.O./Konaklama İşletmeciliği (İÖ)

    ilk 18 tercihin tutma olasılığı nedir ? acil cevap beklıyorum teşekkürler.

    • 1, 2, 3, 6, 7, 10, 11, 12, 13, 14,15 gelmez.

      4,8 düşük ihtimal. 5, 9 yarı yarıya gelebilir.

      Kısacası ilk 18 inde gelirse ya yeni açılan akdeniz 2. öğretim gelebilirki bu düşük ihtimal. Birazcık olma ihtimali İstanbul Aydın %75 burslusu var. Ama bununda yarı yarıya şansı var. Vakıf olduğu için ve çok tercih edilmeyen bölümler olduğu için o açıdan şansın vardır.

  49. hocam ts 1 57bin istanbul aydın üniv %75 burslu radyo tv gelme olasılığı nedir

  50. mrb hocam ben zeynep.benim tm 1 sıralamam 362.978 sizce bana mardin iktisat gelirmi en son 313 bininci kişi ile kapatmış.bu arada sıralamalarda oynama olcak mı düşme gibi..

  51. kamu yönetimi maliye ve işletmenin sıralamaları ne kdardan sonra oynamaya bşlar peki 100binden sonra mı

  52. hocam bazı hocalar sıralamalar düşçek işte 70 bnde olan kişi 60bine grcek diyo bazı hocalarda yükselck sıralamalar 80bne zor girersn diyor hangsne inanlm anlmdm sizin öngörünz nedr?

    • Bu seneki yeni LYS hesaplaması nedeniyle LYS sıralamaları çok değişebilir, özellikle de TM sıralamaları çok karışacak. Ayrıca sayısal düşük sıralamalar ile sözel düşük sıralamalarda etkilenecek bundan.

      Yeni LYS hesaplaması nedeniyle bu sene TM sıralamalarında sayısal öğrenci geçen seneye göre ciddi azaldı. Mesela TM-1 sıralamasında sayısal öğrenci geçen seneye göre 62 bin azalmış. Bu sayısalcılar geçen yıl daha çok olduğu için TM-1 sıralaması şişmiş bu yüzden iktisat, işletme gibi bölümlerin sıralamaları 360 binlere kadar inmişti. Ama bu sene sayısalcı azaldığı için (yaklaşık 62 bin) bu şişen sıralamalar daralacak ve 360 binle girilen yer 340-330 binlere çıkabilecek.

      TM-1 için oynama özellikle 200 binlerden sonra başlıyor. Tepelerde sayısalcı daha az yer aldığı için oralardaki oynamalar daha az olabilir. 5-10 bin gibi. Ne kadar oynacağını tam kestiremeyiz. Ama oynama biraz olacağı gözüküyor bu yeni hesaplama nedeniyle.

      Kısacası denilen durum doğru. Ama her puan türüne yansıması farklı olur.

  53. hocam tm1 sıralamam 79bin dokuz eylül maliye birinci ve iknci öğretim yazdım gelme ihtimali nedir?

  54. merhaba hocam, tercihelrin açıklanmasına az bi zaman kaldı ve size birşey sormak istiyorum, ben mf4 te 98 bindeyim ve katü harita mühendisliğini istiyorum ,sizce gelme olasılığı varmıdır? teşekkürler.

      • ihtimal olması güzel, tm tşk inş. gelir bu mf4 te neden sıralmalar bu sene düşüyo hocam ?

        • Düşüyo derken? 98 binden 100 bine gerilemeyi mi kastediyorsun?

          • hayır, mesela 130 bindeki kişi 120 bindeki yere girer bu sene diyolar onu kastediyorum?

          • Eğer bu sene yeni LYS hesaplaması yapılmasaydı az da olsa artan kontenjanlar nedeniyle biraz bu mümkün olabilird diyecektim. Ama kaldıki bazı bölümler kontenjan artışlarına rağmen puanları yükseldi. Harita mühendisliği de puanı (başarı sıralaması) yükselen bölümlerden biriydi.

            Ama bu seneki yeni LYS hesaplaması nedeniyle sıralamalar farklı oluştu ve buna görede bu dediğin zor ihtimal. Geçen yılkı sıralamalarda TM öğrenci sayısı bu yılda baya düştü. Bu yıl MF sıralamalarında TM öğrenci sayısı çok az yer aldığı için, geçen yıl az da olsa şişen sıralama bu yıl daralabilir. 130 bindeki kişi 135-140 bindeki yere girebilir. Yani dediğinin tersi durum olma ihtimali biraz daha yüksek.

            Tabiki şunuda diyebiliriz; öğrenci tercihlerine göre bölümler pek ilgi görmeyince o bölümün sıralamaları çok düşebiliyor. Örneğin jeoloji, orman mühendislikleri gibi.

          • bunu ilk defa szden duydum hocam , mf de çoğu hocalar özellikle bu 120-130 bindeki kişilerin rahat 110-120 bindeki yerlere girmelerinie kesn gözüyle bakıyolar ,nese tşk

          • Kontenjan artışına bağlı olarak onu diyorlar. Ama bu sene çok fazla kontenjan artışı olmadı.
            Bu seneki sıralamalarla geçen yıl oluşan sıralamalar birebir aynı değil. Bu sene yeni bir LYS hesaplaması yapıldı.

  55. hocam dokuz eylül kamu iknci öğretm 87binde 60 70 bine gelir mi gelme olaslığı ndr bn 70bindeym?

  56. mawişşşşşşş

    hocam bu seneki hesaplma sistemi nasl ya yanlş mı bazıları sıralamann anck 10 bin 20 bin üstne gidersn diolar örneğn sıralaman 129 bin ise 140 binlk yere filn gideblrsn anck diolar doğru mu bu???

    • Yanlış hesaplandı diyebiliriz. Kılavuza aykırı bir hesap.

      Bu seneki yeni LYS hesaplaması nedeniyle özellikle TM sıralamaları çok karışacak. Ayrıca sayısal düşük sıralamalar ile sözel düşük sıralamalarda etkilenecek bundan.

      Yeni LYS hesaplaması nedeniyle bu sene TM sıralamalarında sayısal öğrenci geçen seneye göre ciddi azaldı. Mesela TM-1 sıralamasında sayısal öğrenci geçen seneye göre 62 bin azalmış. Bu sayısalcılar geçen yıl daha çok olduğu için TM-1 sıralaması şişmiş, iktisat, işletme gibi bölümlerin sıralamaları 360 binlere kadar inmişti. Ama bu sene sayısalcı azaldığı için bu şişen sıralamalar daralacak ve 360 binle girilen yer 340-330 binlere çıkabilecek.

      Oynama özellikle 200 binlerden sonra başlıyor. Tepelerde sayısalcı daha az yer aldığı için oralardaki oynamalar daha az olabilir. 5-10 bin gibi. Ne kadar oynacağını tam kestiremeyiz. Ama oynama biraz olacağı gözüküyor bu yeni hesaplama nedeniyle.

      Kısacası denilen durum doğru. Ama her puan türüne yansıması farklı olur.

  57. Sizce yerlestirme sonuclari ne zaman aciklanir hocam 🙂

    • Bayramdan önce kesin açıklanır. Çünkü daha KYK (burs ve yurt) başvuruları yapılacak ve 3 eylülde üniversite kayıtları başlayacak. Yani geç açıklama lüksü yok. Genelde 2 hafta sonra açıklıyor, bu açıdan 17 ağustos olabilir diyorum.

  58. mf 1 99binlerdeyim mf 3 sırlamm 106,334 ygs 2 165 binlerdeyim acaba hangisinn gelme olasılıgı var hemşirelik daha çok istiyorum aslında gelrmiii
    1 =DİCLE ÜNİVERSİTESİ Hemşirelik
    02. MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ hemşirelik
    03.SİİRT ÜNİVERSİTESİ Hemşirelik
    04. GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ Hemşirelik
    05.MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ /Hemşirelik
    06. BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ Hemşirelik
    07. HARRAN ÜNİVERSİTESİ /Hemşirelik
    08AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ /Hemşirelik
    09.CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ /Hemşirelik
    10.ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ (ERZURUM) /Hemşirelik
    11.KAFKAS ÜNİVERSİTESİ (KARS)/ Hemşirelik
    12ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Hemşirelik
    13. TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ Hemşirelik
    14.GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ/ /Ebelik
    15. MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ /Ebelik
    16. ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ (ERZURUM) Ebelik
    17. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ Ebelik
    18. FIRAT ÜNİVERSİTESİ (ELAZIĞ)/Elazığ Sağlık Yüksekokulu/Ebelik
    19. AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ /Eğitim Fakültesi/İlköğretim Matematik Öğretmenliği
    20MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ/Eğitim Fakültesi/İlköğretim Matematik Öğretmenliği

  59. 1195327 başarı sırasında bu var pek anlamıyorum açıkcası ne anlama geliyor girebilme ihtimalim var mı bölümün pek ataması yok diye biliyorum saglık meslek lisesi mezunları tercih ediyor çogunlukla sanırım. yeni açıldıgı için biraz ümidim var sizce nedir girme ihtimalim

    • 4 yıllığa o başarı sıralamasıyla giremezsiniz. En düşük olsa olsa 250 binlere iner diyelim. Ama siz 1 milyonun altındasınız. Yeni olsa da zaten az yerde var. Onu da çok fazla sayıdaki sağlık mezunları tercih ediyor.

  60. peki puan olarak artalama ne kadar olması lazım minimum ve maxsimum ne kadar olabilir aşagı yukarı ?

  61. ben acil tıp teknisyeniyim devlet memuru olarak çalışıyorum eşim gümüşhanede özel sektörde çalışıyor okul durumu ile tayin istemek için acil ve afet yönetimini yazdım ama puanım çok düşük devlet dört yıllıga tayin veriyor sizce puanları ve başarı sırası nedır tercıh eden olur mu bölümü

  62. ben acil tıp teknisyeniyim devlet memuru olarak çalışıyorum eşim gümüşhanede özel sektörde çalışıyor okul durumu ile tayin istemek için acil ve afet yönetimini yazdım ama puanım çok düşük devlet dört yıllıga tayin veriyor sizce puanları ve başarı sırası nedır tercıh eden olur mu bölümü

  63. Merhaba hocam. Sonuçların açıklanmasına az kaldı ama çok merak ettiğim birşey var: Benim TM3 başarı sıram:127 bin. Sakarya sosyoloji(i.ö):160 bin. Gelme ihtimali sizce nedir?

  64. merhaba hocam, sıralamam 100bin dokuz eylül işletme 107bin le kapatmış bu yıl gelme ihtimali nedir? Şimdiden teşekkürler.

  65. mf4 69800deyim 67600 olan bi yeri istiyorum sizce düşer mi ktü iç mimarlık

  66. hocam merhaba benim ygs 4 puanım 257 aşçılık istiyorum tercihlerim şunlar hangisi tutar sizce şimdiden teşekkürler

    Tercihler Kod Program Adı
    01. Tercih 100150202 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BOLU)/Mengen Meslek Yüksekokulu/Aşçılık
    02. Tercih 100370691 ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ (AYDIN)/Didim Meslek Yüksekokulu/Aşçılık (İÖ)
    03. Tercih 107650018 MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ/Muğla Meslek Yüksekokulu/Aşçılık
    04. Tercih 110351053 BÜLENT ECEVİT (ZONGULDAK KARAELMAS) ÜNİVERSİTESİ (ZONGULDAK)/Devrek Meslek Yüksekokulu/Aşçılık
    05. Tercih 100950151 AMASYA ÜNİVERSİTESİ/Meslek Yüksekokulu/Aşçılık
    06. Tercih 100850531 AKSARAY ÜNİVERSİTESİ/Güzelyurt Meslek Yüksekokulu/Aşçılık
    07. Tercih 100471122 AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ (AFYONKARAHİSAR)/Afyon Meslek Yüksekokulu/Aşçılık (İÖ)
    08. Tercih 107670579 MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ/Muğla Meslek Yüksekokulu/Aşçılık (İÖ)
    09. Tercih 107651158 MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ/Milas Sıtkı Koçman Meslek Yüksekokulu/Aşçılık
    10. Tercih 107651167 MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ/Ortaca Meslek Yüksekokulu/Aşçılık
    11. Tercih 108050384 NEVŞEHİR ÜNİVERSİTESİ/Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Meslek Yüksekokulu/Aşçılık
    12. Tercih 109252693 SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ (ISPARTA)/Isparta Meslek Yüksekokulu/Aşçılık
    13. Tercih 109271875 SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ (ISPARTA)/Isparta Meslek Yüksekokulu/Aşçılık (İÖ)
    14. Tercih 109252684 SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ (ISPARTA)/Eğirdir Meslek Yüksekokulu/Aşçılık
    15. Tercih 109271848 SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ (ISPARTA)/Eğirdir Meslek Yüksekokulu/Aşçılık (İÖ)
    16. Tercih 109253019 SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ (ISPARTA)/Yalvaç Meslek Yüksekokulu/Aşçılık
    17. Tercih 109272061 SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ (ISPARTA)/Yalvaç Meslek Yüksekokulu/Aşçılık (İÖ)
    18. Tercih 201950059 HALİÇ ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) /Meslek Yüksekokulu/Aşçılık (Tam Burslu)
    19. Tercih 202351387 İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ /Meslek Yüksekokulu/Aşçılık (Tam Burslu)
    20. Tercih 202751611 İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ/İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu/Aşçılık (Tam Burslu)
    21. Tercih 202851249 İSTANBUL KAVRAM MESLEK YÜKSEKOKULU/İstanbul Kavram Meslek Yüksekokulu/Aşçılık (Tam Burslu)
    22. Tercih 104250085 GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ/Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu/Aşçılık
    23. Tercih 201950068 HALİÇ ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) /Meslek Yüksekokulu/Aşçılık (%50 Burslu)
    24. Tercih 202751665 İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ/İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu/Aşçılık (%50 Burslu)
    25. Tercih 202851258 İSTANBUL KAVRAM MESLEK YÜKSEKOKULU/İstanbul Kavram Meslek Yüksekokulu/Aşçılık (%50 Burslu)
    26. Tercih 100750674 AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ (ANTALYA)/Manavgat Meslek Yüksekokulu/Aşçılık
    27. Tercih 200450182 AVRUPA MESLEK YÜKSEKOKULU (İSTANBUL)/Avrupa Meslek Yüksekokulu/Aşçılık (Tam Burslu)
    28. Tercih 200450207 AVRUPA MESLEK YÜKSEKOKULU (İSTANBUL)/Avrupa Meslek Yüksekokulu/Aşçılık (İÖ) (Tam Burslu)
    29. Tercih 300150606 DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ (KKTC-GAZİMAĞUSA)/Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu/Aşçılık (%50 Burslu)
    30. Tercih 103050681 DİCLE ÜNİVERSİTESİ (DİYARBAKIR)/Diyarbakır Meslek Yüksekokulu/Aşçılık

    • 2 yıllıklarda net birşey kimse diyemez. Öncelik meslek liselerinde, onlardan kalan kontenjanlara sen puanla başvuruyorsun. Ama şunu diyebilirim 2.öğretimlere şansın var. Ayrıca burslu ve %50 burslulara da şansın var. Özellikle kıbrıs kesin gelir gibi.

  67. KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ/Eğitim Fakültesi/Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık
    02. Tercih 106630283 KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ/Eğitim Fakültesi/Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık (İÖ)
    03. Tercih 100330189 ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ (AYDIN)/Eğitim Fakültesi/Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık (İÖ)
    04. Tercih 103830263 ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ/Eğitim Fakültesi/Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık (İÖ)
    05. Tercih 102630426 CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ (SİVAS)/Eğitim Fakültesi/Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık (İÖ)
    06. Tercih 100910082 AMASYA ÜNİVERSİTESİ/Eğitim Fakültesi/Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık
    07. Tercih 108610043 PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ (DENİZLİ)/Eğitim Fakültesi/Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık
    08. Tercih 100830157 AKSARAY ÜNİVERSİTESİ/Eğitim Fakültesi/Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık (İÖ)
    09. Tercih 106230303 KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (TRABZON)/Fatih Eğitim Fakültesi/Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık (İÖ)
    10. Tercih 105330165 İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ (MALATYA)/Eğitim Fakültesi/Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık (İÖ)
    11. Tercih 104330098 GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ (TOKAT)/Eğitim Fakültesi/Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık (İÖ)
    12. Tercih 104530103 GİRESUN ÜNİVERSİTESİ/Eğitim Fakültesi/Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık (İÖ)
    13. Tercih 102610697 CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ (SİVAS)/Edebiyat Fakültesi/Sosyal Hizmet
    14. Tercih 102630514 CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ (SİVAS)/Edebiyat Fakültesi/Sosyal Hizmet (İÖ)
    15. Tercih 103110354 DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ (İZMİR)/İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi/Kamu Yönetimi
    16. Tercih 103130101 DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ (İZMİR)/İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi/Kamu Yönetimi (İÖ)
    17. Tercih 103110363 DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ (İZMİR)/İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi/Maliye
    18. Tercih 103130119 DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ (İZMİR)/İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi/Maliye (İÖ)
    19. Tercih 109710269 ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ (BURSA)/İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi/Kamu Yönetimi
    20. Tercih 103410263 EGE ÜNİVERSİTESİ (İZMİR)/İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi/İşletme
    21. Tercih 103430082 EGE ÜNİVERSİTESİ (İZMİR)/İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi/İşletme (İÖ)
    22. Tercih 100710172 AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ (ANTALYA)/İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi/Kamu Yönetimi
    23. Tercih 108610422 PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ (DENİZLİ)/İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi/İşletme (İngilizce)
    24. Tercih 108910437 SELÇUK ÜNİVERSİTESİ (KONYA)/İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi/Kamu Yönetimi

    hocam tm 1 sıralamam 79 bin tm 2 sıralamam 74 bin neresi tutar acaba cevpalr msnz??

  68. tm1 de 72binim ve ist işletme yazdım geçen sene 92binle kapatmış gelme ihtimali nedir ?

  69. Merhaba hocam ben ilk terchme zirve hukk yzdm 117binle alms bn 128 binm kontnjani 40 ksi artms bu yl szce yerlsme 8htmlm nedr hcam bn yzdktan snra psmn oldm gelmemesni istyrm szce glme ihtmli nedr

  70. mawişşşşşşş

    peki ygs2 sıralamm 198.020 mardin 184 binle kpatmş bunn gelme ihtmali nedir sizce??

  71. mawişşşşşşş

    bi de selçuklu üniverstesi ygs den mi lys den mi alıo??

  72. mawişşşşşşş

    meraba hocam sizce bu yııl ebeliklerde kaç bin oynama olabilir?? benm sıralamm mf3 129 bin konya yazdım 124 binle kpatmş ama yazdğma pişman oldm sizce gelme ihtmali nedir

  73. ygs1 235 ygs2 238 puanlarım bunlar yerleşebilir miyim?

    01. Tercih 109950309 YALOVA ÜNİVERSİTESİ/Termal Meslek Yüksekokulu/Fizyoterapi
    02. Tercih 108851665 SAKARYA ÜNİVERSİTESİ/Sakarya Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu/Fizyoterapi
    03. Tercih 109252887 SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ (ISPARTA)/Isparta Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu/Fizyoterapi
    04. Tercih 109272025 SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ (ISPARTA)/Isparta Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu/Fizyoterapi (İÖ)
    05. Tercih 109451596 TRAKYA ÜNİVERSİTESİ (EDİRNE)/Sağlık Hizmetleri Meslek Y.O./Tıbbi Görüntüleme Teknikleri
    06. Tercih 102770778 ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ/Çanakkale Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu/Tıbbi Görüntüleme Teknikleri (İÖ)
    07. Tercih 100751196 AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ (ANTALYA)/Sağlık Hizmetleri Meslek Y.O./Tıbbi Görüntüleme Teknikleri
    08. Tercih 100351482 ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ (AYDIN)/Aydın Sağlık Hizmetleri Meslek Y.O./Tıbbi Görüntüleme Teknikleri
    09. Tercih 102751287 ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ/Çanakkale Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu/Anestezi
    10. Tercih 109450253 TRAKYA ÜNİVERSİTESİ (EDİRNE)/Sağlık Hizmetleri Meslek Y.O./Anestezi
    11. Tercih 106650648 KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ/Kırıkkale Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu/Anestezi
    12. Tercih 104150756 GAZİ ÜNİVERSİTESİ (ANKARA)/Sağlık Hizmetleri Meslek Y.O./Patoloji Laboratuvar Teknikleri
    13. Tercih 104170839 GAZİ ÜNİVERSİTESİ (ANKARA)/Sağlık Hizmetleri Meslek Y.O./Patoloji Laboratuvar Teknikleri (İÖ)
    14. Tercih 109451727 TRAKYA ÜNİVERSİTESİ (EDİRNE)/Sağlık Hizmetleri Meslek Y.O./Patoloji Laboratuvar Teknikleri
    15. Tercih 106750462 KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ/Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu/Tıbbi Laboratuvar Teknikleri
    16. Tercih 106770378 KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ/Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu/Tıbbi Laboratuvar Teknikleri (İÖ)
    17. Tercih 100351137 ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ (AYDIN)/Aydın Sağlık Hizmetleri Meslek Y.O./Tıbbi Laboratuvar Teknikleri
    18. Tercih 109450165 TRAKYA ÜNİVERSİTESİ (EDİRNE)/Edirne Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu/Harita ve Kadastro
    19. Tercih 109471043 TRAKYA ÜNİVERSİTESİ (EDİRNE)/Edirne Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu/Harita ve Kadastro (İÖ)
    20. Tercih 109250519 SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ (ISPARTA)/Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu/Harita ve Kadastro
    21. Tercih 109271469 SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ (ISPARTA)/Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu/İnşaat Teknolojisi (İÖ)
    22. Tercih 109750541 ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ (BURSA)/İznik Meslek Yüksekokulu/Harita ve Kadastro
    23. Tercih 100450589 AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ (AFYONKARAHİSAR)/Emirdağ Meslek Yüksekokulu/Harita ve Kadastro
    24. Tercih 100470645 AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ (AFYONKARAHİSAR)/Emirdağ Meslek Yüksekokulu/Harita ve Kadastro (İÖ)
    25. Tercih 103350272 DÜZCE ÜNİVERSİTESİ/Kaynaşlı Meslek Yüksekokulu/Harita ve Kadastro
    26. Tercih 100770245 AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ (ANTALYA)/Teknik Bilimler Meslek Y.O./Harita ve Kadastro (İÖ)
    27. Tercih 108250504 ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ (SAMSUN)/Kavak Meslek Yüksekokulu/Harita ve Kadastro
    28. Tercih 108270483 ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ (SAMSUN)/Kavak Meslek Yüksekokulu/Harita ve Kadastro (İÖ)
    29. Tercih 110350285 BÜLENT ECEVİT (ZONGULDAK KARAELMAS) ÜNİVERSİTESİ (ZONGULDAK)/Zonguldak Meslek Yüksekokulu/Harita ve Kadastro
    30. Tercih 110371039 BÜLENT ECEVİT (ZONGULDAK KARAELMAS) ÜNİVERSİTESİ (ZONGULDAK)/Zonguldak Meslek Yüksekokulu/Harita ve Kadastro (İÖ)

  74. Mf4 sıralamam 120 bin tm1 sıralamam 103 bin tm2 sıralamam 105 bin tercihim;

    1.KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Harita Mühendisliği
    2.ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ Harita Mühendisliği
    3.KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Harita Mühendisliği (İÖ)
    4.ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ Harita Mühendisliği (İÖ)
    5.SELÇUK ÜNİVERSİTESİ Harita Mühendisliği
    6.ERCİYES ÜNİVERSİTESİ Harita Mühendisliği
    7.SELÇUK ÜNİVERSİTESİ Harita Mühendisliği (İÖ)
    8.ERCİYES ÜNİVERSİTESİ Harita Mühendisliği (İÖ)
    9.BARTIN ÜNİVERSİTESİ İnşaat Mühendisliği
    10.İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ Makine Mühendisliği
    11.BÜLENT ECEVİT (ZONGULDAK KARAELMAS) ÜNİVERSİTESİ Makine Mühendisliği
    12.KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Makine Mühendisliği
    13.BARTIN ÜNİVERSİTESİ Makine Mühendisliği
    14.BÜLENT ECEVİT (ZONGULDAK KARAELMAS) ÜNİVERSİTESİ Makine Mühendisliği (İÖ)
    15.NİĞDE ÜNİVERSİTESİ Makine Mühendisliği
    16.İZMİR KATİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ Makine Mühendisliği (İngilizce)
    17.İZMİR KATİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ İnşaat Mühendisliği (İngilizce)
    18.İZMİR KATİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ Elektrik-Elektronik Mühendisliği (İngilizce)
    19.KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Biyomedikal Mühendisliği
    20.KARABÜK ÜNİVERSİTESİ İnşaat Mühendisliği
    21.ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ Makine Mühendisliği (İngilizce)
    22.DÜZCE ÜNİVERSİTESİ İnşaat Mühendisliği
    23.SELÇUK ÜNİVERSİTESİ (KONYA)Sağlık Yönetimi (İÖ)
    24.DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ Maliye
    25.ANADOLU ÜNİVERSİTESİ Maliye

    Sizce yerleşebilirmiyim hocam ?

  75. hocam benm ygs2 125 binlerde mf3 ise 100 binlerde okul birinciliğim var
    01. Tercih 108911117 SELÇUK ÜNİVERSİTESİ (KONYA)/Sağlık Bilimleri Fakültesi/Hemşirelik
    02. Tercih 109210662 SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ (ISPARTA)/Sağlık Bilimleri Fakültesi/Hemşirelik
    03. Tercih 100110266 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BOLU)/Bolu Sağlık Yüksekokulu/Hemşirelik
    04. Tercih 108610361 PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ (DENİZLİ)/Denizli Sağlık Yüksekokulu/Hemşirelik
    05. Tercih 101510302 BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ/Balıkesir Sağlık Yüksekokulu/Hemşirelik
    06. Tercih 108910843 SELÇUK ÜNİVERSİTESİ (KONYA)/Akşehir Kadir Yallagöz Sağlık Yüksekokulu/Hemşirelik
    07. Tercih 102610431 CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ (SİVAS)/Sağlık Bilimleri Fakültesi/Hemşirelik
    08. Tercih 100310282 ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ (AYDIN)/Aydın Sağlık Yüksekokulu/Hemşirelik
    09. Tercih 108810456 SAKARYA ÜNİVERSİTESİ/Sakarya Sağlık Yüksekokulu/Hemşirelik
    10. Tercih 109410563 TRAKYA ÜNİVERSİTESİ (EDİRNE)/Sağlık Bilimleri Fakültesi/Hemşirelik
    11. Tercih 101410984 ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ (ERZURUM)/Sağlık Bilimleri Fakültesi/Hemşirelik
    12. Tercih 102510202 CELÂL BAYAR ÜNİVERSİTESİ (MANİSA)/Manisa Sağlık Yüksekokulu/Hemşirelik
    13. Tercih 108110199 NİĞDE ÜNİVERSİTESİ/Niğde Zübeyde Hanım Sağlık Yüksekokulu/Hemşirelik
    14. Tercih 107610294 MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ/Muğla Sağlık Yüksekokulu/Hemşirelik
    15. Tercih 100910073 AMASYA ÜNİVERSİTESİ/Sağlık Yüksekokulu/Hemşirelik
    16. Tercih 100410333 AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ (AFYONKARAHİSAR)/Afyon Sağlık Yüksekokulu/Hemşirelik
    17. Tercih 101510356 BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ/Balıkesir Bandırma Sağlık Y.O./Hemşirelik
    18. Tercih 107610319 MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ/Fethiye Sağlık Yüksekokulu/Hemşirelik
    19. Tercih 103210283 DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ (KÜTAHYA)/Kütahya Sağlık Yüksekokulu/Hemşirelik
    20. Tercih 108010058 NEVŞEHİR ÜNİVERSİTESİ/Semra ve Vefa Küçük Sağlık Yüksekokulu/Hemşirelik
    21. Tercih 100810074 AKSARAY ÜNİVERSİTESİ/Sağlık Yüksekokulu/Hemşirelik
    22. Tercih 103310104 DÜZCE ÜNİVERSİTESİ/Sağlık Yüksekokulu/Hemşirelik
    23. Tercih 107310094 MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ (BURDUR)/Sağlık Yüksekokulu/Hemşirelik
    24. Tercih 106310043 KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ (KARAMAN)/Sağlık Yüksekokulu/Hemşirelik
    25. Tercih 109810144 UŞAK ÜNİVERSİTESİ/Sağlık Yüksekokulu/Hemşirelik
    26. Tercih 100310494 ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ (AYDIN)/Söke Sağlık Yüksekokulu/Hemşirelik
    27. Tercih 105110118 HİTİT ÜNİVERSİTESİ (ÇORUM)/Sağlık Yüksekokulu/Hemşirelik
    28. Tercih 106110399 KARABÜK ÜNİVERSİTESİ/Sağlık Yüksekokulu/Hemşirelik
    29. Tercih 100210089 ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ/Sağlık Yüksekokulu/Hemşirelik
    30. Tercih 100610119 AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ (KIRŞEHİR)/Sağlık Yüksekokulu/Hemşirelik

    sizce hangisi gelebilir yorumlayabilir misiniz lütfen

  76. merhaba hocmm.. benm lys sıralamam 135bin mf4 tü ve ben karabük ,erzurumdaki endüstri mühendisliğini(i.ö) yazdım sunlardan hangisinin gelme olasılığı sizce yüksek? ama bu sene sayısalda sıralamalarda oynama olcakmış buna göre sizin tahmininiz =
    1)atatürk endüstri(i.ö)
    2)karabük endüstri(i.ö)
    3)atatürk makine
    4)karabük makine
    5)atatürk makine (i.ö)
    EVET HOCAM SİZCE HANGİSİ KARABÜK Ü AYZDIMA ÜZÜLDÜM İNŞ. ERZURUM GELİR 🙂

  77. hocam ne zaman açıklanıcak sonuçlar acaba ? bide bu sıraamalr oynarsa sayısalda bütün üniversitelerdem yooksa bazılarındamı oynar ?

    • 17 Ağustos öngörülüyor. Çok uzatamazlar çünkü KYK başvuruları da var. 3 eylülde üniversite kayıtları da başlayacak. ÖSYM işlerinde daima önceliği YGS-LYS sınavlarına veriyor. Bu yüzden gecikme çok olmaz.

      Sıralamalar hepsinde olacak ama tepelerde az, aşağılarda biraz daha fazla oynama olur.

  78. hocam bu sene puanlar 0.12 ile mi çarpıldı 0.15 lemi ? basarı sıralamalarının bununla bir ilgisi var mı sağolun ..

  79. çok teşekkürler de ben anlamadım desem yani uzaktan eğitim mesela saü uzaktan eğitim ek yerleştirmede eğer kontenjan açığı varsa yazbilioru yani değil mi ?ve buyuk ihtimalde olu mu yani ?

  80. kolay gelsin benim sorum aslında ek yerleştirmelerde uzaktan eğitimle alakalı bi kaç yerden öğrenmeye çalıştım emin olamadı ek yerleştirmelerden uzaktaneğitim seçme şansımız var mı ? ve kontenjanları dolma riski bulunuyor mu ?

    • Geçen yılki kılavuza göre konuşacak olursak hayır. İlk tercihte kazananlar (birkaç istisnai durum haricinde) açıköğretimin kontenjansız 4 yıllık bölümlerini sadece tercih edebiliyorlardı. Ama bu sene o bölümler kontenjanlı oldu. Ek yerleştirmeyi bekleyip nasıl karar alacaklarını göreceğiz. Eğer boş kontenjan fazlaysa birçok değişiklik de (LYS tercih barajının 165 e düşmesi gibi) olabilir.

  81. mf3 sıralamam 178bin kars kafkas veteriner fakültesi olur mu acaba eğer cevap yazarsanız çok sevinirim .s

  82. hocam mesela maliye iknci öğretim 125 bin bnm sıralamam tm1de 79 bin bu kdr kişi oynayabilir mi ki risk taşıyor?

  83. hocam ben mf4 de 82 bindeyim ktü makine müh. tercih ettim gelir mi ?

  84. hocam ben tm2 sıralamam74 bin üstlerde pdr ve sosyal hizmet var bnlarn tutması çok çok zor sonra dokuz eylül kamu yönetimi var birinci ikinci öğretm sonra gene dokuz eylülde maliye birinci ikinic öğretim var hngisi gelr sizce tm 1 sıralamamda 79bin hocamm cevapppp?

  85. ygs 4 yerleştirme sıralamam 70068 zihinsel engelliler öğretmenliği istiyorum geçen sene 59.700 ile kapamış gelme ihtimali nedir olabilir mi yerleşebilir miyim saygılar 🙂

  86. mf3 97.536 ygs2 163bin
    1)EGE ÜNİVERSİTESİ (HEMŞİRELİK)
    2)KATÜ(HEMŞİRELİK)
    3)GATA(HEMŞİRELİK)
    4)SÜLEYMAN DEMİREL (HEMŞİRELİK
    5)SÜLEYMAN DEMİREL (İÖ)
    6)KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ
    7)İZMİR KATİP ÇELEBİ
    8)ADNAN MENDERES (SÖKE)
    9)CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ
    10)TARKYA ÜNİVERSİTESİ
    11)ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ
    12)GİRESUN ÜNİVERSİTESİ
    13)CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ(SUŞEHRİ)
    14)KARABÜK ÜNİVERSİTESİ
    15)ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ
    16)ÇUKUOVA ÜNİVERSİTESİ(İ.Ö)
    17)AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ (İ.Ö)
    18)BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ
    HEPSİ HEMŞİRELİK SİZCE HANGİSİ GELEBİLİR?

  87. hocam ben tm2 sıralamam74 bin üstlerde pdr ve sosyal hizmet var bnlarn tutması çok çok zor sonra dokuz eylül kamu yönetimi var birinci ikinci öğretm sonra gene dokuz eylülde maliye birinci ikinic öğretim var hngisi gelr sizce tm 1 sıralamamda 79bin

    • Dokuz eylül kamu ve maliye 2. öğretimleri olabilir ama ikisi de risk taşıyor. Riskin sebebi de yeni LYS hesaplaması nedeniyle bu seneki başarı sıralamaları ile geçen yılki başarı sıralamaları arasındaki tutarsızlık.

  88. hocam ts 1 sıralamam 62.200 tercih listem şöyle sizce hangisi gelir? şimdiden cok teşekkürler.

    1-istanbul ünv. rtv
    2-marmara ünv.rtv
    3-istanbul ünv.rtv (i.ö)
    4-anadolu ünv.sinema televizyon
    5-anadolu ünv. basın yayın
    6-kocaeli ünv. rtv
    7-kocaeli ünv.rtv (i.ö)
    8-akdeniz ünv. rtv
    9-akdeniz ünv. rtv (i.ö)
    10-akdeniz ünv. sinema televizyon
    11-çanakkale onsekiz mart ünv. rtv
    12-konya selçuk ünv. rtv
    13-konya selçuk ünv. rtv (i.ö)
    14-kocaeli ünv. halkla ilişkiler
    15-kocaeli ünv. halkla ilişkiler (i.ö)
    16-akdeniz ünv.halkla ilişkiler
    17-akdeniz ünv. halkla ilişkiler (i.ö)
    18-konya selçuk ünv. halkla ilişkiler
    19-konya selçuk ünv. halkla ilişkiler (i.Ö)
    20-konya selçuk ünv.reklamcılık
    21-kocaeli ünv. gazetecilik
    22-kocaeli ünv. gazetecilik (i.ö)
    23-akdeniz ünv. gazetecilik
    24-akdeniz ünv. gazetecilik (i.ö)
    25-istanbul aydın ünv. %75 burslu rtv
    26-istanbul aydın ünv. %75 burslu halkla ilişkiler
    27-konya selçuk ünv. gazetecilik (i.ö)
    28-istanbul aydın ünv. &50 burslu rtv
    29-istanbul arel ünv. %50 burslu rtv
    30-erzurum atatürk ünv rtv (i.ö)

    **hocam açıkta kalma ihtimalim varmıdır? gelirse neresinin gelme ihtimali vardır şimdiden cok saolun.

    • hocam birde aydın ünv. rtv %75 burslu- aydın ünv.%75 burslu halkla ilişkiler,selcuk reklamcılık ve akdenizlerin ikinci öğretimleri yeni acılan bölümler daha hiç öğrencisi yok. acıl cvp beklıorum hocam.

    • İlk 20 tercihin gelmez. 21, 22, 23, 24. tercihlerin de çok zor. İstanbul aydınlar gelebilir. 30. tercih erzurumda gelebilir.

      • hocam istanbul aydın yuzde yetmısbes burslu gelme ıhtımali nedir ya aslında onu biraz öne yazmadıgıma pişman gibiyim. 27. tercihim selcuk gazetecilik 57 binde o esnermi acaba ?

        • Vakıfların gelme ihtimali yüksek olabilir. Belki tam burslu olsa ihtimal düşük olurdu ama hem bölüm nedeniyle hem de %75 burslu olması nedeniyle yarı yarıya gelme ihhtimali var. Mümkün esnemesi diyeceğim ama zor daha çok 53-54 binlere ya da belki daha da yükseklere çıkmasını bekliyorum. Çünkü hem sosyal bilgiler hem de türkçe öğretmenliklerinin 2. öğretimlerinin kapatılması, sözelde kontenjanı daralttı. Ayrıca yeni LYS hesaplaması nedeniyle bu seneki başarı sıralamaları ile geçen yılki başarı sıralamaları tutarsız. Geçen yılki o sıralamalarda daha çok TM ci vardı, bu yıl daha az. Bu yıl o TM ler gidince sıralamalar daha da yukarılara çıkacaktır.

          • hocam nasıl yani i.ögretimlerin kaldırılması ve formasyon verilmemesi ts1 de 57 binlik yeri 53-54 binemi atar?ts1 sırasında gerileme olmazda ilerlememi olur? ama bu sene kontenjanda acıldı %20 arttı kontenjanlar. açıkta kalma ihtimalim varmı hocam ?aydın ünv &75 burslu gelirmi kesin diyebilirmisiniz ? %50 si 110 binlerde ben 62.400 deyim

          • Kontenjanlarda %20 artma sanal artmadır. Gerçek artış %4’dür. %20 sanal artış diyorum çünkü; açıköğretimin kontenjansız bölümleri (iktisat, işletme, maliye gibi) bu sene kontenjanlı hale getirilince otomatik kontenjan artmış gibi gözüktü.

            Bu sene kontenjan artışları daha çok vakıf üniversitelerindedir. Devlette kontenjan artışı oldu ama çok az. Hatta bazı devlet kontenjanları azaldı. 2. öğretim çoğu öğretmenlik kapandı.

            Sözelde türkçe ve sosyal bilgiler 2. öğretimler kapandı. Yaklaşık kapatılan 5 bin kontenjandır bu. Bir kere kapatılan bu 2.öğretimler sıralamaların örneğin 57 binden 53-54 bine çıkmasını sağlayabilir. Ayrıca yeni LYS hesaplaması nedeniyle de bu oynama olacak. İstanbul Aydın kesin.

  89. merhaba hocam bnm ygs 2 sıralamam 198 bin mf3 129 bin tercihlerimi yorumlar mısnz??

    Tercihler Kod Program Adı
    01. Tercih 103110769 DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ (İZMİR)/Hemşirelik Fakültesi/Hemşirelik
    02. Tercih 103410793 EGE ÜNİVERSİTESİ (İZMİR)/Hemşirelik Fakültesi/Hemşirelik
    03. Tercih 102910455 ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ (ADANA)/Adana Sağlık Yüksekokulu/Hemşirelik
    04. Tercih 106210892 KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (TRABZON)/Sağlık Bilimleri Fakültesi/Hemşirelik
    05. Tercih 109230445 SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ (ISPARTA)/Sağlık Bilimleri Fakültesi/Hemşirelik (İÖ)
    06. Tercih 102610688 CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ (SİVAS)/Suşehri Sağlık Yüksekokulu/Hemşirelik
    07. Tercih 101110669 ANKARA ÜNİVERSİTESİ/Sağlık Bilimleri Fakültesi/Ebelik
    08. Tercih 107210826 MARMARA ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)/Sağlık Bilimleri Fakültesi/Ebelik
    09. Tercih 100310273 ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ (AYDIN)/Aydın Sağlık Yüksekokulu/Ebelik
    10. Tercih 106910488 KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ/Kocaeli Sağlık Yüksekokulu/Ebelik
    11. Tercih 101510295 BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ/Balıkesir Sağlık Yüksekokulu/Ebelik
    12. Tercih 108810447 SAKARYA ÜNİVERSİTESİ/Sakarya Sağlık Yüksekokulu/Ebelik
    13. Tercih 104210386 GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ/Sağlık Bilimleri Fakültesi/Ebelik
    14. Tercih 108911108 SELÇUK ÜNİVERSİTESİ (KONYA)/Sağlık Bilimleri Fakültesi/Ebelik
    15. Tercih 109210644 SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ (ISPARTA)/Sağlık Bilimleri Fakültesi/Ebelik
    16. Tercih 107110051 MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ/Sağlık Yüksekokulu/Ebelik
    17. Tercih 102710387 ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ/Çanakkale Sağlık Yüksekokulu/Acil Yardım ve Afet Yönetimi
    18. Tercih 102730231 ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ/Çanakkale Sağlık Yüksekokulu/Acil Yardım ve Afet Yönetimi (İÖ)
    19. Tercih 102610449 CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ (SİVAS)/Sağlık Bilimleri Fakültesi/Ebelik
    20. Tercih 104510214 GİRESUN ÜNİVERSİTESİ/Sağlık Bilimleri Fakültesi/Ebelik
    21. Tercih 104710187 GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ/Gümüşhane Sağlık Yüksekokulu/Acil Yardım ve Afet Yönetimi
    22. Tercih 104730155 GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ/Gümüşhane Sağlık Yüksekokulu/Acil Yardım ve Afet Yönetimi (İÖ)

  90. hocam ben tm2 sıralamam74 bin üstlerde pdr ve sosyal hizmet var bnlarn tutması çok çok zor sonra dokuz eylül kamu yönetimi var birinci ikinci öğretm sonra gene dokuz eylülde maliye birinci ikinic öğretim var hngisi gelr sizce tm 1 sıralamamda 79bin

  91. sıralamam 125 bin hukuk yazdım
    1)doğuakdeniz
    2)yakındogu
    3)okan
    4)aydın
    5)atılım
    6)beykent 1.cisi gelir mi?

  92. dedğim sıralamalar 200 300 binler mi 70 80 binler mi?

  93. cevaplarınız içib teşekkürler hocam bu2tercihe kalma ,eğer açıkta kalırsakmı 2.tercihe kalabiliyoruz? yoksa isteğe bağlımı bu 2.tercihi açıklayabilirmisniz?

    • Bu tercihlerde bir yer kazanırsan (özel yetenek sınavı ve açıköğretim kontenjansız bölümler hariç) 2. tercihte sadece açıköğretim tercih etme hakkın var. Başka yok.

      Ama bu tercihlerde bir yer kazanamazsan 2. tercihlere başvurmanda herhangi bir engel yok.

      Geçen yıl ki ek yerleştirme (2. tercih dönemi) kılavuzuna göredir bu.

  94. Hocam Merhaba,benim TM 3 siralamam 233.000.Asagidaki siralamayi yaptim.Sizce hangisine girme sansim olur.
    Simdiden cok tesekkur ederim
    Mimarsinan Arkeoloji
    İst Arkeoloji
    Hacettepe Arkeoloji
    Ankara Antropoloji
    Ankara Klasik Arkeoloji
    İst prehistorya
    İst protohistorya ve on asya ark
    Ege Klasik Arkeoloji
    Ankara protohistorya ve on asya ark
    Dokuz Eylul Arkeoloji
    Gazi Arkeoloji
    Ege protohistorya ve on asya
    Canakkale Arkeoloji
    Anadolu Arkeoloji
    Dokuz Eylul Arkeoloji İO
    Osmangazi PDR İO
    Ankara Tarih oncesi arkeolojisi
    Yeditepe sosyoloji %50 burs
    Yeditepe antropoloji %50 burs

  95. hocam tm-1 sıralamam 145 bin. eskişehir işletme önceki sene 100binle alırken geçen sene 125 bin le almış. bu sene bildiğiniz gibi 2. öğretimi kapattılar ve kontenjan 200 oldu. girebilme ihtimalim nedir acaba ?

    • Gelme ihtimali var ama ciddi risk de taşıyor. Çünkü bu sene yeni LYS hesaplaması nedeniyle, sıralamalar daha farklı oluşacak. Daha çok, çoğu bölümün başarı sıralamalarının yukarı çıkmasını (puanların yukarı) bekliyoruz. Çünkü sıralamalar bu sene daha çok alan alan oluştu gibi. O zaman sıralamalardaki diğer branşlardaki öğrenciler olmayınca şişme azalacak ve sıralamalar daha yukarı çıkacak.

  96. anladım hocam genelde değşiklikler 200 300 bin civarnda olacak snrm

  97. hocam mesela dokuz eylül kamu 87200 bnm sıralamam 74bin 87binden 70bine gelirse giremiyorum snrm.(

  98. Hocam benim sıralamalarım ygs6 154 bin. mf1 148 bin. mf2 123 bın. mf3 121 bın. mf4 138 bın.

    Tercih lıstemı yorumlarmısınız hocam lütfen?

    01. Tercih 105610864 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/Veteriner Fakültesi
    02. Tercih 105510802 İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ/Maden Fakültesi/Jeoloji Mühendisliği (İngilizce)
    03. Tercih 105510414 İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ/Maden Fakültesi/Maden Mühendisliği
    04. Tercih 105610413 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi/Fen Bilgisi Öğretmenliği
    05. Tercih 105610679 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/Mühendislik Fakültesi/Çevre Mühendisliği
    06. Tercih 105510795 İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ/Maden Fakültesi/Jeofizik Mühendisliği (İngilizce)
    07. Tercih 107210068 MARMARA ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)/Atatürk Eğitim Fakültesi/Fen Bilgisi Öğretmenliği
    08. Tercih 110110085 YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)/Fen-Edebiyat Fakültesi/Kimya
    09. Tercih 105510405 İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ/Maden Fakültesi/Jeoloji Mühendisliği
    10. Tercih 105510398 İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ/Maden Fakültesi/Jeofizik Mühendisliği
    11. Tercih 107210111 MARMARA ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)/Atatürk Eğitim Fakültesi/Kimya Öğretmenliği
    12. Tercih 105610819 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/Orman Fakültesi/Peyzaj Mimarlığı
    13. Tercih 107210032 MARMARA ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)/Atatürk Eğitim Fakültesi/Biyoloji Öğretmenliği
    14. Tercih 107210289 MARMARA ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)/Fen-Edebiyat Fakültesi/Kimya
    15. Tercih 107510029 MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)/Fen-Edebiyat Fakültesi/İstatistik
    16. Tercih 107210729 MARMARA ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)/Bankacılık ve Sigortacılık Yüksekokulu/Sermaye Piyasası
    17. Tercih 105610916 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/Ulaştırma ve Lojistik Yüksekokulu/Ulaştırma ve Lojistik
    18. Tercih 107210711 MARMARA ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)/Bankacılık ve Sigortacılık Yüksekokulu/Bankacılık
    19. Tercih 107210077 MARMARA ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)/Atatürk Eğitim Fakültesi/Fizik Öğretmenliği
    20. Tercih 105610749 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/Mühendislik Fakültesi/Kimya
    21. Tercih 107210826 MARMARA ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)/Sağlık Bilimleri Fakültesi/Ebelik
    22. Tercih 105611129 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/Sağlık Bilimleri Fakültesi/Ebelik
    23. Tercih 107210253 MARMARA ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)/Fen-Edebiyat Fakültesi/Biyoloji
    24. Tercih 105610352 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/Fen Fakültesi/Biyoloji

    • İlk 11 tercihin çok zor gözüküyor. 12, 13, 14. tercihin belki. 15, 16, 17, 18. tercihin zor.
      19, 20. tercihin gelme ihtimali iyi düzeyde var. 21, 22, tercihin gelme ihtimalide yarı yarıya.
      23. tercihin büyük ihtimal gelir. 24. tercihin kesin gelir.

      • Tamam hocam çok çok teşekkür ederim . Bır de bişeyi merak edıyorum,Marmara kimya gecen yıl 107 bınle almıs ondan öncekı yılda 92 bınle.yanı gecen yıl sıralaması 15 bin düşmüş. Benım sıralamam 123bin . pekı bu yılda 16 bın oynayıp düşer mi?
        Hem kontenjanlar arttı hem sınav zorluğu falan.etkıler mi?

        • Bu sene artan kontenjanlar daha çok açıköğretimlerin kontenjanlı olmasından kaynaklanıyor. Normalde devlette kontenjan artışı az idi. Hatta devlette kapatılan bir sürü fizik, kimya, biyoloji ve 2. öğretim öğretmenlik kontenjanları var.

          Bu açıdan bakarsan geçen yılki kadar oynama ihtimali düşük.

  99. hocam tm 2 sıralamam 74 bin civarı 8 tercih yaptım sadece sınıf öğretmenliği istiyorum sorduğum herkes yerleşemezsin dedi sizce de hiç bir şansım yok mu ? gecen sene sınıf öğretmenliği en az 10 bin kişi gerilemiş bu sene puan hesaplama yönteminin değişmesiyle birlikte şansım olur mu ? teşekkürler

    niğde sınıf öğr
    usak sınıf öğr
    aksaray sınıf öğr
    kastamonu sınıf öğr
    giresun sınıf öğr
    sinop sınıf öğr
    bartın sınıf öğr
    rize sınıf öğr

    • Bu seneki yeni LYS hesaplama yöntemi nedeniyle geçen seneye göre TM sıralamalarında daha az sayısalcı öğrenci var. Bu nedenle sıralamalar daha da yükselebilir. Çünkü geçen sene çok sayısalcı olması nedeniyle şişmiş olan TM sıralamaları bu sene daha derli toplu olacak. Yani 71 binle kapayan en düşük sınıf öğretmenliği 65 binlere kadar (sadece örnek olması açısındandır bu rakam) çıkabilir.

      Ayrıca sınıf öğretmenliğinin 2. öğretimlerinin kapatılması da bu sıralamaların daha yukarılara (65-70 bin arası) çıkmasına sebep olabilir.

      Şansın düşük olmakla beraber öğrenci talepleri nedeniyle ne olacağı belli olmaz.

  100. hocam benim sorumu atlamışsınız

  101. 01. Tercih 108410115 ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (ANKARA)/Fen-Edebiyat Fakültesi/Felsefe
    02. Tercih 105610546 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/İktisat Fakültesi/İktisat (İngilizce)
    03. Tercih 103110672 DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ (İZMİR)/Denizcilik Fakültesi/Denizcilik İşletmeleri Yönetimi (İngilizce)
    04. Tercih 103110627 DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ (İZMİR)/İşletme Fakültesi/Uluslararası İşletmecilik ve Ticaret (İngilizce)
    05. Tercih 110010192 YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ (ANKARA)/İşletme Fakültesi/Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik (İngilizce)
    06. Tercih 110010217 YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ (ANKARA)/İşletme Fakültesi/Yönetim Bilişim Sistemleri (İngilizce)
    07. Tercih 103110415 DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ (İZMİR)/İşletme Fakültesi/Uluslararası İlişkiler (İngilizce)
    08. Tercih 103110381 DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ (İZMİR)/İşletme Fakültesi/İktisat (İngilizce)
    09. Tercih 104810405 HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ (ANKARA)/İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi/İktisat
    10. Tercih 110010086 YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ (ANKARA)/Siyasal Bilgiler Fakültesi/Uluslararası İlişkiler (İngilizce)
    11. Tercih 105610846 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/Siyasal Bilgiler Fakültesi/Uluslararası İlişkiler
    12. Tercih 103410272 EGE ÜNİVERSİTESİ (İZMİR)/İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi/Uluslararası İlişkiler
    13. Tercih 105610837 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/Siyasal Bilgiler Fakültesi/Kamu Yönetimi
    14. Tercih 110110128 YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)/İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi/İktisat
    15. Tercih 104810326 HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ (ANKARA)/Eğitim Fakültesi/Sınıf Öğretmenliği
    16. Tercih 100710039 AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ (ANTALYA)/Eğitim Fakültesi/Sınıf Öğretmenliği
    17. Tercih 106210123 KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (TRABZON)/Fatih Eğitim Fakültesi/Sınıf Öğretmenliği
    18. Tercih 104110484 GAZİ ÜNİVERSİTESİ (ANKARA)/İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi/Uluslararası İlişkiler
    19. Tercih 104110466 GAZİ ÜNİVERSİTESİ (ANKARA)/İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi/Kamu Yönetimi
    20. Tercih 104810459 HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ (ANKARA)/İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi/Sağlık İdaresi
    21. Tercih 105610537 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/İktisat Fakültesi/İktisat
    22. Tercih 105611226 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/Sağlık Bilimleri Fakültesi/Sağlık Yönetimi
    23. Tercih 107210835 MARMARA ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)/Sağlık Bilimleri Fakültesi/Sağlık Yönetimi
    24. Tercih 101110687 ANKARA ÜNİVERSİTESİ/Sağlık Bilimleri Fakültesi/Sağlık Kurumları Yöneticiliği
    25. Tercih 101010282 ANADOLU ÜNİVERSİTESİ (ESKİŞEHİR)/İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi/İktisat (İngilizce)
    26. Tercih 110010077 YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ (ANKARA)/Siyasal Bilgiler Fakültesi/İktisat (İngilizce)
    27. Tercih 103110354 DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ (İZMİR)/İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi/Kamu Yönetimi
    28. Tercih 107210377 MARMARA ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)/İktisat Fakültesi/İktisat
    29. Tercih 106910213 KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ/İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi/Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi
    30. Tercih 103130234 DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ (İZMİR)/Denizcilik Fakültesi/Denizcilik İşletmeleri Yönetimi (İngilizce) (İÖ)
    tm1 64630 tm2 58842 tm3 52490 hocam techlerim bunlar sizce hangisi gelebilir??teşekkür ederim şimdiden..

  102. hocam benim tm2 de 55 binlerdeyim sınıf öğretmenliği okumak istiyorum tercih listeme en son 70 binle alan sinopu yazdım açıkta kalırmıyım sizce çok korkuyorum cevap için şimdiden çok teşekkürler

    • Büyük ihtimal kazanırsın. Bu seviyedeki başarı sıralamalarında sayısalcı çok yoktu. Çok az da olsa risk taşıyor durumun. Sebebi de; hem yeni LYS hesaplama yöntemi hem de 2. öğretim sınıf öğretmenliklerinin kapatılması.

  103. erzincan ve sivas kamuya sıralamam yetiyor gelmez mi

  104. hocam tm sıralamaları nasıl olcak mesela tm2de 80 90 binle alan yerler 70 bine kadar gelir mi yada düşer mi 100bine tahmininiz nedir

    • TM sıralamaları bu sene biraz karışık. 80-90 bin alan yerlerin 70 bine çıkmasını daha çok bekliyoruz.

      Çünkü bu seneki sıralamalarda sayısalcı çok az. Oysa geçen yılki sıralamalarda sayısalcı çoktu. Bu sene bu sayısalcıların yarısı olmayınca geçen sene şişmiş olan sıralamalar bu sene daha derli toplu olacak.

      • Hocam sıralamalar derli toplu olacak demişsiniz o zaman hukuklar ne olacak? Başarı sıralamaları yükselecek mi? O zaman 15binle açıkta kalabilirim tüm devlet hukukları tek tek yazmama rağmen ?

        • Tepelerde çok oynama olmaz. Sayısalcılar daha çok 150-200 binlerden sonra yoğunluk geçen yıl kazanıyordu. Çünkü LYS-3 sınavına girmedikleri için, isteselerde çok yukarılarda olamıyorlardı. Ayrıca sayısalcılar daha çok LYS-1 sınavına girdikleri için TM-1 sıralamalarında üst sıralarda yer alabiliyordu. Tüm devlet hukukları (erzincan en düşük de dahil) yazmışsan kesin olarak hukuk bölümüne girersin.

  105. hocam benm sorumu cevaplamamşsnz:(

  106. hocam nolur yardım edin ben fen mat öğrencisiyim tm dende sınava girdim
    karışık bi tercih yaparken yazmamam gereken yere tm den dokuz eylül uluslararası işletme ticaret yazdım sıralamada 45200
    benim tm sıralamam 58 bin gelirmi hocam
    nolur cevap verin uyuyamıyorum hata yaptım inşallah gelmez

  107. hocamn bnm sıralama mf4 136bin 120binlik yer gelebilirmi, yada en iyi kaç binlik yer gelebilir bi kaba tahminniz?

  108. Hocam benim tm2 sıralamam 203.607. Uluslararası kıbrıs üniversitesi hukuk istiyorum. Geçen yıl 218bin ile kapatmış ve kontenjanı 100 kişiymiş. Bu yıl 125 kişi alacak. Sizce girebilir miyim?

  109. S.a hocam benim Tm1 puanım 263 sıralamam 253 binlerde, Tm2 puanım 268 sıralamam 243 binlerde,

    01. Tercih:AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ (ANTALYA)/Alanya İşletme Fakültesi/Uluslararası Ticaret (İÖ)

    02. Tercih:ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ (ERZURUM)/İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi/Kamu Yönetimi (İÖ)

    03. Tercih:ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ (ERZURUM)/İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi/Uluslararası İlişkiler (İÖ)

    04. Tercih:ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ (AYDIN)/Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi/Uluslararası Ticaret ve Finansman (İÖ)

    05. Tercih:GİRESUN ÜNİVERSİTESİ/İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi/Uluslararası İlişkiler

    06. Tercih:GİRESUN ÜNİVERSİTESİ/İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi/Uluslararası İlişkiler (İÖ)

    07. Tercih:MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ/İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi/Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler

    08. Tercih:KARABÜK ÜNİVERSİTESİ/İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi/Uluslararası İlişkiler

    09. Tercih:KARABÜK ÜNİVERSİTESİ/İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi/Uluslararası İlişkiler (İÖ)

    10. Tercih:BÜLENT ECEVİT (ZONGULDAK KARAELMAS) ÜNİVERSİTESİ (ZONGULDAK)/İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi/Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik

    11. Tercih:CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ (SİVAS)/İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi/Uluslararası Ticaret ve Lojistik (İÖ)

    12. Tercih:MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ/İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi/Kamu Yönetimi (İÖ)

    13. Tercih:MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ (HATAY)/İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi/Kamu Yönetimi (İÖ)

    14. Tercih:ORDU ÜNİVERSİTESİ/Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi/Kamu Yönetimi

    15. Tercih:ORDU ÜNİVERSİTESİ/Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi/Kamu Yönetimi (İÖ)

    16. Tercih:İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ (MALATYA)/İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi/Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi (İÖ)

    17. Tercih:CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ (SİVAS)/İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi/Kamu Yönetimi (İÖ)

    18. Tercih:ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ/İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi/Kamu Yönetimi

    19. Tercih:ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ (AYDIN)/Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi/Maliye (İÖ)

    20. Tercih:ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ/İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi/Kamu Yönetimi (İÖ)

    21. Tercih:KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (TRABZON)/İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi/Maliye (İÖ)

    22. Tercih:İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ (MALATYA)/İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi/Maliye

    23. Tercih:CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ (SİVAS)/İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi/Maliye (İÖ)

    24. Tercih:AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ (ANTALYA)/Alanya İşletme Fakültesi/İşletme (İÖ)

    25. Tercih:KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (TRABZON)/İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi/İşletme (İÖ)

    26. Tercih:GİRESUN ÜNİVERSİTESİ/İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi/İşletme (İÖ)

    27. Tercih:ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ (ERZURUM)/Mühendislik Fakültesi/Çevre Mühendisliği (İÖ)

    28. Tercih:ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ (ERZURUM)/İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi/İşletme

    29. Tercih:ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ (ERZURUM)/İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi/İşletme (İÖ)

    30. Tercih:RECEP TAYYİP ERDOĞAN (RİZE) ÜNİVERSİTESİ (RİZE)/İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi/İşletme (İÖ)

    hocam ilk 10 tercihten gelme ihtimali varmı bölümlerin çoğu yeni açılmış ?

  110. Hocam sayısal bi arkadaşımın mf 4 sıralaması 72bin girmek istediği yer sakarya makine mühendisliği 66 binle almış gelme şansı nedir?

  111. hocam tm1 sıralamam 258bin
    tm2 sıralamam 229bin
    tm3 sıralamam 206bin tercih listem şöyle
    1.tercih:akdeniz felsefe
    2.tercih:akdeniz felsefe i.ö
    3.tercih:muğla kamu i.ö
    4.tercih:muğla işletme
    5.tercih:muğla işletme i.ö
    6.tercih:erciyes işletme i.ö
    7.tercih:dumlupınar maliye i.ö
    8.tercih:dumlupınar kamu yönetimi i.ö
    9.tercih:aydın siyaset bilimi ve kamu yönetimi i.ö
    10.tercih:selçuk işletme i.ö
    11.tercih:süleyman demirel üniversitesi maliye i.ö
    12.tercih:çanakkale üniversitesi çeko
    13.tercih:çanakkale üniversitesi çeko i.ö
    14.tercih:çanakkale üniversitesi işletme
    15.tercih:çanakkale üniversitesi işletme i.ö
    16.tercih:çanakkale üniversitesi kamu i.ö
    17.tercih:çanakkale üniversitesi maliye i.ö
    18.tercih:dumlupınar işletme
    19.tercih:akdeniz alanya uluslararası ticaret i.ö
    20.tercih:akdeniz alanya işletme
    21.tercih:akdeniz alanya işletme i.ö

    Açıkda kalmama demi hocam büyük bi olasılıkla nereler gelir?

    • Bu yıl TM sıralamalarına göre konuşmak zor. Çünkü TM sıralamalarında bu sene çok oynamalar olabilir.

      Sıralamalardaki oynamayı bir örnekle açıklayayım;

      Meslea; bu yıl TM-1 sıralaması çok sıkıntılı. Geçen yıl bu TM-1 sıralamasında çok sayıda sayısalcı vardı. O nedenle iktisat, işletme, maliye gibi bölümlerin sıralamaları şişmişti. 360 binlere kadar gerilemişti. Ama bu sene yeni LYS hesaplaması nedeniyle sayısalcılar bu sene TM-1 sıralamasında geçen yıla göre çok az var. Bu nedenle TM-1 sıralamaları karman çorman olabilir. Örneğin TM-1 de 360 bin de olan bir iktisat 330 binlere çıkabilir.

      Bu örnek özellikle TM sıralamalarında olacak. Sözelde de biraz olacak. En az etki sayısalda olacak..

  112. hocam fm puanım 146bınhemsırelı ve ebelık yazdım
    gelır mıebelık gıresun erzurum sıvas ve ısparta

  113. hocam tercihler bitti çok şükür. size başka bi sorum olacak.. bu kyk nin başvuruları 5 ağustosta bitiyormuş.. bu ;
    Halen bir yükseköğretim kurumuna devam eden ara sınıf (ön lisans, lisans, ve yüksek lisans) öğrencilerinin yurt, burs, öğrenim ve katkı kredisi başvuruları http://www.kyk.gov.tr adresinden yapılacaktır.
    02 Temmuz- 05 Ağustos 2012 (05 Ağustos 2012 dahil), bizim için mi geçerli.. daha tercih sonuçları açıklanmadan mı burs için başvuru yapacağız

  114. hocam ygs6 da 227 bindeyim samsun on dokuz mayıs üniversitesinde yeni açılan sivil havacılık ulaştırma işletmeciliğini tercihlerime yazdım yerleşebilirmiyim acaba ?

    • Zor gözüküyor. Samsun, erzincan ve hataydan yüksek olur genelde. Hatay; 197 bin, erzincan 161 binde kapatmış geçen yıl. Tabi milletin taleplerini bilmiyoruz o açıdan düşük de olsa ihtimal var.

      • Hocam cevapladığınız için teşekkür ederim.Samsun 2011 de ek kontenjanla 217 binde almış gözüküyo osymnin sitesinde bu yıl bi düşüş olur mu 0,15 yerine 0,12 geldiği için bir fark olur mu onu sormak istemiştim?

        • Ek yerleştirme sıralamaları sağlıklı değildir. Samsun yüksek ihtimal erzincan ve hataydan yüksek kapanır.

          Katsayı ile alakalı bir etki olmaz da yeni açılan kontenjanlar nedeniyle olabilir bu düşüş.

  115. hocam tercihler bitti çok şükür. size başka bi sorum olacak.. bu kyk nin başvuruları 5 ağustosta bitiyormuş.. bu ;
    Halen bir yükseköğretim kurumuna devam eden ara sınıf (ön lisans, lisans, ve yüksek lisans) öğrencilerinin yurt, burs, öğrenim ve katkı kredisi başvuruları http://www.kyk.gov.tr adresinden yapılacaktır.
    02 Temmuz- 05 Ağustos 2012 (05 Ağustos 2012 dahil), bizim için mi geçerli.. daha tercih sonuçları açıklanmadan mı burs için başvuru yapacağız

  116. hocam sizce ne kadar bir oynama olur?benim sıralamam 290bin ve tm1. Tm2de 250bin.

  117. Hocam benim tm1 deki başarı sıram 300bin. Tm2deki sıramda 263bin. Ben ilk 5 tercihimi yeni açılanları yazdım. Tm1 ve tm2 karışık olraka. Bu bir sorun olur mu? Birde sizce 291binle alan yer sizce 300binle alabilir mi_Bölümde iktisat ve 2.öğretim.Lütfen yardım edin.

    • Sorun olmaz karışık halde yazdıysan.

      291 binle olan yer 300 binle geçen seneki LYS hesaplaması olsa gelebilir diyecektim. Ama bu seneki LYS hesaplaması yüzünden TM sıralamalarında geçen yıla göre sayısalcı çok az. Bu nedenle 291 binle gelen yer; 260 binlere bile çıkabilir. Yani gelmesi sana zor gözüküyor.

  118. 01. Tercih 101411055 ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ (ERZURUM)/Açıköğretim Fakültesi/Sosyal Hizmet (Açıköğretim)
    02. Tercih 102670197 CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ (SİVAS)/Sağlık Hizmetleri Meslek Y.O./Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik (İÖ)
    03. Tercih 107750777 MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ (HATAY)/Hatay Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu/Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik
    04. Tercih 100370901 ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ (AYDIN)/Aydın Sağlık Hizmetleri Meslek Y.O./Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik (İÖ)
    05. Tercih 102050312 BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ/Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu/Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik
    06. Tercih 102070201 BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ/Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu/Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik (İÖ)
    07. Tercih 103251677 DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ (KÜTAHYA)/Gediz Meslek Yüksekokulu/Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik
    08. Tercih 103271478 DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ (KÜTAHYA)/Gediz Meslek Yüksekokulu/Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik (İÖ)
    09. Tercih 106450492 KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ/Araç Meslek Yüksekokulu/Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik
    10. Tercih 103950124 FIRAT ÜNİVERSİTESİ (ELAZIĞ)/Sağlık Hizmetleri Meslek Y.O./Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik
    11. Tercih 103970446 FIRAT ÜNİVERSİTESİ (ELAZIĞ)/Sağlık Hizmetleri Meslek Y.O./Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik (İÖ)
    12. Tercih 108970185 SELÇUK ÜNİVERSİTESİ (KONYA)/Hukuk Fakültesi/Adalet Meslek Yüksekokulu/Adalet (İÖ)
    13. Tercih 202455087 İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ/Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu/Anestezi (İÖ)
    14. Tercih 202650192 İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ/Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu/Anestezi (İÖ)
    15. Tercih 202650032 İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ/Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu/Anestezi
    16. Tercih 202455033 İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ/Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu/Anestezi
    17. Tercih 204550972 NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)/Nişantaşı Meslek Yüksekokulu/Anestezi
    18. Tercih 200150016 ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)/Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu/Anestezi
    19. Tercih 206250175 YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)/Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu/Anestezi
    20. Tercih 202455581 İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ/Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu/Tıbbi Görüntüleme Teknikleri (İÖ)
    21. Tercih 202650314 İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ/Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu/Tıbbi Görüntüleme Teknikleri (İÖ)
    22. Tercih 202455536 İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ/Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu/Tıbbi Görüntüleme Teknikleri
    23. Tercih 202650129 İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ/Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu/Tıbbi Görüntüleme Teknikleri
    24. Tercih 200150104 ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)/Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu/Tıbbi Görüntüleme Teknikleri
    25. Tercih 206250218 YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)/Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu/Tıbbi Görüntüleme Teknikleri
    26. Tercih 204550954 NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)/Nişantaşı Meslek Yüksekokulu/Tıbbi Görüntüleme Teknikleri
    27. Tercih 202650235 İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ/Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu/Diyaliz (İÖ)
    28. Tercih 202650217 İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ/Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu/Diyaliz
    29. Tercih 204550999 NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)/Nişantaşı Meslek Yüksekokulu/Diyaliz
    30. Tercih 100250625 ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ/Kahta Meslek Yüksekokulu/Laborant ve Veteriner Sağlık

    tercihlerimi yaptım hocam son hali bu bi yer gelir mi ?:)

  119. Hocam benim ygs 4 başarı sıralamam 109.000 atatürk üniv 2.ögrtm din kült ögretmenliği tercihlermde sizce gelir mi?

  120. Tekrardan mrb hocam =)

    01.HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ (ANKARA)/Eğitim Fakültesi/Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği
    02.GAZİ ÜNİVERSİTESİ (ANKARA)/Gazi Eğitim Fakültesi/Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği
    03.ANKARA ÜNİVERSİTESİ/Eğitim Bilimleri Fakültesi/Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği
    04.GAZİ ÜNİVERSİTESİ (ANKARA)/Gazi Eğitim Fakültesi/Görme Engelliler Öğretmenliği
    05.KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ/Eğitim Fakültesi/Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği
    06.İ. D. BİLKENT ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) /Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu/İşletme Bilgi Yönetimi (Tam Burslu)
    07.GAZİ ÜNİVERSİTESİ (ANKARA)/Tapu Kadastro Yüksekokulu/Tapu Kadastro
    08.ANADOLU ÜNİVERSİTESİ (ESKİŞEHİR)/Eğitim Fakültesi/Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği
    09.ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ/Eğitim Fakültesi/Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği
    10.MEVLANA ÜNİVERSİTESİ (KONYA)/Eğitim Fakültesi/Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği (Tam Burslu)
    11.NECMETTİN ERBAKAN (KONYA) ÜNİVERSİTESİ (KONYA)/Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi/Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği
    12.NECMETTİN ERBAKAN (KONYA) ÜNİVERSİTESİ (KONYA)/Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi/Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği
    13.ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ/Eskişehir Sağlık Yüksekokulu/Sağlık Kurumları Yöneticiliği
    14.AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ (KIRŞEHİR)/Sağlık Yüksekokulu/Hemşirelik
    15.AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ (KIRŞEHİR)/Eğitim Fakültesi/Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği
    16.ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BOLU)/Eğitim Fakültesi/Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği
    17.AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ (AFYONKARAHİSAR)/Eğitim Fakültesi/Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği
    18.ANADOLU ÜNİVERSİTESİ (ESKİŞEHİR)/İktisat Fakültesi/İktisat (Açıköğretim)
    19.ANADOLU ÜNİVERSİTESİ (ESKİŞEHİR)/İşletme Fakültesi/İşletme (Açıköğretim)
    20.ANADOLU ÜNİVERSİTESİ (ESKİŞEHİR)/İktisat Fakültesi/Maliye (Açıköğretim)

    hocam gazi görme engelliler 43200 ben 89bindeyim gelme ihtimali yokmu? eğer yoksa oraya bilkenti almalı mıyım? kırıkkale böte mi, bilkent işletme bilgi yönetimi mi? ne yapacağımı bilemiyorum lütfen hemen yardım edin =(

    • Gazi görme gelme ihtimali sıfıra yakın. Kırıkkale Böte olur.

      • Bilkenti alayım mı dörde, görme en. yerine?

        • Bilkenti neyi alacaksın ve sıralaması nedir?

          • 4. sıraya görme engellileri silip bilkent (tb) işletme bilgi yönetimi yazmalı mıyım ? ygs6dan ekli 13bin ile kapatmış ben 19bindeyim.. çünkü kırıkkale kesin gibi. net bir bilgiye erişemiyorum işletme bilgi yönetimiyle alakalı? şansımı denemeli miyim? hadi geldi diyelim böte’ye gitmemek hata mı olur? işin içinden çıkamadım..

          • Bilkenti yaz ama daha sonraki sıralara yaz.

          • 4e yazmayayım mı? kırıkkaleye mi gideyim? ya ben bu bilkenti komple sileyim mi o zaman? napayım hocam?

          • Bilkenti yaz ama birde hangi alana gitmek istiyorsun ona göre bilkenti istediğin sıraya al işte. orasına da sen karar ver artık.

          • Ama hocam .. =( karar veremiyorum ki.. Yorumlara baktım araştırdım kimi iyi diyor kimi kötü.. Size güveniyorum ben.. bu sıralama kalırsa kırıkkale kesin diyor herkes. 4. tercihe gaziyi silip bilkenti yazmalı mıyım? yardımcı olun bana lütfen..

          • Biri öğretmenlik diğeri daha daha çok özel sektör ağırlıklı. Ona göre işte karar ver. ne olmak istiyorsun.

          • Öğretmen olmayı kim istemez ama diğeri de Bilkent üni.. Gelme ihtimali yok gibi ama belli olmaz diyen hocalarım da var. İşletme bilgi yönetimi iş imkanları nasıl, her yerde farklı bir bilgi var. İngilizcem iyi ama ingilizce eğitimde sorun yaşarmıyım, hazırlığı geçemezsem veya farklı birşey olur da bursum kesilir mi bilemiyorum. Bİlkent, kendi sitesinde Microsoft gibi yerlerin Bilkent işletme bilgi yönetimi mezunlarıyla çalıştığını söylüyor. Bilkentli olmak bir ayrıcalık gibi geliyor bana ama Bölümü tanımıyorum. 4e yazayım mı yazmayayım mı gelir mi gelmez mi, kestiremiyorum..

          • anlıyorum seni ama işte durumu sana kısaca özetledim. artık olan oldu:) tercihler bitti

          • Evet çok bekledim yanıt gelmeyince ben de şu şekilde yaptım tercihlerimi :

            Yorumlarınızı merak ediyorum..

            01. Tercih 202110947 İ. D. BİLKENT ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) /Eğitim Fakültesi/Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği (Tam Burslu)
            02. Tercih 108410018 ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (ANKARA)/Eğitim Fakültesi/Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği
            03. Tercih 104810211 HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ (ANKARA)/Eğitim Fakültesi/Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği
            04. Tercih 104110218 GAZİ ÜNİVERSİTESİ (ANKARA)/Gazi Eğitim Fakültesi/Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği
            05. Tercih 101110387 ANKARA ÜNİVERSİTESİ/Eğitim Bilimleri Fakültesi/Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği
            06. Tercih 104110281 GAZİ ÜNİVERSİTESİ (ANKARA)/Gazi Eğitim Fakültesi/Görme Engelliler Öğretmenliği
            07. Tercih 202111018 İ. D. BİLKENT ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) /Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu/İşletme Bilgi Yönetimi (Tam Burslu)
            08. Tercih 106610252 KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ/Eğitim Fakültesi/Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği
            09. Tercih 104111667 GAZİ ÜNİVERSİTESİ (ANKARA)/Tapu Kadastro Yüksekokulu/Tapu Kadastro
            10. Tercih 101010097 ANADOLU ÜNİVERSİTESİ (ESKİŞEHİR)/Eğitim Fakültesi/Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği
            11. Tercih 103810011 ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ/Eğitim Fakültesi/Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği
            12. Tercih 204410586 MEVLANA ÜNİVERSİTESİ (KONYA)/Eğitim Fakültesi/Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği (Tam Burslu)
            13. Tercih 107010025 NECMETTİN ERBAKAN (KONYA) ÜNİVERSİTESİ (KONYA)/Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi/Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği
            14. Tercih 107010034 NECMETTİN ERBAKAN (KONYA) ÜNİVERSİTESİ (KONYA)/Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi/Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği
            15. Tercih 103810392 ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ/Eskişehir Sağlık Yüksekokulu/Sağlık Kurumları Yöneticiliği
            16. Tercih 100610119 AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ (KIRŞEHİR)/Sağlık Yüksekokulu/Hemşirelik
            17. Tercih 100610128 AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ (KIRŞEHİR)/Eğitim Fakültesi/Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği
            18. Tercih 100110018 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BOLU)/Eğitim Fakültesi/Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği
            19. Tercih 100410527 AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ (AFYONKARAHİSAR)/Eğitim Fakültesi/Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği
            20. Tercih 101010731 ANADOLU ÜNİVERSİTESİ (ESKİŞEHİR)/İktisat Fakültesi/İktisat (Açıköğretim)
            21. Tercih 101010767 ANADOLU ÜNİVERSİTESİ (ESKİŞEHİR)/İşletme Fakültesi/İşletme (Açıköğretim)
            22. Tercih 101010758 ANADOLU ÜNİVERSİTESİ (ESKİŞEHİR)/İktisat Fakültesi/Maliye (Açıköğretim)

          • Hayırlı olsun diyeyim; daha öncesine zaten yorum etmiştim tercih listene.

          • 01. Tercih 202110947 İ. D. BİLKENT ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) /Eğitim Fakültesi/Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği (Tam Burslu)
            02. Tercih 108410018 ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (ANKARA)/Eğitim Fakültesi/Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği
            03. Tercih 104810211 HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ (ANKARA)/Eğitim Fakültesi/Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği
            04. Tercih 104110218 GAZİ ÜNİVERSİTESİ (ANKARA)/Gazi Eğitim Fakültesi/Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği
            05. Tercih 101110387 ANKARA ÜNİVERSİTESİ/Eğitim Bilimleri Fakültesi/Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği
            06. Tercih 104110281 GAZİ ÜNİVERSİTESİ (ANKARA)/Gazi Eğitim Fakültesi/Görme Engelliler Öğretmenliği
            07. Tercih 202111018 İ. D. BİLKENT ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) /Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu/İşletme Bilgi Yönetimi (Tam Burslu)
            08. Tercih 106610252 KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ/Eğitim Fakültesi/Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği
            09. Tercih 104111667 GAZİ ÜNİVERSİTESİ (ANKARA)/Tapu Kadastro Yüksekokulu/Tapu Kadastro
            10. Tercih 101010097 ANADOLU ÜNİVERSİTESİ (ESKİŞEHİR)/Eğitim Fakültesi/Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği
            11. Tercih 103810011 ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ/Eğitim Fakültesi/Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği
            12. Tercih 204410586 MEVLANA ÜNİVERSİTESİ (KONYA)/Eğitim Fakültesi/Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği (Tam Burslu)
            13. Tercih 107010025 NECMETTİN ERBAKAN (KONYA) ÜNİVERSİTESİ (KONYA)/Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi/Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği
            14. Tercih 107010034 NECMETTİN ERBAKAN (KONYA) ÜNİVERSİTESİ (KONYA)/Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi/Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği
            15. Tercih 103810392 ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ/Eskişehir Sağlık Yüksekokulu/Sağlık Kurumları Yöneticiliği
            16. Tercih 100610119 AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ (KIRŞEHİR)/Sağlık Yüksekokulu/Hemşirelik
            17. Tercih 100610128 AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ (KIRŞEHİR)/Eğitim Fakültesi/Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği
            18. Tercih 100110018 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BOLU)/Eğitim Fakültesi/Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği
            19. Tercih 100410527 AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ (AFYONKARAHİSAR)/Eğitim Fakültesi/Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği
            20. Tercih 101010731 ANADOLU ÜNİVERSİTESİ (ESKİŞEHİR)/İktisat Fakültesi/İktisat (Açıköğretim)
            21. Tercih 101010767 ANADOLU ÜNİVERSİTESİ (ESKİŞEHİR)/İşletme Fakültesi/İşletme (Açıköğretim)
            22. Tercih 101010758 ANADOLU ÜNİVERSİTESİ (ESKİŞEHİR)/İktisat Fakültesi/Maliye (Açıköğretim)

            Bu şekilde tercih yaptım. 7.tercih ygs6 ekli sıralama ile 13.400ile kapatmış ben 19.367yim. gelirmi?

            sizce bu son haliyle neresi gelir?

            aslında daha da meşgul etmicektim sizi ama çatlıcam meraktan 🙁 Bilkent kafamı karıştırıyo net olarak gelme ihtimalini söylermisiniz? pişman oldum yazdığıma sanki.

          • Zor gelir merak etme:)

          • Gerçekten mi :))))) hocaaaaamm çok mutlu olduuummm uykularım kaçıyordu millet orayı kazanınca sevinir ben gelmesin diye dualar ediyordum çok ama çoookkk teşekkür ederim :)))

          • Sıralamalara baktığımızda öyle gözüküyor. Birde bilkent çok talep edilen bir yer. O nedenle pekde düşmez puanı.

          • Yine yeniden tekrardan alışkın olduğunuz üzre Merhabalar hocam =)

            Hocam, bir arkadaşa tercihinin iptali için dilekçe yazabileceğini söylemişsiniz. Ben 7. tercihim (Bilkent/işletme bilgi yönetimi) yazdığıma pişman oldum.

            Yıllara göre geçmiş yılların başarı sıralarını buldum ama ek puanlı başarı sıralarını bulamıyorum. Bu yıl ne kadar oynar, gelme ihtimali tam nedir, ben de dilekçe yazmalı mıyım bilemedim..

            yüzde kaç ihtimalle gelmez, dilekçeyle 7.tercihin iptali mümkün müdür? Ne dersiniz?

          • Önce yıllarda iptal edildiğini duydum ve biliyorum. Ama yeni ÖSYM başkanı bi garip, kabul ederler mi bilmiyorum:)

            %90 ihtimalle gelmez gibi.

  121. y-tm-1 sıralamam 124000 harran üniversitesi maliye gelir mi hocam ?

  122. ts1 5766 hocam ilk sıraya istanbul üniversitesi sosyal bilgiler 2.yıldız teknik ö sosyal bilgiler yazdım istanbulda yaşadığımdan ikisinden birinin gelmesini çok istiyorum ama yıldız ö sıralaması yok acaba onu 2. sıraya almakla doğrumu yaptım acil yorumunuzu bekliyorum

  123. hocam benim mf4 sıralamam 69500 istediğim üniversiteler istanbul ve izmirdeki elektrik-elektronik ya da makine mühendislikleri ama manisa celal bayar,akdeniz (iö), denizli pamukkale üniversiteleri tutuyor gibi tercih daha yapmadım sizce bir sene daha denemeli miyim?ilginiz için teşekkürler

  124. anladım tşk ederim hocam peki radyaloji diyaliz anestezi bu 3 bölümden hangisini tavsiye edersnz ?

  125. 01. Tercih 101411055 ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ (ERZURUM)/Açıköğretim Fakültesi/Sosyal Hizmet (Açıköğretim)
    02. Tercih 102670197 CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ (SİVAS)/Sağlık Hizmetleri Meslek Y.O./Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik (İÖ)
    03. Tercih 107750777 MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ (HATAY)/Hatay Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu/Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik
    04. Tercih 100370901 ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ (AYDIN)/Aydın Sağlık Hizmetleri Meslek Y.O./Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik (İÖ)
    05. Tercih 102050312 BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ/Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu/Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik
    06. Tercih 102070201 BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ/Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu/Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik (İÖ)
    07. Tercih 103251677 DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ (KÜTAHYA)/Gediz Meslek Yüksekokulu/Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik
    08. Tercih 103271478 DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ (KÜTAHYA)/Gediz Meslek Yüksekokulu/Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik (İÖ)
    09. Tercih 106450492 KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ/Araç Meslek Yüksekokulu/Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik
    10. Tercih 106450483 KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ/Taşköprü Meslek Yüksekokulu/Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik
    11. Tercih 106470433 KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ/Taşköprü Meslek Yüksekokulu/Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik (İÖ)
    12. Tercih 103950124 FIRAT ÜNİVERSİTESİ (ELAZIĞ)/Sağlık Hizmetleri Meslek Y.O./Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik
    13. Tercih 103970446 FIRAT ÜNİVERSİTESİ (ELAZIĞ)/Sağlık Hizmetleri Meslek Y.O./Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik (İÖ)
    14. Tercih 103030138 DİCLE ÜNİVERSİTESİ (DİYARBAKIR)/İlahiyat Fakültesi/İlahiyat (İÖ)
    15. Tercih 103930571 FIRAT ÜNİVERSİTESİ (ELAZIĞ)/İlahiyat Fakültesi/İlahiyat (İÖ)
    16. Tercih 101451503 ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ (ERZURUM)/Adalet Meslek Yüksekokulu/Adalet
    17. Tercih 103650012 ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ/Adalet Meslek Yüksekokulu/Adalet
    18. Tercih 108970185 SELÇUK ÜNİVERSİTESİ (KONYA)/Hukuk Fakültesi/Adalet Meslek Yüksekokulu/Adalet (İÖ)
    19. Tercih 102350381 BOZOK ÜNİVERSİTESİ (YOZGAT)/Yerköy Adalet Meslek Yüksekokulu/Adalet
    20. Tercih 102370173 BOZOK ÜNİVERSİTESİ (YOZGAT)/Yerköy Adalet Meslek Yüksekokulu/Adalet (İÖ)
    21. Tercih 103670149 ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ/Adalet Meslek Yüksekokulu/Adalet (İÖ)

    buyrun hocam 🙂 ygs3 puanım 332 di başarı sıralamam 272480 di hangisi gelir

  126. hocam benim mf 4 sıralamam 136bin , bu sene sıralamda nasıl bi oynama olur sizce, maximum kaç bindeki yere girebilirim , yani mesela mf4 100bin alan biyere girebilrmyim yada daha yüksek 110bin filan?

  127. hocam daha tercihlerimi yapmadım ve ösym aday işlerine bağlanamıyorum sorun nedir sizce hallolur mu ? yarın düzelir mi 3 agustos 23.59 a kadar yapabiirsiniz diyor sitede lütfen yardımcı olur musunuz ?

  128. hocam ben 314 bininciyim 270 290 bin arasında yazılan yerlerin tutma şansı varmı tm-1 de .

  129. size terciih listemi göndermiştim sizce hangisinin gelme şansı yüksek

  130. hocam son bi soru:) bu yaşlı bakımı bölümü nasıl bir bölüm atamaları nasıl iş imkanı var mı yani iyi bi bölüm mü

  131. hocam doğu olması sorun değil kesin geelebilecek yerler olsun yeter 🙂

  132. devlet eczacılıklarında ne kadarlık düşüş olur sizce kaç bine kadar?

    • 1000-1500 kesin düşer. Ama 3 binden fazla düşeceğini de zannetmem. yani 1500-2500 arası düşme ihtimali artan tıp, fizyoterapi, diş kontenjanları ve MF-4’deki tepe mühendislik kontenjan artışları gerilemeyi kesin sağlayacak.

  133. Hocam ben tm1 de 122bindeyim sırasıyla istanbul çeko örgün, akdeniz çeko ve sdü çeko yazdım istanbul gelir mi gelmezse eğer ilk sıraya onu yazdığım için akdenizin gelmesini de mi engellemiş olurum?

    • İstanbul çekö birinci öğretimin gelmesi zorken, 2. öğretim gelebilir.

      İlk sıraya yazdığın için akdenizin gelmesini engeller diye bir durum asla yoktur. Gönül rahatlığıyla istanbulu ilk sıraya alırsın, sonra devam edersin işte.

      • Peki sizce akdenizin gelme ihtimali ne kadar 165binle almış geçen yıl kontenjanı az olduğu için korkuyorum çok yükseklerden yazanlar olur diye.

        • Akdenizin gelme ihtimali yüksek gözüküyor. Ama bu seneki yeni LYS hesaplama nedeniyle bu sene TM-1 sıralamalarında sayısalcı çok az. Bu nasıl etkiler TM-1 sıralamasını tam bilmiyoruz. Bu yüzden risk de taşıyor.

          sen 2. sıra yazdın (1 sıra gelmediyse) ve akdenize sıra geldi.
          başkası 1. sıra yazdı.

          hanginizin puanı yüksekse o gider.

  134. 210,36276 bu da başarı sıralamam 748278

  135. hocammm acillllllllll cevapp tercih göndericemm sivas sosyal hizmet yeni açılmış bnm tm 2 sıralamam 74 bin gelme şansı nedir

  136. hocam bir de sivas ta yeni sosyal hizmet açılmış. sıralmam tm2 74 bin gelme ihtimali yüzde kaçtır

  137. hocamm dokuz eylülde kamu mu yine dokuz eylülde maliye mii daha iyidir..((( ikiside benim için aynıdır demeyin lütfenn )))) bir öneri verin iş olanağı açısından

  138. hocam mrb ben tercihlerimi şöyle yaptım
    1 fırat unv işletme
    2 fırat unv iktısat
    3 fırat unv işletme iö
    4 fırat unv iktisat iö
    5 ınönü unv ekonometri
    6 ınönü unv işletme
    7 ınönü unv iktısat
    8 ınönü unv işletme iö
    9 ınönü unv iktisat iö
    10 cumhuriyet unv çeko
    11 cumhuriyet unv ekonometri
    12maraş işletme
    13 maraş iktisat
    14 harran işletme
    15 harran iktisat
    16 adıyaman işletme
    17 adıyaman iktisat
    18hitit unv işletme
    19 hitit unv iktisat
    20gantep işletme iö
    21bingöl işletme
    22erzincan işletme
    23maraş işletme iö
    24adıyaman kamu yön iö
    25maraş kamu yön iö
    26 erzincan kamu yön iö
    27 fırat tarih
    28 fırat tarih iö
    29 ınönü felsefe
    30ınönü felsefe iö
    benim başarı sıralarım tm 1 başarı sıram 262.775 tm 2 sıram 234.137 tm 3 sıram 206.286
    ts 2 sıram 67.170 hocam arada ölü tercihlerde var ama bu tercihlerle açıkta kalırmıyım ilk 5 tercihim garanti gelir mi ?yada neresi garanti gelebilir ?

    • Çok yüksek ihtimal ilk 5 tercihin gelir.

      Adıyaman 2.öğretim; iktisat, işletmeler düşünülebilir (sıralaması 341 bine kadar indiği için)

      Çok zor açıkta kalırsın.

      • yani hocam %90 yerleşirim diyebilirmiyiz?:) bide ben adıyaman yerine maraşın işletme iö yazmıştım onunda sıra317.000 olduğu için.son olarak hocam bişey daha danışmak istiyorum hani formasyonu fen edebyata kaldırmadılar ya sizce ben tarihi daha üst sıralara mı yazmalıyım yoksa böyle mi kalmalı?eğer bnm Allah korusun tarihten önce yazmış olduğum yerler gelmezse yine tarih için şansım yüksek mi?

        • %90 evet diyorum ama işte garanticiyim ben biraz. O yüzden adıyaman 2. öğretim yaz dedim çok daha düşük olduğu için.

          Üst sıralar gelmezse tarih şansın azalır diye bir kural yok. Tarih şansın üstte de altta da olsa aynı değişen birşey olmaz.

          • hep son soru falan diyorum ama soracak bişey buluyorum :)hocam şimdi ben adıyaman iö yazmadığım zaman tercih listemde başka garanti olabilecek yer yok mu ?tamam %90 iyi bi ihtimal ama …

          • Giresun, rize, bayburt, gümüşhane de olabilir

          • benim size yazdığım tercih listesinde yok mu yani hocam?:(

          • Tercih listen var senin. Tarih olduğu yerde kalsın.

          • hocam tercih süresi bitmeden son olarak sizce tarih tercihimi daha üste mi yazayım yoksa böyle mi kalsın mezun olduktan sonrasını da düşünürsek çok fazla soru sordum ama kusura bakmayın

          • Tercih listen var senin. Tarih olduğu yerde kalsın..

          • tamam hocam yukarıdaki tercih listemi değişmeden sonuçları bekliyorum artık hakkınızı helal edin çok çok yardımınız oldu bana dualarınızı eksik etmeyin inşallah sonuçlar açıklandığında güzel haberleri veririz size

          • amin diyelim, şimdiden hayırlı olsun.

  139. hocam lütfen yardım edin bugün tercihlerimi yapıcam sizden cevap bakliyorum

  140. 01. Tercih 101411055 ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ (ERZURUM)/Açıköğretim Fakültesi/Sosyal Hizmet (Açıköğretim)
    02. Tercih 102670197 CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ (SİVAS)/Sağlık Hizmetleri Meslek Y.O./Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik (İÖ)
    03. Tercih 107750777 MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ (HATAY)/Hatay Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu/Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik
    04. Tercih 100370901 ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ (AYDIN)/Aydın Sağlık Hizmetleri Meslek Y.O./Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik (İÖ)
    05. Tercih 102050312 BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ/Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu/Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik
    06. Tercih 102070201 BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ/Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu/Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik (İÖ)
    07. Tercih 103251677 DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ (KÜTAHYA)/Gediz Meslek Yüksekokulu/Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik
    08. Tercih 103271478 DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ (KÜTAHYA)/Gediz Meslek Yüksekokulu/Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik (İÖ)
    09. Tercih 106450492 KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ/Araç Meslek Yüksekokulu/Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik
    10. Tercih 106450483 KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ/Taşköprü Meslek Yüksekokulu/Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik
    11. Tercih 106470433 KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ/Taşköprü Meslek Yüksekokulu/Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik (İÖ)
    12. Tercih 103950124 FIRAT ÜNİVERSİTESİ (ELAZIĞ)/Sağlık Hizmetleri Meslek Y.O./Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik
    13. Tercih 103970446 FIRAT ÜNİVERSİTESİ (ELAZIĞ)/Sağlık Hizmetleri Meslek Y.O./Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik (İÖ)
    14. Tercih 103030138 DİCLE ÜNİVERSİTESİ (DİYARBAKIR)/İlahiyat Fakültesi/İlahiyat (İÖ)
    15. Tercih 103930571 FIRAT ÜNİVERSİTESİ (ELAZIĞ)/İlahiyat Fakültesi/İlahiyat (İÖ)
    16. Tercih 101451503 ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ (ERZURUM)/Adalet Meslek Yüksekokulu/Adalet
    17. Tercih 103650012 ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ/Adalet Meslek Yüksekokulu/Adalet
    18. Tercih 108970185 SELÇUK ÜNİVERSİTESİ (KONYA)/Hukuk Fakültesi/Adalet Meslek Yüksekokulu/Adalet (İÖ)
    19. Tercih 102350381 BOZOK ÜNİVERSİTESİ (YOZGAT)/Yerköy Adalet Meslek Yüksekokulu/Adalet
    20. Tercih 102370173 BOZOK ÜNİVERSİTESİ (YOZGAT)/Yerköy Adalet Meslek Yüksekokulu/Adalet (İÖ)
    21. Tercih 103670149 ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ/Adalet Meslek Yüksekokulu/Adalet (İÖ)

    ve bikaç tane yaşlı bakımı yazmayı düşünüyorum sizce nereleri yazablrm hocam puanım 332 başarı sıralamam 272480

  141. Tercihler Kod Program Adı
    01. Tercih 103530203 ERCİYES ÜNİVERSİTESİ (KAYSERİ)/İlahiyat Fakültesi/İlahiyat (İÖ)
    02. Tercih 102630523 CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ (SİVAS)/İlahiyat Fakültesi/İlahiyat (İÖ)
    03. Tercih 105330289 İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ (MALATYA)/İlahiyat Fakültesi/İlahiyat (İÖ)
    04. Tercih 105130088 HİTİT ÜNİVERSİTESİ (ÇORUM)/İlahiyat Fakültesi (İÖ)
    05. Tercih 109230303 SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ (ISPARTA)/İlahiyat Fakültesi (İÖ)
    06. Tercih 105010376 HARRAN ÜNİVERSİTESİ (ŞANLIURFA)/İlahiyat Fakültesi/İlahiyat
    07. Tercih 105030159 HARRAN ÜNİVERSİTESİ (ŞANLIURFA)/İlahiyat Fakültesi/İlahiyat (İÖ)
    08. Tercih 105110084 HİTİT ÜNİVERSİTESİ (ÇORUM)/İlahiyat Fakültesi
    09. Tercih 105030141 HARRAN ÜNİVERSİTESİ (ŞANLIURFA)/İlahiyat Fakültesi/İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği (İÖ)
    10. Tercih 100110442 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BOLU)/İlahiyat Fakültesi/İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği
    11. Tercih 100710745 AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ (ANTALYA)/İlahiyat Fakültesi/İlahiyat
    12. Tercih 102310197 BOZOK ÜNİVERSİTESİ (YOZGAT)/İlahiyat Fakültesi/İlahiyat
    13. Tercih 102730267 ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ/İlahiyat Fakültesi/İlahiyat (İÖ)
    14. Tercih 102710651 ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ/İlahiyat Fakültesi/İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği
    15. Tercih 103130207 DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ (İZMİR)/İlahiyat Fakültesi/İlahiyat (İÖ)
    16. Tercih 103910716 FIRAT ÜNİVERSİTESİ (ELAZIĞ)/İlahiyat Fakültesi/İlahiyat
    17. Tercih 103930571 FIRAT ÜNİVERSİTESİ (ELAZIĞ)/İlahiyat Fakültesi/İlahiyat (İÖ)
    18. Tercih 103610207 ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ/İlahiyat Fakültesi
    19. Tercih 103630123 ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ/İlahiyat Fakültesi (İÖ)
    20. Tercih 106410157 KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ/İlahiyat Fakültesi/İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği
    21. Tercih 106430143 KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ/İlahiyat Fakültesi/İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği (İÖ)
    22. Tercih 108730134 RECEP TAYYİP ERDOĞAN (RİZE) ÜNİVERSİTESİ (RİZE)/İlahiyat Fakültesi/İlahiyat (İÖ)
    23. Tercih 101610152 BARTIN ÜNİVERSİTESİ/Eğitim Fakültesi/İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği
    24. Tercih 104230178 GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ/İlahiyat Fakültesi (İÖ)
    25. Tercih 101430494 ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ (ERZURUM)/İlahiyat Fakültesi/İlahiyat (İÖ)
    26. Tercih 104730128 GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ/İlahiyat Fakültesi (İÖ)
    27. Tercih 108230342 ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ (SAMSUN)/İlahiyat Fakültesi/İlahiyat (İÖ)
    28. Tercih 110330218 BÜLENT ECEVİT (ZONGULDAK KARAELMAS) ÜNİVERSİTESİ (ZONGULDAK)/Ereğli Eğitim Fakültesi/İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği (İÖ)
    29. Tercih 109910134 YALOVA ÜNİVERSİTESİ/İlahiyat Fakültesi/İlahiyat (Arapça)
    30. Tercih 106030138 KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ/İlahiyat Fakültesi (İÖ) sıralamam bu şekilde 41 bin deyim

  142. tercih sıralamamda ilk beş tercihimi istedigim yerleri yazım sıralmam 41 bin ben en başa 36 binle kayseriyi yazdım sonra 40 binle sivası yazdım tekrar 39 binle malatya yı yazdım tercih ettigim listemde en yüksek sırlama 36 bin bu sıralamayla tercih yaptım bu ölü tercih sayılırmı başarı sırama yakın yerleri seçtim

  143. Tercihler Kod Program Adı
    01. Tercih 104810759 HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ (ANKARA)/Hukuk Fakültesi
    02. Tercih 109710215 ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ (BURSA)/Hukuk Fakültesi
    03. Tercih 107230027 MARMARA ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)/Hukuk Fakültesi (İÖ)
    04. Tercih 100710145 AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ (ANTALYA)/Hukuk Fakültesi
    05. Tercih 106210777 KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (TRABZON)/Hukuk Fakültesi
    06. Tercih 108210841 ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ (SAMSUN)/Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi
    07. Tercih 109910091 YALOVA ÜNİVERSİTESİ/Hukuk Fakültesi
    08. Tercih 108930211 SELÇUK ÜNİVERSİTESİ (KONYA)/Hukuk Fakültesi (İÖ)
    09. Tercih 108810774 SAKARYA ÜNİVERSİTESİ/Hukuk Fakültesi
    10. Tercih 201210597 DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)/Hukuk Fakültesi (%50 Burslu)
    11. Tercih 203410368 İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ/Hukuk Fakültesi (%50 Burslu)
    12. Tercih 204410683 MEVLANA ÜNİVERSİTESİ (KONYA)/Hukuk (%50 Burslu)
    13. Tercih 204010033 KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ (KONYA)/Hukuk Fakültesi (%50 Burslu)
    14. Tercih 203410377 İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ/Hukuk Fakültesi (%25 Burslu)
    15. Tercih 204410674 MEVLANA ÜNİVERSİTESİ (KONYA)/Hukuk (%25 Burslu)
    16. Tercih 104810768 HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ (ANKARA)/İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi/Sosyal Hizmet (Erkek)
    17. Tercih 101110696 ANKARA ÜNİVERSİTESİ/Sağlık Bilimleri Fakültesi/Sosyal Hizmet
    18. Tercih 105611217 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/Sağlık Bilimleri Fakültesi/Sosyal Hizmet
    19. Tercih 108911135 SELÇUK ÜNİVERSİTESİ (KONYA)/Sağlık Bilimleri Fakültesi/Sosyal Hizmet
    20. Tercih 108810183 SAKARYA ÜNİVERSİTESİ/Fen-Edebiyat Fakültesi/Sosyal Hizmet
    21. Tercih 109910064 YALOVA ÜNİVERSİTESİ/Yalova İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi/Sosyal Hizmet
    22. Tercih 109930032 YALOVA ÜNİVERSİTESİ/Yalova İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi/Sosyal Hizmet (İÖ)
    23. Tercih 100310255 ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ (AYDIN)/Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi/Sosyal Hizmet
    24. Tercih 105610546 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/İktisat Fakültesi/İktisat (İngilizce)
    25. Tercih 104810432 HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ (ANKARA)/İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi/İşletme (İngilizce)
    26. Tercih 107210386 MARMARA ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)/İktisat Fakültesi/İktisat (İngilizce)
    27. Tercih 103110381 DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ (İZMİR)/İşletme Fakültesi/İktisat (İngilizce)
    28. Tercih 101010282 ANADOLU ÜNİVERSİTESİ (ESKİŞEHİR)/İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi/İktisat (İngilizce)
    29. Tercih 103110399 DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ (İZMİR)/İşletme Fakültesi/İşletme (İngilizce)
    30. Tercih 201210173 DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)/İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi/İşletme (İngilizce) (Tam Burslu)

    tm-1 399 puan 33 bin
    tm-2 402 puan 32 bin
    tm-3 403 puan 31 bin sizce hangi tercih gelebilir hocam ilk 10 tercihi öylesine yaptım diğerleri hakkında ne dersiniz

    • 14-15 gelme ihtimali biraz yüksek gözüküyor.

      Sosyal hizmetlerde gelebilir sana. Aydın yüksek ihtimal gözüküyor.

      Dokuz eylül garanti gibi gözüküyor.

      • umarım hukuklar gelir.ama gelmezse hacettepe sosyal hizmetin şansı yüksek değil mi sizce 32 binle almış geçen sene

        • Evet gelme ihtimali ciddi gözüküyor ama şu durum var; Hacettepe üniversitesi çok tercih edilen üniversite, ayrıca sosyal hizmet atama yönünden özellikle kolay atanabilen bir bölüm. Öğrenciler de son yıllarda bu bölüme ağırlık vermeye başladılar.

          Geçen yıl 16.500 den 31 bine düşmüş ayrıca.

          Bu yeni açılan hukuk, pdr, psikoloji kontenjanları özellikle sıralamayı daha gerilere (33-34 bin gibi) getirebilir. Bu açıdan da bakarsak şansın ciddi var.

  144. 01. Tercih HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ (ANKARA)/Eğitim Fakültesi/Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği
    02. Tercih GAZİ ÜNİVERSİTESİ (ANKARA)/Gazi Eğitim Fakültesi/Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği
    03. Tercih ANKARA ÜNİVERSİTESİ/Eğitim Bilimleri Fakültesi/Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği
    04. Tercih GAZİ ÜNİVERSİTESİ (ANKARA)/Gazi Eğitim Fakültesi/Görme Engelliler Öğretmenliği
    05. Tercih KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ/Eğitim Fakültesi/Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği
    06. Tercih GAZİ ÜNİVERSİTESİ (ANKARA)/Tapu Kadastro Yüksekokulu/Tapu Kadastro
    07. Tercih ANADOLU ÜNİVERSİTESİ (ESKİŞEHİR)/Eğitim Fakültesi/Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği
    08. Tercih ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ/Eğitim Fakültesi/Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği
    09. Tercih MEVLANA ÜNİVERSİTESİ (KONYA)/Eğitim Fakültesi/Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği (Tam Burslu)
    10. Tercih NECMETTİN ERBAKAN (KONYA) ÜNİVERSİTESİ (KONYA)/Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi/Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği
    11. Tercih NECMETTİN ERBAKAN (KONYA) ÜNİVERSİTESİ (KONYA)/Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi/Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği
    12. Tercih ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ/Eskişehir Sağlık Yüksekokulu/Sağlık Kurumları Yöneticiliği
    13. Tercih AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ (KIRŞEHİR)/Eğitim Fakültesi/Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği

    Hocam Bilkent Tamburslulardan vazgeçtim çünkü hazırlığı geçmek veya sonrasında ingilizce okumak sorun olabilirdi.. Bİlkent (tb) ve odtü böteleri ilk 2 tercihim yapmıştım danışman hocam boşa yazdığımı söyledi. lys mat sınavına girmediğim için çoğu puan türüm hesaplanmadı bende ygs’den tercih yapmak zorunda kaldım. Listemin son hali bu.
    1)sizce neresi geli?
    2)yazabileceğim başka yerler varsa söylermisiniz ekleme yapmalıyım 13 tercih çok az 🙁
    3)listemin eksi ve artılarını söylermisiniz düzeltme veya ekleme çıkarma olarak ne yapabiliriz?

    ygs1 ekli sıram 2.136 puanım 353
    ygs6 ekli sıram 19.000 puanım 382
    ygs6 normal sıram 129bin puanım 369
    ygs4 sıram 89bin puanım 388

    • 13 tercihinin hepsi gelebilir. sıralaman gayet iyi. İlk 4’ün altına düşeceğini zannetmem. 5.sıra kırıkkale garanti tercihin.

      Listende bir sıkıntı yok.

      Sadece 06. numaralı Tapu Kadastro’yu sorayım meraktan, neden Bilgisayar öğretmenliklerin arasına yazdın, ankara ili olduğu için mi?

      • 🙂 Evet hocam. hem Ankara olduğu için hem de ygs ile alan başka yer yok artık, hep tm ts mf 🙁 benim de o puanlarım hesaplanmadı sınava giremediğimden ayrıca geçen yıl tercih yaptım puanım düştü. her aksilik benimleydi bu sene 🙁 Bir de kpss de atanma şansı çok yüksekmiş diye yazdım. İstediğimden emin değilim hatta hiçbir fikrim yok tapu kadastro hakkında ama Ankara yada kırıkkalede olmalıyım diye yazdım malesef.

      • hocam bir de diğer sorularıma cevap verir misiniz?

        13 tercihin altına açıköğretim iktisat işletme ve maliye yazdım başka yazabileceğim yer varmı gözüme o kadar az görünüyor ki biryere yerleşemem diye korkuyorum. Daha fazla tercih yapmalıyım gibi geliyor ama bulamıyorum nereyi yazacağımı 🙁

        ilk 5 tercihinde öğretmenlik yazıp da gidersen burs alıyormuşsun. o nedenle odtü ve bilkent (tb) böteleri sildim doğru yapmış mıyım ? lütfen aydınlatın beni =(

        • Her öğretmenliğe ilk 5 tercihinde burs vermiyorlar. Bilgisayarda bu verilmeyenlerden.

          Açıköğretimleri de yazdıysan kesin gidersin.

          Daha yazabileceğin yerler; erzincan, tokat, edirne, amasya ve burdur bilgisayar öğretmenlikleri olur.
          Bu saydıklarım ilk 13 tercihinden daha düşük yerler. işini biraz daha garantiye alma açısından seni rahatlatır.

          • Allah yar ve yardımcınız olsun hocam hakkınızı helal edin çünkü günlerdir sizi en çok meşgul eden benim ama yarın kurtuluyosunuz inşallah =)

            Hocam birşey daha sorucam tamam, pardon iki şey =)

            1)gazi görme engelliler 43bin ile kapatmış ben 89bindeyim. Ölü tercih mi yaptım?

            2)Ailem göndermeyeceği için başka yer yazamıyorum. hemşirelik de olmuyor 144bin ile yakınlarda okuyamıyorum =( Bu listeden bir yer kesin gelir mi (açıköğretimler hariç)? Yoksa açıkta kalma ihtimalim var mı? kırşehir4binlerde falan ama.. Neresi gelir hocam ya nasıl sabredicez sonuç gününe kadar?!

          • 1- Ölü tercih demeyelim de gereksiz tercih.
            2- Kesin gelir gibi örnek; ahi evran, kırıkkale

          • yazayım mı birkaç tercih daha yoksa kesin bir yer gelir gerek yok mu?

          • Yazacak yerin daha yok:) Gerek yok gibi gözüküyor.

          • hmm tamam o zaman.. zaten niyetlitken sağlıklı düşünemiyorum =) oldu o zaman, bu baş belası öğrenci adayından kurtuldunuz =) Allah razı olsun. Sorularımla ve benle o kadar uğraştınız ki çok teşekkür ederim. ilk 5 tercihimden biri gelirse Yuppiiii demek için dönerim yoksa gidiyorum =) Tekrardan teşekkürler..

          • Hayırlı olsun şimdiden:)

          • hocaaam ilk 5inden biri gelir dimi ? =)

          • Kırıkkale çok yüksek ihtimal gelir. Ankara belki.

  145. ya da bu sıralamalarla öğretmenlik için,nereleri hangi bölümleri tercih etmem daha iyi olur?

  146. hocam ts-1 sıralamam 19989. ts-2 sıralamam 18970. öğretmenlik okumak istiyorum.sosyal bilgiler öğretmenliği balıkesirde 19.100,boluda 22.600,trakyada 25.200,zonguldakta 28.900lerde almış.çanakkalede bu sene açılmış sıralama belli değil.bide düşük ihtimalle bursa uludağ üni.belki gelebilir.ama birde istanbulda yaşıyorum ve istanbul üniversitesi tarih bölümü(iö) 25.700le almış. ama formasyon olayı çok kafa karıştırıcı.fen edebiyat fakultesıne bu yıl gireceklere formasyon hakkı tanınacak mı?yeni bir model üstünde çalışılıyormuş deniyor ama ne kadar güvenilir? yani sizce şehir dışında sosyal bilgiler öğretmenliğimi okumak mı daha iyi,yoksa istanbulda tarih bölümü okumakmı.hem bu formasyon açısından hemde kpss atamaları bakımından tavsiyeniz ne olur? çok kararsızım,bilgilendirirseniz çok yardımcı olursunuz,çok teşekkür ederim.

    • Çanakkaledeki trakyaya yakın civarda olur.

      Atama boyutunu düşünürsek kesinlikle sosyal bilgiler derim. MEB ihtiyacında sosyal 7, tarih 20. sırada. Ayrıca 2. öğretim sosyal bilgilerin kaldırılması sosyal bilgilerdeki yığılmayı azaltacak. Hem daha çok sosyal bilgilerden atama oluyor hem de yığılma tarihe göre daha az ve 2.öğretimler kapatıldığı için iyice azalacak. Bu anlamda tarihe formasyon verilmesi birşey değiştirmez.

      Tarih yerine coğrafya düşünün. Mezunu az, yığılması az, atamaları fena olmayan üstelik tarihe göre herzaman atama puanı düşük olan (6-7 puan farkediyor) bir alan.

      Bu yüzden kesin olarak sosyal bilgileri düşünün.

      Formasyon konusunda evet verilecek kaçısı yok. O kadar fen-edebiyat bölümü açıldı ve halen açılmasına izin veriliyorsa mecburen formasyon verecekler. Ama burası türkiye’de herşey olabilir. Günlük politikalar göre türkiye’de herşey aniden değişebiliyor.

      • Çok çok teşekkür ederim.dikkate alarak bugün hallettim tercih işini.sıralamam aşağıdaki şekilde.muhtemelen ilk 4 tercihten sonrası gelir herhalde(?).birde zonguldakla kütahyanın yerlerini değiştirsemmi diye düşündüm biraz üni.ve şehir açısından sizce hangisi üstte durmalı,her ihtimale karşı?

        1-YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)/Eğitim Fakültesi/Türkçe Öğretmenliği
        2-YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)/Eğitim Fakültesi/Sosyal Bilgiler Öğretmenliği
        3-İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi/Sosyal Bilgiler Öğretmenliği
        4-MARMARA ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)/Atatürk Eğitim Fakültesi/Sosyal Bilgiler Öğretmenliği
        5-ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BOLU)/Eğitim Fakültesi/Sosyal Bilgiler Öğretmenliği
        6-ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ (BURSA)/Eğitim Fakültesi/Sosyal Bilgiler Öğretmenliği
        7-BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ/Necatibey Eğitim Fakültesi/Sosyal Bilgiler Öğretmenliği
        8-ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ/Eğitim Fakültesi/Sosyal Bilgiler Öğretmenliği
        9-TRAKYA ÜNİVERSİTESİ (EDİRNE)/Eğitim Fakültesi/Sosyal Bilgiler Öğretmenliği
        10-BÜLENT ECEVİT (ZONGULDAK KARAELMAS) ÜNİVERSİTESİ (ZONGULDAK)/Ereğli Eğitim Fakültesi/Sosyal Bilgiler Öğretmenliği
        11-DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ (KÜTAHYA)/Eğitim Fakültesi/Sosyal Bilgiler Öğretmenliği
        12-ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ/Fen ve Edebiyat Fakültesi/Coğrafya (İÖ)
        13-BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ/Fen-Edebiyat Fakültesi/Coğrafya (İÖ)
        14-KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ/Fen-Edebiyat Fakültesi/Türk Dili ve Edebiyatı (İÖ)
        15-İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/Edebiyat Fakültesi/Tarih (İÖ)
        16-ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ (BURSA)/Fen-Edebiyat Fakültesi/Türk Dili ve Edebiyatı (İÖ)
        17-ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BOLU)/Fen-Edebiyat Fakültesi/Türk Dili ve Edebiyatı
        18-ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BOLU)/Fen-Edebiyat Fakültesi/Türk Dili ve Edebiyatı (İÖ)
        19-ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ/Fen ve Edebiyat Fakültesi/Türk Dili ve Edebiyatı
        20-ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ/Fen ve Edebiyat Fakültesi/Türk Dili ve Edebiyatı (İÖ)
        21-BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ/Fen-Edebiyat Fakültesi/Türk Dili ve Edebiyatı
        22-BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ/Fen-Edebiyat Fakültesi/Türk Dili ve Edebiyatı (İÖ)

  147. hocam ts 1 de sıralamalar 60 binlerde ne kadar oynar ?

  148. Hocam benim mf3 başarı sıralamam 7510.
    mersin tıp 7470 gelme ihtimali var mı? bir de ben 9000lere kadar düştüm tercihte ama bu sene geçen seneden değişik olduğu için yerleşememekten korkuyorum. acaba başarı sıraları geçen seneye göre nasıl değişir? düşme veya yükselme olur mu?

  149. ölü tercih nedir? ölü tercih yaptıgımızda ne olur yani başarı sırası deilde isek sırasına göre tercih yaptım başarı sırasını dikatte almadım

    • Ölü tercihi örnekle açıklayayım;

      Diyelim 1. sıraya 100 bin başarı sıralamasında bir yer yazdın.
      2. sıraya 60 bin başarı sıralamasında bir yer yazdın.

      2. sırada yazdığın bu yer gereksiz yere yazılmış bir yer oluyor. Çünkü 100 bin başarı sıralamasına gelmeyen bir yer 60 bine neredeyse hiç gelmez gibi bir şeydir. Yani sen boş yere yazmış gibi oluyorsun. Boş yere yazmış gibi olduğun için buna ölü (gereksiz) tercih denir.

      Tabi puan türler farklıysa durum biraz farklı olur.

  150. hocam sıralamalar istanbul da 5 bin -10bin oynarmı sizce ? mümkünatı var mı yani

  151. hocam tm 3 sıram 24 bin pdr kesin gelir diyebilir miyiz

  152. hocam egede işletmemi daha iyi antalyada kamumu nolur bi öneri verin arada ka ldım??

  153. Hocam bu sene tm sıralamalarında sayısal öğrencisi az diyorsunuz ama en ummadık sayısal öğrencisi bile tmde yüksek puanlar yaptı bu sene tm ilk 20 binde en az 5 6 bin sayısal vardır.

  154. mrb hocam tm1 sıralamam 37090 ve ben ingilizce işletme, iktist okumk istiyorum.
    marmara
    ing işletme 21700
    ing iktisat 27800
    istanbul üni
    ing işletme 30400
    ing iktisat 35700

    hocam bunların gelme ihtimali varmı? gecen sene tm 1 tercih yapn kişi saısı 650 bin bu sene 400 binkont arttı . hocam hadi verinn bi güzel haber.:)
    bide düz işletme iktisat düşünsemmi mesela ist üni işletme 52000 iyimidir. şimdiden çok eşekkür ederim

    • Marmaraların gelme ihtimali yok gibi.
      İstanbul üni ing iktisat belki gelebilir.

      Ayrıca İstanbul dışı ingilizce iktisat düşüneceğine, iş merkezi olan, iş olanakları da fazla olan istanbul ilindeki hem de istanbul üni düz işletme yazmak çok daha mantıklı.

  155. hocam balıkesir üniversitesi veterinerlik fakültesinin sıralamasını
    göremiyorum hangi siteden bakabilirim

  156. hocam egede işletme okumayı düşünüyorum sizce nasıldır

    • İyi bir üniversite düşünülebilir (tabi diğer tercihleri bilmediğimden kıyas edemem).

      Orada 1 sene zorunlu ingilizce hazırlık okuman da iyi olur. Ama ingilizcenin devamını getir ve geliştir ingilizceni.

  157. merhaba hocam sıralamam 125 bin doguakdeniz hukuk gelir mi? yoksa ek tercihlere mi kalır?

  158. ygs 2 puanım 210 başarı sıralamam bu 748278 yaşlı bakımı bölümünde kmseye öncelik yok dmi

  159. hocam tarım ekonomisi nasıl bir bölüm is imkanları nasıl?

  160. Hocam birde makina mü. 2011 de 2010 a göre çok düşüş var bu yeni ünilerden kaynaklı mı yoksa tercih edilmediğinden mi acaba artar mı puanlar bu sene

  161. Hocam formasyonun kalkması ve matematik iö kapatılması yeni açılan bölümlere denk gelir mi veya mf 4 puanları artırır mı bnm sırlamam 161 bin hatay mak.müh 167 bin gelme şansı düşük mü şuan

  162. yaşlı bakımı bölümü gelir mi

  163. hocam yerleştrme öncelikleri falan yazıyor anlamıyorum bu puana başka nereeleri yazabilirim hangi bölmleri

    • Yerleştirme öncelikleri işte meslek liselerine öncelik tanınıyor ya, o önceliklere göre onlar yerleşiyor. Yani seni ilgilendirmiyor orası.

      Çocuk gelişimi, adalet 2 yıllık sözel iyi yerler. Belki birde sözelden halkla ilişkiler olur.

      TM alana kayarsan; turizm, işletme, bankacılık, muhasebe seçeneklerini düşünürsün.

      Sayısaldan iyi yerler var ama senin sayısal puanın aşırı düşük. Sana sıra gelmez.

      Yaşlı bakımı bölümü gelebilir ve düşün o bölümü. Ama sayısal puanın nedir bilemiyorum.

  164. hocam ben ilk defa terch yapcam puanım 332 başarı sıralamam 272480 tıbbi dökümantasyon nereleri yazm lütfen yardım edin

  165. hocam fırat ünv,mustafa kemal ünv,kastamonu ünv,dumlupınar ünv ,bingöl ünv,adnan menderes ünv,mehmet akif ersoy ünv,inönü ünv. bu ünvrstlrn tıbbi dökümantasyon bölümünün başarı sıralamalarını söylermisiniz çok uğraştm bulamadım 🙁

  166. hocam tercih sıralamasında başarı sıralaması önemlimi

    • Önce istek sırasını baz al. Eğer başarı sıralamaları arasındaki fark az ise, karışık yazabilirsin. Ama başarı sıralamaları arasındaki farklar varsa; istek sırasını yaparken birazda başarı sıralamasını dikkate alarak mantıklı bir dizilim yap.

  167. hocam mf1 sıralamam 108 bin. kastamonu erzurum rize ilköğretim mat öğr gelme ihtimali nedir bu sene sıralanalar fen bölümlerinde nasıl değişir şimdiden teşekkür ederm

  168. hocam merhaba bi sorum olacaktı mf1 sıralamam 108 bin erzurum kastamonu rize üni ilköğretim mat öğr gelme ihtimali nedir ? bu sene fen bölümlerinin sıralamaları çok fazla değişir mi ? şimdiden sağolun hocam

  169. hocam mesela trcih listesinde daha yüksek puanlı bı yerı altlara yazdk ve ölü tercih yapmış olduk..pekı sadece o yksek puanlı üniversitemi ölü tercih olur yoksa o ve onun altndakı üniversitleride etkilermi

    • Eğer bir üstteki ile bir alttaki arasında başarı sıralamaları farkı az ise sorun teşkil etmez.

      Ölü tercih ile kasıtı şöyle açıklayayım; örneğin 3. tercihin başarı sıralaması 60 bin, 4. tercihin başarı sıralaması 40 bin. Şimdi 4. tercihin oraya yazılması gereksiz, saçma oluyor. O açıdan bakarsak 60 binlik yer gelmezse 40 bin lik yer zaten gelmez. Boşu boşuna onu oraya yazmaya ölü tercih deniyor.

      Yoksa diğer altındaki tercihleri etkilemez. Sen bu sıralamada kafan karışırsa buraya düzgün şekilde yaz ben yardımcı olayım.

  170. Hocam size bu sayfada ilk soru soran bendim. sorumu hatırlıyorsanız 2829. um demiştim. ankara tıp ile aramızda geçen sene için 1 kişilik fark var orası 2830 ile kapatmış. siz 3000lere bile gerileyebilir demiştiniz. ben ankara tıpı istiyorum ama gazi gelirsede kesinlikle üzülmem diyordum. ancak tercihrobotu.com adlı siteye baktığımda biraz moralim bozuldu açıkçası. oraya tahmini sıra koymuşlar ve tahmini sıraya bakarak ben gazi tıpa bile yerleşemiyorum. ancak gazi üniversitesi tıp fakültesi yıllardır ilk 3000den fazla almadı şimdi böyle birşey mümkün mü? bir incelerseniz sevinirim sizce tahminlerin bu kadar yükselmesinin sebebi ne olabilir. kafam çok karıştı. istanbul üni hukuk için yazdıkları ikinci öğretim sıralaması 1. öğretimden büyük. böyle birşey olabilir mi?

  171. Hocam, bu spekulasyonlar bizleri delirtecek… Herkes birsey soyluyor. Dershanedeki rehber ogretmen siralamalar yukselecek diyor. 0,12li siralama 0,15li siralamaya donusturulunce tercih icin daha dusuk yerleri mi yazmak lazim yani?

    • Barış Aydın

      Hocam bir şey kafama takıldı.Formasyonlar kaldırıldı.Eğer Galatasaray Üniversitesi matematik bölümüne girersem mezun olduğumda iş sıkıntısı olur mu?Bilgisayara geçiş yapılabildiğini söylemiştiniz.Ama bir çok kişi olumsuz yorumları yapıyor Fen-Edebiyat Fakülteleri hakkında. Sizce Marmara İktisat mı daha iyi olur yoksa Galatasaray Matematik mi?

      • Marmara iktisatın alanı daha geniş. Ama ingilizce halletmeye bak.

        Fen-edebiyat bölümleriyle ilgili genel olumsuz yorumlar; formasyon verilmemesi olayından kaynaklanıyor. Matematiğin bilgisayar sektörüyle ilgili durumu formasyonla alakalı değildir.

    • Puanların yükselecek olmasının nedenini bir puan türünü örnek göstererek açıklayayım;

      Bu seneki yeni LYS puan hesaplama yöntemi yüzünden TM sıralarında sayısal ve sözel öğrenci geçen seneye göre çok çok az. Bu seneki TM sıraları hep TM öğrencilerinden oluşmaktadır.

      TM-1 sıralamalarında geçen yıl çok sayıda sayısalcı varken; bu seneki sıralamalarda sayısalcı çok az yer almaktadır.
      TM-2 sıralamalarında geçen yıl sayısal ve sözelci öğrenci karışık halde biraz varken; bu seneki sıralamalarda hem sözelci hem de sayısalcı çok az yer almaktadır.
      TM-3 sıralamalarında geçen yıl çok sayıda sözelci varken; bu seneki sıralamalarda sözelci çok az yer almaktadır.

      İşte bu yeni hesaplama yöntemi sıralamarı alan açısından sıralanmaya tabi tutulmuş gibi olundu. Bu açıdan bakarsak örneğin sınıf öğretmenliği puanlarında yükselme çok yüksek ihtimaldir.

      Sayısal’da sözelde’de benzeri durum vardır. Ama en çok TM başarı sıralamalarını bu yeni hesaplama yöntemi karıştıracaktır. Ama bu yeni hesaplama yöntemi tepe sıralamaları değil daha çok orta ve aşağı sıralamaları ilgilendirmektedir. Örneğin hukuk, tıp, eczacılık seviyesindeki sıralamaları bu durum çok etkilemezken, iktisat, işletme, kamu yönetimi seviyesindeki sıralamaları çok etkileyebilir.

      Yani bu etkileme olayı puan türüne ve başarı sıralamasının seviyesine göre değişkenlik gösteriyor.

  172. hocam benim istedigim bir bölüm fakat 70bin sizce çokmu fazla maksimum kaç binlere kadar yazmam daha dogru olur sıralamam
    31 bin

    • Sıralaman 31 bin isen 70 binlere kadar inmen gayet normal. Bu arada alanın nedir ve hangi puan türünden bahsediyorsun?

      • alanım sözel hangi puan türü derken 70 binde yazdıgım bölümün puanınımı soruyosunuz?

        • TS-1 de mi TS-2 de mi 70 bine kadar indin?

          • 70binle yazdıgım ts1, hocam benim size bi sorum daha var ben 31bin ts1 punımla sosyal bilgiler ögretmenligine girme şansım sizce yüksekmi tercihimi 23 tanesini sosyal bilgiler yazdım 4 tane radyo televizyon 3 tanede gazetecilik yazdım ama ben en çok ögretmenligi istiyorum gelme şansı sizce nedir

          • Sosyal bilgiler gelebilir ama risk taşıyor. Daha önce dediğim gii türkçe ve sosyal bilgilerin 2.öğretim kapatılması nedeniyle yaklaşık 5 bin kontenjan uçtu. Ayrıca YÖK her ne kadar açıklasa da formasyon endişesi de öğretmenliklere talebi artıracaktır.

            70 bine kadar indidiysen kesin gelir.

  173. hocam tm2 sıralamam 74bin dokuz eylül kamu yönetimi ikinci öğretim gelme şansı nedir

  174. kadir has universitesi siyaset ve kamu yeni acılmıs. girerim diye tahmin ediyorum fakat; ingilzicem zayıf oldugu için ingilizce hazırlıgı gecer miyim yoksa zorlanırm ıyım. ayrıca kadir has’ta egitim nasıldır?

  175. fen edebiyat fakültelerinde formasyonun kaldırılması sıralamayı nasıl etkıler ve sızce ne kadar düşürür ? özellikle sosyoloji için ?

    • Normal şartlarda düşürürdü, hele bir sürü felsefe, sosyoloji açılmışken.

      Ama bu seneki yeni LYS puan hesaplama yöntemi yüzünden TM sıralarında sayısal ve sözel öğrenci geçen seneye göre çok çok az. Bu seneki TM sıraları hep TM öğrencilerinden oluşmaktadır.

      TM-1 sıralamalarında geçen yıl çok sayıda sayısalcı varken; bu seneki sıralamalarda sayısalcı çok az yer almaktadır.
      TM-3 sıralamalarında geçen yıl çok sayıda sözelci varken; bu seneki sıralamalarda sözelci çok az yer almaktadır.

      İşte bu yeni hesaplama yöntemi sıralamarı alan açısından sıralanmaya tabi tutulmuş gibi olundu. Bu açıdan bakarsak puanları çıkma bile çıkabilir.

  176. hocam mrb ben matematik bölümünü bırakıp veterinerliğe gideceğim inşallah bu yıl
    2 yıldır öğrenim kredisi aldım veterinerlik 5 yıl devlet bana 5 yıl daha
    kredi hakkı verir mi
    bide ben hata mı yaptım sizce matematik bölümünü bırakarak_???

    • Öğrenim kredisini alabiliyorsun. KYK şartlarında buna engel bir madde yoktu.

      formasyon alırsan pek sorun teşkil etmez. Devlete atanamadın, özelde çalışarak veya özel ders vererek iş imkanı sağlama imkanların var.

      Veterinerlik bambaşka bir dal. Bu biraz da senin kişiliğinle yapınla alakalı birşey.

  177. merhaba hocam size bi soru daha sorucam lütfen yardımcı olun..sosyoloji yazıcam ve psikoloji ile çift anadal veya yandal yapma şansı olan üniversiteler nelerdir ? ben baktım ama pek bişey bulamadım lütfen yardımcı olurmusunuz

  178. Merhaba Hocam, Akdeniz Universitesi Hukuk Fakultesi siralamasi cok degisir mi sizce? Siralamam 14239, ilk tercihim olsa olu tercih olur mu? Gelme ihtimali var mi? Saygilarimla Hocam.

  179. Peki hocam son sorum söz 🙂 Bilkentte 5 yılını verip Yönetim bilişim sistemleri, işletme bilgi yönetimi veya bilgisayar teknolojileri ve bilişim sistemleri okumak mı, kırıkkalede böte okumak mı?

    • BÖTE devlet ağırlıklı, diğerleri özel sektör ağırlıklı. Bilkent tabiki okul farkıyla çok ön planda. Ama ikisinin de olanakları, şartları farklı. iyi değerlendir sen, yerine ben karar mercii olamam.

      • Evet hocam siz de haklısınız ama ikisi de farklı bölümler ve gelecekleri hakkında çok da bilgi sahibi değilim. Siz uzman olarak eksi ve artıları ile aydınlatamazmısınız beni?

        • BÖTE devlet ağırlıklı öğretmenlik işte; bayana uygun. İş olanakları açısından; bilgisayar teknolojileri ve bilişim sistemleri, yönetim bilişim sistemine göre kısıtlı ve dar.

          BÖTE cumartesi, pazarı tatil, yazın 2 ayı tatil MEB öğretmenliği. Artısı iş yükü az. Sabit maaş, devlet garantisi var.

          Bilgisayar teknolojileri ve bilişim sistemleri, yönetim bilişim bölümleri özel sektör ağırlıklı, iş yükü BÖTE’ye göre daha ağır olabilmekte, tatilleri özel sektörde genelde 1 gün (pazar genelde) tatili var. Maaş karmaşık durum; kurumuna göre iyi veren de var, vermeyen de var. İş garantisi yok.

  180. hocam iö harçları kalkar mı bir de harç muhabbeti tercihlerde sıralamayı değiştirir mi?

  181. merhaba hocam bi sorum olacaktı fen öğrencisiyim tm2 sıralamam 76000 lerde sınıf öğretmenliği yazabilir miyim gelme ihtimali nedir? mf 3 sıralamam 116 binlerde selçuk üni veterinerlik gelebilir mi 2011 verilerinde 110000 yazıyo 6 bin kişi atar mı ? şimdiden teşekkür ederm..

    • yazabilirsin de gelme ihtimali düşük.

      Veterinerlik gelme ihtimalide yüksek ama gene de risk taşıyor.

      • hocam sınıf öğretmenliğini sinop kastamonu ordu giresun falan düşünüyorum bi hocam bu sene sınıf öğr fazla yükselmez düşer dedi ama kontenjan azalması kafamı karıştırdı siz ne düşünüyorsunuz ? kusura bakmayın rahatsız ediyrm ama :S teşekkürler sıralamam 76000 civarı

        • Sınıf öğretmenliği 2. öğretimlerinin kapatılması sıralamaları yukarı çıkarabilir. 76 bin ile sana gelmesi düşük ihtimal.

          Tabiki bu 4+4+4 nedeniyle norm fazlalığı ortaya çıkan fazlalık sınıf öğretmenleri olayı nedeniyle, türkiye genelindeki talep ne olur bilinmez.

          Ayrıca PDR, psikoloji, hukuk kontenjanlarının arttırılması sınıf öğretmenliği puanlarının yükselmesini frenleyebilir de.

  182. hocam tekrar yardım istiyrm ben tercihlerimde ilk dördü şöyle oluşturmak istiyorum
    1. fırat ünv işletme
    2.fırat ünv işletme iö
    3.fırat ünv iktisat
    4.fırat ünv iktisat iö
    (iktisatlar yeni açıldı)
    sonrasında tıkanıyorum malatya maraş adıyaman çorum urfa falan da yazıcam işletme iktisat ekonometri bölümlerini mesela malatya işletmeyi yazıp alta işletme 2. öğretimi mi yazayım yoksa iktisatı ve ekonometriyi yazıp ikinci öğretimleri alta mı yazayım yada önce belirttiğim illerin işletmelerini yazıp alta iktisatları sonra ikinci öğretimleri mi?

    • Önce 1. öğretimleri sonra 2. öğretimleri genel olarak yazmak daha mantıklı. Ama sıralamada yazacağın 1. öğretim ile 2. öğretim arasında başarı sıralaması arasında fazla fark yoksa, duruma göre karışık da yazabilirsin.

      • ama hocam şöyle bi durum var bnm sıralama tm 1 262.775 malatya işletme 239.000 ile iö 294.000 le iktisat 253.000 iö 301.000 ekonometri de 305.000 bunu nasıl sıralamalıyım

        • hocam bide 1. öğretimlerde şöyle mi işletmeler sonra iktisatlar daha sonra 2. öğretimler mi?

          • Barış Aydın

            Hocam son bir soru sormuştum gözden kaçmış sanırım.Ben bile ararken zorlandım bulmak için.
            Hocam Yeditepe tam burslu ulusları ticaret ve uluslararası finans bölümlerini önerir misiniz?İstanbul Üniversitesi iktisat bölümü son tercih olarak yapmayı düşünüyorum en kötü o gelir mi?Tm-1 sıralamam 29639.
            Sorduğum tüm soruları içtenlikle cevapladığınız için teşekkür ederim.

          • Evet gözden kaçmış, önceki sayfada kalmış.

            İstanbul iktisat kesin gelir.

            Uluslararası ticareti düşünebilirsin. Yeditepe üniversite olması nedeniyle iş yapabilir. Ama mutlaka yabancı dil zenginliğini artırıp 2-3 dil bilmen gerekli.

          • Önceki sorunda cevapladım bunu örnekle gösterdim.

        • 239 bin ilk sıra. 253 bin ikinci sıra. diğer üçünü karışık isteğine göre yapabilirsin.

  183. hocam benim sıralamam 31bin en son tercihime 70bin gazetecilik ikinci ögretim yazdım ben sözelciyim hocalarım sıralamaların degişicegini söyledi bunun için kendimi garantiye almak ve 70binlerde de bölüm yazmamı söylediler sizce 70bin yazmam dogrumu

    • 70 binde yazdığın yer istediğin bölümlerden birisiyle yanlış değil. Ama 70 binde yazdığın yer istediğin yer ise yanlış yapıyorsun; istemediğin yerde 4 yıl okuyup ondan sonra hayatını ona göre şekillendirmeye çalışacaksın.

      Ayrıca sıralamalar da daha çok değişiklik TM sıralamalarında olacak. Sözel sıralamalardadaki değişiklik daha çok; sosyal bilgiler ile türkçe öğretmenliği 2. öğretimin kapatılması ve fen-edebiyatlara formasyon verilmemesi nedeniyle; türkçe ve sosyal bilgiler 1. öğretim puanları ile halkla ilişkilerin puanları yükselebilir. Buna karşın tarih ve edebiyat puanlarında formasyon verilmemesi nedeniyle düşme olabilir.

  184. hocam peki ygs3 puanım 353 adalet yazmayı düşünüyorum en düşük 365 ile alıyor ama ben ondokuz mayısı istiyorum o da 371 puan sizce yazayım mı ? Ya da kaç puana kadar olan yerleri yazmalıyım?

  185. hocam bi sorum daha olcak ben 9 tercihe kadar devlet üni sosyal b yazcam 10. tercih kıbrıs girne türkçe öğretmenliği acaba ben kıbrısı 10 a koydum diye gelmeme ihtimali olur mu benden öncekiler 1. tercihe yazıp yazıp kontenjanı doldururlar mı

  186. tercih robotundan oluşturduğum tercih listesi

    • Bu liste bu haliyle çok karışık, karman çorman, daha düzgün birşey gösterebilme imkanın yok mu

      • şidmi hocam tm 1 :259bin
        tm 2 :229bin
        tm 3 :206bin
        1.tercih: Akdeniz Felsefe
        2.tercih: Akdeniz Felsefe (İ.Ö)
        3.tercih: Dumlupınar üniversitesi siyaset bilimi ve u.a.i (İ.Ö)
        4.tercih: Dumlupınar üniversitesi maliye (İ.Ö)
        5.tercih: Muğla üniversitesi işletme (İ.Ö)
        6.tercih: Uludağ üniversitesi felsefe i.ö
        7.tercih: Dumlupınar üniversitesi kamu yönetimi i.ö
        8.tercih: Muğla üniversitesi felsefe
        9.tercih: akdeniz üniversitesi alanya işletme fakültesi i.ö 10.tercih: dumlupınar üniversitesi işletme i.ö

        • 3. tercihin gelmesi zor baya.

          Diğerlerinde bir sorun yok. Ama biraz daha aşağılarda başarı sıralaması olarak, bu istediğin bölümlerde gidebileceğin yerleri de yazman biraz daha işini garantiye alman açısından iyi olur.

          • tmm hocam 10.tercihden sonra boşda kalmamak için hani gelmediği takdirde başarı sıramın altındaki yerleri yazıcam çok sağolun

          • Tamam iyi olur, hayırlı olsun dilerim şimdiden…

  187. hocam tm 1 sıram 259 bin
    tm 2 sıram 229 bin
    tm 3 sıram 206 bin
    tercih listem şöyle bir bakıp değerlendirir misiniz
    1.tercih: 1 100710075
    Akdeniz Ünv. (Antalya)
    Edebiyat Fak.
    Felsefe
    TM-3 332,448 350,900 197.000 147.692 206.572 70
    2 100730079
    Akdeniz Ünv. (Antalya)
    Edebiyat Fak.
    Felsefe (İÖ)
    TM-3 328,214 331,970 209.000 209.781 206.572 70
    3 103230366
    Dumlupınar Ünv. (Kütahya)
    İktisadi ve İdari Bilimler Fak.
    Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler (İÖ)
    TM-2 296,599 296,599 295.000 295.000 229.800 105
    4 103230127
    Dumlupınar Ünv. (Kütahya)
    İktisadi ve İdari Bilimler Fak.
    Maliye (İÖ)
    TM-1 303,351 307,102 259.000 270.351 258.489 255
    5 107630129
    Muğla Sıtkı Koçman Ünv.
    İktisadi ve İdari Bilimler Fak.
    İşletme (İÖ)
    TM-1 299,905 312,262 269.000 252.133 258.489 135
    6 109730237
    Uludağ Ünv. (Bursa)
    Fen-Edebiyat Fak.
    Felsefe (İÖ)
    TM-3 330,925 332,681 201.000 207.178 206.572 75
    7 103230118
    Dumlupınar Ünv. (Kütahya)
    İktisadi ve İdari Bilimler Fak.
    Kamu Yönetimi (İÖ)
    TM-2 317,485 320,766 226.000 233.341 229.800 205
    8 107610116
    Muğla Sıtkı Koçman Ünv.
    Edebiyat Fak.
    Felsefe
    TM-3 314,088 342,968 255.000 172.011 206.572 80
    9 100730113
    Akdeniz Ünv. (Antalya)
    Alanya İşletme Fak.
    İşletme (İÖ)
    TM-1 304,368 310,354 255.000 258.673 258.489 110
    10 103230109
    Dumlupınar Ünv. (Kütahya)
    İktisadi ve İdari Bilimler Fak.
    İşletme (İÖ)
    TM-1 291,009 301,091 298.000 292.571 258.489 215

  188. o zman bn başarı sırasına göre tercih yapım çok az farklarla istek sırası yapım pky ıgdırı yazım mı hocam hiç istemiyorum çünkü sıralamalarda yükselme olur mu

  189. hocam bn bugun rehberlikcimle görüştüm de başarı sırası gözetmeksizin tercihlerimi yapmamı söledi istek sırasına göre yap dedi acaba 1 sorun olurmu öle yapsam ayrıca başarı sıram 41bin maraş urfa vs tutuyo fkat hocam ıgdırıda yaz dedi başarı sırası 44 binlerde bn en son erzincan yazdım 42,700 bi sorun olurmu ıgdırı yazmasam istemiyorum çünkü teşekkürler

    • Önce istek sırasına göre tercih olur. O başarı sıralamaları her yıl tercihler sonucunda zaten biraz değişir. Eğer başarı sıralamaları arasında büyük farklar yoksa, karışık yazılabilir.

      Ama biri 40 bin, onun alt sıralarına aynı puan türünden 30 bin yazarsan saçmalık olur.

  190. hocam ts-1 9000 kocaeli ya da ege reklam önerir misiniz?

  191. Hocam merhaba. Benim siza sorum su. Tm 1 de 106 biindeyim. Tm2 de 91 bindeyim. Tm2 te 80 bindeyim. Sizce tm1 siralamasi 91 bin olan bi vakif universitesine girme sansim nedir ? Teppe tercih olarak yazmali miyim olu tercih mi olur ? Bu arada sizce iktisat mi daha iyidir uluslararasi iliskiler mi ? Cok istedigim bi universite var yeni acilmis ve siralamasi belli degil. Benzer bolumleri yine 91 binle almis tam burslu. Sizde 15 bin oynar mi siralama ?

    • Vakıf üniversitesi olduğu için girme şansınız biraz da olsa var.

      Tepe tercih olarak yazabilirsin ve hiçbir sorun yok.

      İş alanı açısından iktisat daha geniş ama mezunu fazla o sıkıntısı var. Uluslararası ilişkiler yabancı dile çok endeksli. ama tek yabancı dil değil, ingilizce haricinde; almanca, fransızca, ispanyolca, rusça, arapça, çince, japonca gibi dillerden biri de lazım en azından.

      Vakıf üniversitesi olduğu için 15 bin sıralama oynayabilir.

  192. Hocam listeyi şu sekılde yaptım. Mf 4 sıram 192998 Meslek lısesıyım tekrardan hatırlatıyım..
    1: Mar. üni Mekatronık muh.(mtok)
    2: Karabuk üni. Elektrk Elektronık müh.(E.E MÜH.) (İNG)
    3: Gazi bilg. müh (mtok)
    4: Gazi üni. E.E müh (mtok)
    5: Sakarya E.E Müh. (mtok) Düzce E.E MÜH (mtok)
    6: Düzce E.E MÜH (Mtok) E.E MÜH(MTOK)
    7: Afyon E.E MÜH (MTOK)
    8: Selçuk ün. E.E (MTOK)
    9: Selcuk üni Bilg muh.(mtok)
    10:Amasya E.E MUH ( MTOK)
    11: Sakarya bilg muh (mtok)
    12: Sakarya bilg müh (mtok) i.ö
    13: Düzce E.E. MÜH (MTOK) İ.Ö
    14:Süleyman demırel : E.E MÜH MTOK.
    15:Süleyman demırel : E.E MÜH MTOK. İ.Ö
    16: Sakarya Mekatronık müh(mtok)
    17: Sakarya Mekatronık müh(mtok) İ.Ö
    18:Pamukkale Ünv. (Denizli)
    Teknoloji Fak.
    Mekatronik Mühendisliği (M.T.O.K.)

    Hocam bu tercihleri yapıcam. Bu sene yerlesmek ıstıyorum.Sizce hangısı gelebelır? Yerlesme ıhtımalım nedır?

    • Marmara, gazi zor gözükse de mümkün. MTOK ları sadece sizin tercih etmeniz nedeniyle gelebilme ihtimali var.

      Daha sonra gelebilme olasılığı sakarya, selçuk ktrik olabilir. Diğerlerinin gelebilme ihtimali yüksek.

      • Hocam bılıyorum cok fazla soru soruyorum ve belkıde haddımden fazla mesgul edıyorum sızı ama ilk defa boyle bırsey yapıyorum heycanıma verın. Bu son gercekten. Gönderdim listeyi. İşte şu şekilde;

        01. Tercih 104010052 GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)/Hukuk Fakültesi
        02. Tercih 104010088 GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)/İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi/Siyaset Bilimi
        03. Tercih 108810774 SAKARYA ÜNİVERSİTESİ/Hukuk Fakültesi
        04. Tercih 107210923 MARMARA ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)/Teknoloji Fakültesi/Mekatronik Mühendisliği (M.T.O.K.)
        05. Tercih 104111288 GAZİ ÜNİVERSİTESİ (ANKARA)/Teknoloji Fakültesi/Elektrik-Elektronik Mühendisliği (M.T.O.K.)
        06. Tercih 106110381 KARABÜK ÜNİVERSİTESİ/Mühendislik Fakültesi/Elektrik-Elektronik Mühendisliği (İngilizce)
        07. Tercih 108810605 SAKARYA ÜNİVERSİTESİ/Teknoloji Fakültesi/Elektrik-Elektronik Mühendisliği (M.T.O.K.)
        08. Tercih 104111701 GAZİ ÜNİVERSİTESİ (ANKARA)/Teknoloji Fakültesi/Bilgisayar Mühendisliği (M.T.O.K.)
        09. Tercih 108810668 SAKARYA ÜNİVERSİTESİ/Teknoloji Fakültesi/Mekatronik Mühendisliği (M.T.O.K.)
        10. Tercih 106110257 KARABÜK ÜNİVERSİTESİ/Mühendislik Fakültesi/Bilgisayar Mühendisliği (İngilizce)
        11. Tercih 108810589 SAKARYA ÜNİVERSİTESİ/Teknoloji Fakültesi/Bilgisayar Mühendisliği (M.T.O.K.)
        12. Tercih 103310237 DÜZCE ÜNİVERSİTESİ/Teknoloji Fakültesi/Elektrik-Elektronik Mühendisliği (M.T.O.K.)
        13. Tercih 109210786 SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ (ISPARTA)/Teknoloji Fakültesi/Elektrik-Elektronik Mühendisliği (M.T.O.K.)
        14. Tercih 108911232 SELÇUK ÜNİVERSİTESİ (KONYA)/Teknoloji Fakültesi/Elektrik-Elektronik Mühendisliği (M.T.O.K.)
        15. Tercih 108911214 SELÇUK ÜNİVERSİTESİ (KONYA)/Teknoloji Fakültesi/Bilgisayar Mühendisliği (M.T.O.K.)
        16. Tercih 106110345 KARABÜK ÜNİVERSİTESİ/Teknoloji Fakültesi/Mekatronik Mühendisliği (M.T.O.K.)
        17. Tercih 100410669 AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ (AFYONKARAHİSAR)/Teknoloji Fakültesi/Elektrik-Elektronik Mühendisliği (M.T.O.K.)
        18. Tercih 108610537 PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ (DENİZLİ)/Teknoloji Fakültesi/Mekatronik Mühendisliği (M.T.O.K.)
        19. Tercih 106130288 KARABÜK ÜNİVERSİTESİ/Mühendislik Fakültesi/Elektrik-Elektronik Mühendisliği (İngilizce) (İÖ)
        20. Tercih 108830478 SAKARYA ÜNİVERSİTESİ/Teknoloji Fakültesi/Elektrik-Elektronik Mühendisliği (M.T.O.K.) (İÖ)
        21. Tercih 108830451 SAKARYA ÜNİVERSİTESİ/Teknoloji Fakültesi/Bilgisayar Mühendisliği (M.T.O.K.) (İÖ)
        22. Tercih 108830539 SAKARYA ÜNİVERSİTESİ/Teknoloji Fakültesi/Mekatronik Mühendisliği (M.T.O.K.) (İÖ)
        23. Tercih 103330083 DÜZCE ÜNİVERSİTESİ/Teknoloji Fakültesi/Elektrik-Elektronik Mühendisliği (M.T.O.K.) (İÖ)
        24. Tercih 109230375 SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ (ISPARTA)/Teknoloji Fakültesi/Elektrik-Elektronik Mühendisliği (M.T.O.K.) (İÖ)
        25. Tercih 100430479 AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ (AFYONKARAHİSAR)/Teknoloji Fakültesi/Elektrik-Elektronik Mühendisliği (M.T.O.K.) (İÖ)
        26. Tercih 106130234 KARABÜK ÜNİVERSİTESİ/Teknoloji Fakültesi/Mekatronik Mühendisliği (M.T.O.K.) (İÖ)
        27. Tercih 108630356 PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ (DENİZLİ)/Teknoloji Fakültesi/Mekatronik Mühendisliği (M.T.O.K.) (İÖ)
        28. Tercih 100910179 AMASYA ÜNİVERSİTESİ/Teknoloji Fakültesi/Elektrik-Elektronik Mühendisliği (M.T.O.K.)
        29. Tercih 108930662 SELÇUK ÜNİVERSİTESİ (KONYA)/Teknoloji Fakültesi/Elektrik-Elektronik Mühendisliği (M.T.O.K.) (İÖ)

        Sizce hangısıne yerlesırım ? 😀

        • ilk 3 zaten gelmez. 4 ve 5. sıradaki tercih o üniversitelere talebin çok olması nedeniyle risk taşıyor. Ama MTOK olduğu için (size özel kontenjan) ve meslek lisesi diğer arkadaşlarının genel başarısı düşük olduğu için gelme ihtimali elbette var.

          Diğerlerinde gazi, selçuk, sakarya yerleri 4 ve 5e göre daha az risk taşımaktadır. Ama gene burası çok tercih edilen yerlerdir. Daha çok bunlar haricindeki yerlerin (afyon, karabük, düzce, pamukkale gibi) gelme ihtimali yüksek.

          Özetle ilk 3 hariç hepsi gelebilir MTOK oldukları için.

          • Hocam peki sıralamada gordugunuz bır yanlıs veya degıstırmemı önerdıgınız bır yer var mıdır?

          • Hukukları saymazsak; diğer yerleri tercih ederken istek sırana göre dizdiysen sorun yok. Ayrıca yazabileceğin alanınla ilgili tüm MTOK ları yazdıysan da sorun yok.

  193. Açık ogretim uluslararası ilişkiler okumaya devam ediyorum.Lys sınavına da girdim kazandım kayıt yaptırmakta sorun varmı

  194. hocam bilgisayar öğretmenliği için sormuştum tekrar söyliyim başarı sıralamam 3153 çukurova uludağ eskişehirin gelme ihtimali nedir sizce?

  195. yukarıdaki ts deki arkadasa 10 binlik fark olmasına ragmen az sansın var dediniz. bnm sıralama tm2 36 bin. 34 binlik yere de az şansın var dediniz. çelişki degil mi bu?

    • TS de türkçe öğretmenliği ve sosyal bilgiler öğretmenliği kontenjanları kapatıldı. Ayrıca fen-edebiyatlara formasyon verilmeme olayı var. Bu yüzden sözelde kontenjanlarda devlet üniversitesi açısından azalma var. üstelik iyi sayılabilecek bölümler. Bu nedenle sözellerde özellikle türkçe ve sosyal bilgiler öğretmenliğinin puanları artacak. Bu nedenle durumu o arkadaşın kritik.

  196. siyaset ve kamu yönetimi düşünüyorum. hacettepe ingilizce olark.fikrinizi alabilir mit-yiz

    • İngilizce ve hacettepe okuman belki bir avantajdır. Eskiden gayet iyi olan bölüm. Ama şu dönemlerde eskiye göre iş alanları iyice daraldı.

      Sıralaması 22.500. O başarılamasıyla hukuk, pdr, psikoloji bölümlerini denemek daha mantıklı.

      Tabi birde bu bölümlerin sana uygunluğu da söz konusudur.

  197. hocam ts 1 sıram 62 bin. kocaeli gazetecilik 41.500 , selçuk radyo tv sinema 50,600 ,gelme ihtimali varmıdır ?

  198. Birde aop aobp sıralamalrı değiştirir mi yani sıralmam değişir mi bir daha

  199. Hocam 160 binle kesin makine müh. olarak nereler gelir

    • Atatürk (iö), Karabük (iö), bartın (iö), bozok, aksaray (iö)-163 bin, cumhuriyet (iö), mustafa kemal hatay (iö), gümüşhane, osmaniye (iö), niğde (iö), hitit (iö), harran, batman, bayburt, fırat elazığ, fırat elazığ (iö), bozok (iö), fırat (iö), gümüşhane (iö), tunceli, harran (iö), batman (iö), bayburt (iö), tunceli (iö) – 190 bin

      Kesin demeyelim ama kalın yazılanların gelme ihtimali yüksek. Yukarıdaki sıralamadır. Sonlarda yer alanların gelme ihtimali kesine yakındır.

      Ayrıca şu yeni açılanları da kazanabilirsin.

      erzincan (iö), afyon (iö), erzurum teknik, erzurum teknik (iö), maraş (iö),

  200. hocam makine yada inşaat mühendisliği istiyorum ama en önceliğim inşaat okumak istiyorum şimdi ben tercih yaparken tercih listesinde en başlara inşaatları yazmak istiyorum fakat ardına makine yazcam ama sıralamada diyelimki inşaatta en son 120 bin olan bir yeri yazdım ve ardına makine yazmaya başlıcam ama makineyede 100 binden tercih yapmaya başladım bu sıralamadaki 120 binden 100 bine geçiş sıkıntı yaratırmı yani ölü tercih oluşturur mu yoksa tamamen sıralamaya göre mi makine ve inşaat karışık şekilde mi dizmeliyim

  201. Merhaba ben rojda bı konuda bilgi edinmek istiyodum ben gecen sene dicle üniv.si fizik bölümüne yerleştım kayıt yaptım ama bıraktım okumadım.ailemin yanında tekrar öss ye hazırlık yaptım şimdide tekrar tercih hakkı kazandım bu sene yıne tercih verıcem ama osym sayfasında bı haber okudum kafam cok kariştı yanlıiş anlamadıysam bi ünıversitede kaydı bulunan bir öğrenci bu sene kaydı silinmeden yerleştırılmıycekmiş boyle bisey varmı lütfen bilgilendirin çünkü ben agrıda yasıtorum dıyarbakır da uzak şimdi benim bu sene yerleşebilmem için dicle üniversitesıne gıtmem kayıt silmem mi lazım anlamadım??
    şimdiden teşekkürler…

    • Tercih hakkını kullanabiliyorsun yani tercih paşa paşa edebiliyorsun. Yani kazanmana engel değil. Kazanırsın ama kayıt yaptırmaya gelince; halen dicle fizik bölümüne kaydın duruyorsa sildirip yeni kazandığın yere kayıt yaptırman gerekir.

      “ÖSYS tercih ve yerleştirmelerinde herhangi bir programa yerleştirilmesine engel değildir. Bu durumda ÖSYS yerleştirmelerinde bir programa yerleşme hakkı kazanan öğrencilerin yukarıda yer alan karar uyarınca, yeni kazandığı programa kayıt hakkını kullanabilmesi için daha önce kayıtlı olduğu programdan kaydını sildirmiş olması gerekmektedir. Bu adayların ÖSYS tercih ve yerleştirme işlemleri sonuçlanmadan mevcut eğitime devam ettikleri programlardan kayıtlarını sildirmeleri gerekmemektedir.”

  202. iyi geceler hocam
    benim mf3 sıralamam 9990
    tıp için kaç binden tercih yapmaya başlamalıyım sizce?

  203. Süleyman Demir

    yaaa hocam beni çok korkutuyolar !! benim sıralamam 115 bin 120 binden alan marmara ekonometriye giremezsin orası popüler diyorlar doğru mu diyorlar ?

  204. ygs1-389045 ts1-5766 hocam istanbul üniversitesi sosya bilgiler öğretmenliği gelir mi bide çevrendekiler öğretmenliğin bittiğini kimsenin koloy koly kpss yi geçemediğini bundan dolayı 2yıllık sağlık okumamı öneriyorlar tıbbı görüntüleme gibi siz ne dersininiz ve puanım tutar mı? bu tür 2yıllık yüksek sağlık okullarını. bıkmadan bize cevap verdiğiniz için de çok teşekür ederim

    • İstanbul üniversitesi sosyal bilgiler yüksek ihtimal gelir.

      2 yıllık sağlık bölümleri; işleri daha hazır iş. Burası doğru. Anestezi, ilk ve acil yardım, tıbbi görüntüleme, fizyoterapi, odyometri aklıma gelen iyi olan sağlık bölümleri. Sosyal bilgiler öğretmenliğine göre özellikle özelde iş imkanları ciddi yüksek.

  205. Barış Aydın

    Hocam iyi akşamlar.Mf-1 sıralamam 41.366.Yıldız teknik Matematik mühendisliği bölümü için ne düşünürsünüz?İkincil öğretimden geçişi ilk sene yapabiliyor muyuz?Bir de Galatasaray Üniversitesi Matematik bölümü olma ihtimali var mı?

    • Tek diyebileceğim Türkiyede alanı dar bir meslek matemetik mühendisliği.

      İkinci öğretimden geçişle kastın?

      Fen edebiyat bölümlerine formasyon verilmemesi durumu nedeniyle ve artan kontenjanlar nedeniyle galatasaray matematik gelebilir.

      • Barış Aydın

        İkinci öğretimden birinci öğretime geçişi sormuştum.Yani bir sene okuyup %10 luk kesime mi girmek zorundayız.Yoksa İlk seneden geçiş şansı var mı birinci öğretime.Bir de Matematik bölümünden bilgisayara kayılabiliyormuş.Bilgisayar sektöründen iş bulunabilir mi?

        • %10 luk kesime girersin, ertesi yıl gündüz parası kesin veriyorsun.

          Ama sınıf bazında 1. öğretime geçiş durumu okuluna göre değişir. Kimi okullarda böyle bir uygulama varken kimilerinde yok.

          Aynı fakülte içerisinde bölümler arası geçiş derslerde %20 ortaklık varsa mümkün olabiliyor. Çoğu üniversite de var.

          Bilgisayar sektöründe iş var. Çağımız bilgisiyar sektörü. Ama kendini geliştirmen gerekli, eskiye göre bilgisayar mühendisliği mezunu fazla var.

          • Barış Aydın

            Hocam ben Matematik bölümünden bilgisayar iş alanlarına kayılabiliyor mu onu öğrenmek istiyorum.Özellikle Galatasaray matematiği düşünüyorum.

          • Genel olarak mümkün yani kayılabiliyor, zaten bilgisayar sektörünün gelişimi birazda matematik alanına dayalı.

          • Barış Aydın

            Bir de hocam Yeditepe tam burslu ulusları ticaret ve uluslararası finans bölümlerini önerir misiniz?İstanbul Üniversitesi iktisat bölümü son tercih olarak yapmayı düşünüyorum en kötü o gelir mi?Tm-1 sıralamam 29639.

  206. hocam iyi akşamlar ben emine. tercih listem kırıkkale eskişehir bolu erciyes PDr , gazi bolu kırıkkale bursa kütahya afyon kastamnu zonguldak manisa türkçe öğretmenliği , gazi hacettepe kırkkale bolu afyon kastamnu zonguldak manisa bartın niğde yazdım. tm 2 62 bin tm 3 49 bin . ts 2 10 bin . şansım hangisinden yana sizce ?

  207. hocam benim ygs1 ekli başarı sıralamam 3153 çukurova uludağın eskişehirin başarı sıralamsı acaba ilk tercihlerde düşermi benim yerleşme ihtimalim varmı acaba?

  208. mf-3üm 9990

    tıp için kaç binlerden tercih yapmalıyım?

  209. Hocam birşey daha sorabilir miyim izninizle? Bilkent tam burslu ve Odtü Böte yazmalı mıyım yoksa ölü tercih mi olur? y-ygs1 ek puanlı başarı sıram 2136. bilkent 132, odtü 253ü almış

    • Gelme ihtimali neredeyse hiç yok. Ölü tercih demeyelim buna. Tepe tercih olarak ilk sıralarda şansını deniyorsun..

      • Anladım hocam.. peki şöyle desem
        ygs1 2136
        ygs6 19367
        bunlar ek puanlı başarı sıramdı

        ygs2 de puanım 333 başarı sıram 144412
        ygs4 de ise puanım 388 başarı sıram 89906
        tercihlerim

        1.Hacettepe böte
        2.gazi böte
        3.Ankara böte
        4.gazi görme engelliler öğretmenliği
        5.ufuk üni. Hemşirelik (TB)
        6.Bilkent böte (TB)
        7.odtü böte
        8.Bilkent bilgi teknolojisi ve bilişim sis. (TB)
        9.Bilkent işletme bilgi yönetimi (TB)
        10.Bilkent muhasebe bil. (TB)
        11.gazi tapu kadastro
        12.Kırıkkale böte

        Ne dersiniz hocam?

        • bir de hocam bilkentte tambursu okumak mı yoksa gazide tapu kadastro okumak mı? tapu 4 yıllık fakülte, yeni açılmış. çok az mezunu varmış kpss de kaç alırsan al giriyormuşsun biryere. doğru mudur?

        • Bilkent ile ODTÜ ölü tercih (yani gereksiz olarak 6-7 de yazmışsın, yazacaksan 1-2 de olması gerekir).

          • tamam hocam teşekkür ederim. puan ve tercihlerimi gördünüz. kırıkkale gelir gibi geliyor bana. Sizce? ilk 3 tercihten biri olamaz değil mi

          • İlk 3 tercih derken?
            1.Hacettepe böte
            2.gazi böte
            3.Ankara böte

          • evet hocam

          • Kesin olarak gelmez. Çünkü çok uçuk puanları var sana göre.

          • odtü böte
            bilkent (TB) böte
            hacettepe böte
            gazi böte
            ankara böte
            gazi görme engelliler öğr.
            ufuk üni. hemşirelik
            bilkent (TB) bilgis. Tek. Ve Biliş. Sis.
            bilkent (TB) işletme bilgi yönetimi
            bilkent (TB) muhasebe bilgi yönetimi
            kırıkkale üni. böte
            gazi tapu kadastro
            eskişehir anadolu üni. böte
            eskişehir osmangazi üni. böte
            mevlana üni. (TB) böte
            necmettin erbakan (konya) üni. böte
            necmettin erbakan (konya) üni. böte
            eskişehr sağlık kurumları yöneticiliği

            bu şekilde yaptım en alta da açıköğretimleri yazdım. olmuş mu hocam?

          • bi sorun gözükmüyor listede.

  210. hocam tm1 sıralama 42 bin. bu sıralama ile istanbul üni işletmeye gitmek aklısızlık mı olur? birde istanbul üni işletmenin siyasal bilgiler fakültesi olmasının bir avantajı var mıdır? şimdiden teşekkürler.

  211. Peki hocam yüzde kaç ihtimal veriyorsunuz ? hatay yada fıratın gelmesine

  212. hocaaaam yine ben 🙂 sorumun geri kalanına cevap vermemişsiniz 🙂 kendi bölümüm ekli puanım diikkate elınırken bilkent tamburslu 13bin ben 19bindeyim gelme ihtimali nedir?

  213. merabalr hocam benim mf3 sıralamam 129 bin ebelik istiyorum ama 125 binle kpatmş sizce gelme olasılığı nedir lütfen net bir cevap verin :((

  214. Hocam benim sıralamam 68.000 , ve ankarada tercih yapmak istiyorum. Gazi üni. kamu yönetimi (İÖ) 69 binle kapatmış gelme ihtimali var ama ne diyorsunuz nasıl tercih yapmalıyım sizce

  215. tercih yaparken puan sırası mı sıralama sırası mı önemli . şöyle sorayım:
    9 eylül tıp 4000 sıralaması, puanı 529
    itü endüstrinin 4020 sıralaması , puanı 531

    ben sıralamaya bakarak 9 eylülü öne yazmıştım listeye ama bugün böyle birşeyle karşılaştım . ösym hangisini dikkate alıyor? ben itüyü alta yazsam ölü tercih olur mu?

  216. düz lise meuznu olmam kıbrısı etkilemiyo heralde orası yinede olurmu

  217. hyr hocam ben düz lise mezunuyum buna göre ilk 3 sorumun cevabı nedir:)

    • 1- Devlet üniversitesinde bir aşçılık kazanman düşük ihtimal, çünkü öncelik alanın meslek liselerinde.
      2- Vakıf üniversitelerinde %50 burslu kazanma ihtimalin daha yüksek ama garanti değil. Çünkü puanın/sıralaman düşük.
      3- Doğu akdeniz de %50 burslu öncelik belirlenmemiş bu yüzden kıbrıs garantiye yakın.

  218. hocam mrb
    mf 3 sıralamam 131bin veterinerlik düşünüyorum
    nereler gelebilir_??
    mf4 sırralamam da 141bin
    mühendislik mi düşünmeliyim veterinerlik mi

    • Veteriner bölümü için; Burdur, kırıkkale, hatay, erzurum, dicle diyarbakır, fırat elazığ, harran urfa, yüzüncü yıl van, kafkas kars üniversitelerine sıralamaların yetiyor.

      Hangisinin olacağına ben karar veremem. Hayat senin hayatın. İki meslekten hangisi sana daha uygun düşünüp karar al.

  219. hocam şimdi ben bir çok sayısalcı arkadaşa bakıyorum bnm onumde hiç biri de tm’den tercih yapmıcak. hatta internetten de biraz sordum cok var onumde sayısal tm’den tercih yapmaycak. bnm sıralamam 35 bin. siz ve diğer uzmanlar bunu dikkate alarak mı şu veya bu bolume girebilrsin diyorsunuz yoksa bunu gozardı mı ediyorsunuz?

    • Bu sene TM sıralamalarında geçen yıla göre çok az sayısalcı ve sözelci var. Geçen yıl TM sıralamalarında daha çok sayısalcı ve sözelci vardı. Bu yıl ise yeni hesaplama yönteminden dolayı çok az sayısalcı ve sözelci TM sıralamalarında yer aldı. Bunu dikkate alıyorum.

  220. Hocam ailem ankarada okumamı istiyorum ankaranın tutma ihtimali biraz zor ama tüm çevresi tutuyor. Ailem ise kırıkkale yazmamı istiyor ulaşım kolaylığı nedeniyle. Araştırmalarım sonucu ikilemde kaldım ne derseniz Kırıkkale Böte için? ben ekli sıralamamla 2136.yım orası 3550 kesin gelir mi? gitmeli miyim? Nasıl bir üniversite? eğitimi, sosyal hayatı vs her bakımdan?

    • Kırıkkale ili hakkında bilgim yok. Benden daha çok bilgi sahibisindir emin ol. Ama internetten araştır biraz. Ankara gibi bekleme de.

      Kesin gelir gibi kırıkkale sana.

      • çok araştırdım hocam aklın varsa gelme köy gibi yazmış herkes.. 🙁 ama şu da var ki “eğitim kadrosu ankara hocalarından oluşuyor üstelik ulaşımı kolay” diyen de var azınlıkta da olsalar.. ben ankarada kendi ilimde okuyabilmek için geçen yıl kazandığım selçuk üniversitesinden vazgeçtim o nedenle kırıkkale bana adeta ankara gibi geliyor yakın falan diye. Ama orada okuyan arkadaşlar kaçmak istiyorlar. Ne yapmalıyım?

        • Kesin olarak küçük bir yer. Benim açımdan Kırıkkaleye gitmenin bir önleyici engeli yok. Bana soruyorsun ne yapman gerektiğini ama şartlarını sen daha iyi biliyorsun. Oturup iyi değerlendirmen gerekli.

          • Ankaradaki tercihlerimin altına ilk olarak yazıcam o zaman. Teşekkür ederim hocam eksik olmayın

  221. Hocam ben jeoloji yada çevre yazıcam çogu yer geliyor.iki meslegede aynı derecede sıcak bakıyorum fakat jeolji 2 yıldan beri çok istediğim bir şehir rahat oluyor çok kararsızım lütfen yardım edin 😛

  222. Hocam tercih kılavuzunda yazan sıralmalar ek yerleştirmeden gelen öğrencilerin son sıralaması mı ?

  223. merhaba hocam mf4 sıralamam 48870 acaba kayseri mekatronik i.ö ya da çukurova bilgisayar müh gelme ihtimali var mı sıralama ne kadar oynayabilir.Bu harçların kaldırılmasıyla i.ö lerin ileri gitme durumu var deniyor.Çukurova 2. öğr bilgisyar mühendisliği(62000 sıralama) ihtimali nedir? tercih yaparken sıralamamı hangi aralıkta tutmalıyım. teşekkürler

    • Erciyes geçen yıl 1800 kişi geri gitmiş. Diğerlerinden 6-7 binde oynayan da var. Yeni açılan mekatronik kontenjanları ve birçok bölümün yeni açılan kontenjanları var. Kazanma ihtimalin var yani. O kadar geriye oynayabilir.

      Çukurova ikinci öğretim ihtimalin yüksek. 40 binden başlayabilirsin. 70-80 binlere kadar da inmen iyi olur.

      Harçların kalkması daha kesin değil, ayrıca etkilerse bile çok az etkiler. Siyasi bir konu, kesinleşmedi henüz.

  224. hocam tekrardan merhaba ben çok kararsz kaldım tarihin öğretmenlğni yazıp yazmamak konusnda eğitim fakültesi oldğu için kppss de iyi yaparsam atanacağmı düşünüyorum ösym de ihtyaç duyulan mesleklerde en son sırada olması beni caydırıyo napmalıyım tarihi yazmalı mıyım

    • Tarihten başka diğer seçenekler nedir? Ayrıca yeni mezun musun?

      • EWET 2009 MEZUNUM tarihten başka seçeneğim edebiyatın bölümü radyo tv halkla ilşk gazetecilik.

        Ama ben iletişim istemiyorum.

        • Tarih öğretmenliği ile edebiyatın atama puanları aynı. Tarih öğretmenliği 1. sırada olabilir. İletişim istemiyorsan Edebiyata formasyon verilmeme durumu (ileride belki verilme olabilir, ama şu an verilmiyor) nedeniyle 2. sıraya alırsın (Tarih öğretmenliği mi, edebiyat mı 1. sıra son karar sana ait olsun). Sonrasında halkla ilişkiler, daha sonrasında radyo tv ile gazetecilik aynı kefe. Sen tercih sırasını belirlersin.

          • hocam kıbrıs girne üni tam burslu türkçe öğretmenliğne 42 binle alıyo benm sıralamam 30 bin kontenjan 10 kişi girme ihtimalim var mı

          • Girme ihtimalin baya yüksek gözüküyor.

  225. Hocam meslek lisesi bilişim teknolojileri mezunuyum. ankara gazi’de 4 yıllık tapu kadastro açıldı ama hiç bir yerden bilgilerine erişemiyorum. iş imkanı mükemmel diye biliyorum ama çoğu yerde yer almıyor. 2 yıllıkları var ama gazideki 4 yıllık. ygs 6da 129binlerdeyim ekli puanda ise 19binlerdeyim. girme ihtimalim olabilir mi?

  226. hocam mf4 de 161 bin sıralamam hatay mak.müh iö gelir mi veya fırat mak.müh iö gelir mi ? birde gazi istatistik bu mühendisliklerin yanında düşünülebilir mi ailemin mak.müh çevresi var stajlarımda yardımcı olabilirler analizlerini okudum çok mantıklı geldi yardımlarınızdan dolayı şimdiden teşekkürler

  227. hocam mrb benim size 1 kaç sorum olacak 1. sorum şu benim ygs 4 puanım 258 başarı sırası 824219 ben 2 yıllık aşçılık istiyorum olurmu 2.sorum özel üni. yazdım %50 leri olma ihtimali nedir 3.sorum devlet okullarında meslek liselerine öncelik tanınıyormuş benim devleti kazanma şansım nedir 4.sorum bu okullarda yetenek sınavıylamı alıyolar öyle birşey duydum doğrumu 5.ve son sorum ben tercihlerimi yaptım en sona kıbrıs doğu akdeniz üni. aşçılık bölümünü yazdım 2 yıllık % 50 burslu onun tutma ihtimali nedir eğer mesajımı yanıtlarsanız çok sevinicem şimdiden teşekkür ederim

    • 1,2,3. soruna cevap: Siz aşçılık bölümünu sınavsız geçişle seçebiliyor musunuz? Yani o alanın meslek liseli misiniz?

      4- Hayır yetenek sınavıyla ilgisi yok.
      5- Kıbrısı kazanma ihtimalin yüksek.

  228. hocam mrb
    mf 3 sıralamam 131bin veterinerlik düşünüyorum
    nereler gelebilir_??
    mf4 sırralamam da 141bin
    mühendislik mi düşünmeliyim veterinerlik mi

  229. tm2 sıralamam 65307 istediğim bölüm ise ege 2.öğretim uluslararası.Bu bölümle aramda 10binlik fark var gelme imkanı nedir ?

  230. puanı hiç önemsemeden tercih yapıcaz degilmi hocam?

  231. ben bu sene ölesine girdimm sınava hocam ama puanım düşük ben tercih bile yapamam diodum geçen sene paunlara baktım 330bın 300 küsürlerde puanda ama ben 260binlerde 270puandayım buna benim gibi bi çok ögrenci şaşırmakta yanii.

    • Başarı sıralamalarına bakın.

      O kadar puan farkının ana nedeni bu yıl okul puanlarının daha düşük hesaplanması. Ayrıca bu yıl uygulanan yeni hesaplama yöntemi (ösym bu hesaplama da suç işliyor aslında) nedeniyle sıralamalarda alandışı kişilerin azalması. Ve son olarakda sınavlarda elde edilen genel başarı düşmesi nedeniyle puan farkı bu kadar oluşmuştur. Ortalama 40 civarında bir düşme var.

  232. Hocam benim mf 3 sıralamam 18332 diş hekimliği gelme ihtimali var mıdır?

  233. mf4 71.754 çukurova makına muh. 2.ögretim gelir mi? o kadar kayar mı

  234. hocam meraba ben nazlı benim tm1 başarı sıram 260binlerde işletme iktisat ikinci ögretimde dahil kütahya mugla afyon ısparta gelme olasılıgı nedir bilgilendirirseniz sewinirim şimdiden teşekkürler..

    • Muğla (269 bin), kütahya (298 bin), afyon (301 bin), ısparta (285 bin) sıralamalarında işletme de muğla kritik, diğerleri gelebilir. Özellikle kütahya, afyon ihtimali yüksek. Aynı durum iktisat bölümü içinde geçerli.

  235. hocam dokuz eylül işletme ingilizce egitimi nasıl? bir de hocam benim ingilizcem cok zayııf. ingilizce işletme okursam cok mu zorlanırım.

    • Baya zorlanırsın, dersler tamamen ingilizce. Ama 1 sene zorunlu ingilizce hazırlık eğitimi var.

      Ama işletme okuyacaksan, çok mezunu olan işletme mezunlarından farkın olması adına, özelde özellikle iş bulma konusunda ingilizce olayını halletmen lazım.

  236. hocam ben sorumu sormuştum ama cevaplanmamış bi daha sorayım..tm3den tercih yapcam sıralamam 112 bin sosyoloji bölümü istiyorum olma ihtımali yüksek yerler nerelerdir ve ben tercih yaparken kaç binlerden başlayıp yazmamı önerirsiniz ? cevaplarsanız cok sevınırım..

    • Formasyon olayı nedeniyle çok tercih edilmeyebilir bu sene ve bu sene çok sayıda sosyoloji bölümü açıldı. Bu nedenle biraz yüksekten başlamanı öneririm. İlk tercih olarak Gazi ve uludağ düşünülebilir.

      İhtimali yüksek yerler, abant, balıkesir, pamukkale, muğla, ktü, atatürk, aydın, kütahya, süleyman demirel diye gidiyor liste.

  237. Hocam Tm 1 : 140125 Tm 2 :122997 Tm 3: 113881 sıralarım bunlar. Elektrık elektronık okudum lısede meslek lısesıyım. MF 4 :192998 sıramda bu. Sizce mtok lara yerlesme olasılıgım nedır ? Sadece muhendıslık mı yazmalıyım yoksa Tm den Bursa gıbı illerde ekonometri çeko tarzı yerler mi yazmalıyım ?

    • Kesin olarak MTOK lara şansını dene. Çok sayıda elektrik-elektronik, bilgisayar, mekatronik MTOK bölümleri açıldı. Sadece sizlere özel kontenjan olduğu için yani düz liseler ve o alanın meslek lisesi olmayan diğer meslek liseleri de tercih edemediği için ve meslek liselerinin birçoğunun hem ygs, hem lys de barajı geçemediği için yerleşme ihtimalin çok yüksek.

      • Hocam yani Tm den tercih yapmıyorum.Ama Elazığda da mtok tan okumak ıstemıyorum acıkcası.Afyon,Sakarya, Isparta,Düzce bu illere girebilir miyim acaba bi öngörünüz olurmu bu konu hakkında ?

        • Hepsi gelebilir, çünkü MTOK bölümleri size özel. Meslek liseleri de LYS de pek başarılı değil. Elazığ da olsa kendi bölümün ve bölümde güzel.

          • Hocam tercih listesini olusturdum buyuk oranda.MF sıramı tekrardan hatırlatmak gerekırse 192.998..Bu yıl yerleşmek istiyorum. Listede Düzce,Afyon,Sakarya,Ankara,Karabuk illerindeki Elektrık elektronık,bilgisayar ve mekatronık muhendıslıklerındekı mtok kontenjanlarına İkinci öğretimlerde dahil olmak üzere tercih listemde yer verdim.Elazıg ,Amasya, Isparta gibi illeri yazmadım.Sizce girme olasılıgım nedir?

          • Girme olasılığın bir hayli yüksek. Umutlu olabilirsin.

  238. hocam benim sorum tercih kılavuzundaki sıralamalar ne kadar oynar? birde seneye 3-4 ygs yapcaz diyordu bakan öyle bir şey varmı?

    • TM-1 de oynama çok bekleniyor, bu sene sayısalcılar sıralamalarda çok az olduğu için. Ama oynama daha çok en azından 100-150 banden sonra başlar daha çok, 200 binlerden sonra biraz daha artar.

      TM-2 de de daha az da olsa oynar. Çünkü hem sayısal, hem sözelciler yer almayacak. Örneğin uluslararası ilişkiler, kamu yönetimleri birazcık yükselebilir.

      TM-3 de pek oynama olmaz.

      Ya da hangi alanı soruyorsun ona göre açıklayayım?

  239. Hocam tm-2 sıralamam 32bin.%50 %25 hukukları yazıyorum.doğuş üni. %50 burslu hukuk 28 binle almış geçen sene %25 burslu ist. ticaret üni. 30.100 le almış.yeni açılan üniversiteleri de yazacağım.sizce gelme şansı nedir? para vererek hukuk okumaya sizce değer mi 🙂

  240. Hocam benim sıralamam 19bin eczacılık yazmayı düşünüyorum. 2010dan 2011e yaklaşık bin düşüş olmuş eczacılıkta vakıfların yarı burslusunu ve devletleri düşünüyorum. gelme ihtimali var mı sizce?
    18500 ile yarı burslu almış mesela bir yer gelebilir mi?
    şimdiden çok teşekkür ederim.

  241. hocam yardımcı olun lütfen …………. tm2-64730 tm3-49738 ts2-10824 . ben genelde türkçe ve sınıf öğrt. yazdım şansım nedir ? öneriniz benm için çok önemli önereceğinz üni ve bölüm ? ve son 2 tercihime eskişehir maliye yazdım 70 bindeym tm1 de. nasıl sizce

    • Öğretmenliklerde şehir farketmiyor.

      TM-2′de sınıf öğretmenliği şansın yüksek. Ama sınıf öğretmenliklerinin 2. öğretimlerinin kapatılması 1. öğretimlere biraz yüklenmeyi getirir. Artan pdr, hukuk, psikoloji gibi kontenjanlar biraz bu yüklenmeyi azaltır. 71 binlere kadar en düşük sıralaması iniyordu. Gidebilirim dediğin yerler arasında inebildiğin yere kadar inmeni tavsiye ederim.

      TS-1′den türkçe öğretmenliği gelme ihtimali de yüksek sayılır. Ama hem sosyal bilgiler hem de türkçe öğretmenliklerinin 2. öğretimlerinin kapatılması, formasyonun kaldırılması (edebiyata olan talebin türkçeye yönelecek olması) Türkçe 1. öğretimlerin puanlarını yukarıya çıkaracaktır. Riskli durumda var.

      TM-3 de sosyal hizmet bölümü hem sınıf, hem de türkçe öğretmenliğinden daha iyi. Az da olsa ona şansın var. Şansını değerlenmeni öneririm.

      Maliye fe fena değil.

      • HOCAM CEVAPLADIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER. korktuğum şey bu sıralamayı yakalamışım ALLAH korusun tercihlerimden biri gelmezse çok üzülürüm sınıf öğretmenliğinde en son kastamnuyu yazdım 67 binle kapamış bnmki 62 bin .hocamm sizce gazide iktisat işletme çeko okumak mı yoksa zonguldakta fln sınıf yada türkçe öğrt. okumak mı ?

  242. sosyolojiye yerleşemem galiba hocam tm3 sıram 206 bin ama felsefe okurkende sosyoloji yandal yapma imkanım yok mu?

    • Birçok üniversitede bu çiftanadal ve yandal imkanın var. Ama çok sayıda sosyoloji, felsefe bölümü açıldı. Bu sana sosyoloji kazanmanı sağlayabilir. Bu nedenle tercihlerinde önce sosyolojiyi bulundur.

  243. hocam tm 2 sıralamam 55.054 sınıf öğretmenliğine yerleşir miyim tercih listemde en son 63 binle alan bi yer yazdım açıkta kalma olsılığım var mı şimdiden teşekkürler

    • Zor ihtimal açıkta kalırsın. sınıf öğretmenliklerinin 2. öğretimlerinin kapatılması 1. öğretimlere biraz yüklenmeyi getirir. Ama artan pdr, hukuk, psikoloji gibi kontenjanlar biraz bu yüklenmeyi azaltır. Ama 70 binlere kadar iniyordu. Gidebilirim dediğin yerler arasında inebildiğin yere kadar inmeni tavsiye ederim.

  244. hocam belki cevaplamışsınızdır göremediysem ozur dilerim soru için. hocam şimdi tm ler için temkinli olun deniliyor ya ama zaten gecen sene bi sayısalcı edebiyat yapmadan zaten en fazla kac bin de yogunlaşabilir ki? gecen sene tmlerde neredeyse 30 binlerde 10 bin oynayan bolumlre oldu. bazı uzmanlar gecen seneki 30 binlik yere geri cekilebilir diyolar. mantıgım almıyor. bu demek oluyor ki gecen sene 30 bin de bu seneki 30 bine oranla 10 – 12 bin daah az sayısalcı var demek. bu cok sacma geliyor. bir 30 binlik sıra için 34 bin gelme sansı niye az olsun ki boyle bakarsak?

    • Sayısalcılar özellikle matematik-geometri yaptıkları için TM-1 puanları, sözelciler de Edebiyat, coğrafya-1 yaptıkları için özellikle TM-3 sıralamalarını daha çok dolduruyorlar.

      Ama bu başarı sıralamalarında yer almaları üstlerde değil. Mesela TM-1 sıralamasında 150-200 binden sonra sayısalcı çoğalmaktadır.Bu da dediğin gibi iktisat, işletme, maliye sıralamaları 360 binlere kadar geriletti. Bu yıl çok daha az sayısalcı TM-1 sıralamalarında olduğundan 360 bin sıralamalar 330-320 binlere çıkabilir. Bu da gayet doğal bir durum.

      Ama TM-1 30-40-50 bin gibi başarı sıralamaları çok oynamaz. Çünkü geçen yılda bu yılda o seviyedeki sıralamalarda sayısalcı azdı. Kısacası oynama en gerilerdeki sıralamalarda çok olur. Biraz da orta seviyedeki sıralamalarda olur.

  245. iyi günler hocam benim tm1 sıram 258bin
    tm2 sıram 229bin
    tm2 sıram 206 bin hocam ben felsefe okumak istiyorum ancak formasyon kalktığı için çekiniyorum yazmaya işletme maliye falan geliyor kütahyada maliye i.ö geçen sene 259binle almış sınırdayım yerleşme ihtimalim var m.e.b 10 yıl içinde ihtiyaç duyduğu alanların başında rehber öğretmen geliyor sizce formasyon geri gelebilir mi sonuçda önümde 4 yıllık bi öğrenim süreci var çok kararsızım 🙁

  246. Barış Aydın

    Hocam merhabalar.Benim MF-4 sıralamam 38.927.İstanbul’da olabilecek önerebileceğiniz üniversite var mı?Özellikle bilgisayar mühendisliği ve elektrik-elektronik mühendisliği için.Bir de TM-1 sıralamam 29.639 Marmara İktisat İng. 27.800 gelebilir mi?Şimdiden teşekkürler

    • Şimdi önereceğim İTÜ var ama ona puanın yetmiyor. Yıldız teknik Elektrik mühendisliği (iö) az ihtimal da olsa şansın olabilir. Sonra İstanbul üniversitesi önerebilirim; elektrik-elektronik (iö) ile bilgisayar (iö) gelebilir sana.

      Marmara iktisat ingilizce gelebilir. Artan PDR, psikoloji, hukuk kontenjanları sana o bölümü getirebilir. Yani şansın gözüküyor biraz.

  247. hocam benim tm2 başarı sıralamam 66 bin sizce sınıf öğretmenliği gelir mi

    • Gelebilir ama sınıf öğretmenliklerinin 2.öğretimlerinin kapatıldığından dolayı 1.öğretimlere biraz yüklenme olacağını da hesap ederek, en düşük gidebileceğiniz sınıf öğretmenliklerini yazmayı ihmal etmeyin.

  248. hocam tm3 sıralamam 175000,tm2 200000 ve tm1 sıralamamda 230000 .bu sene yazdığım aralıklardaki sosyoloji,uluslar arası ilişkiler,kamu yönetimi , siyasal bilimler geliyor. bu sene yeni mezun oldum. anadolu lisesi çıkışlıyım. ailem 1 yıl daha şansını dene diyor ama ben seneye de bu sonucu almaktan korkuyorum. Tercih yapmalımıyım yoksa 1 yıl daha şansımı denemeliyimim .Ayrıca bu bölümlerin iş olanakları nasıl ?

    • Ailen bu imkanı vermişse 1 yıl daha hazırlanman daha iyi olur. Seneye zaten bu saydığın bölümleri gene kazanabilirsin. Ayrıca seneye bundan daha kötü başarı sıralaması yapman da zor.

      Anadolu lisesi çıkışlıysan demek ki sende bir altyapı ve kapasite var. Ayrıca lise-4’de iken hem okul hem ÖSS ile uğraşmak zordur, verimli çalışmak ise bir hayli zordur. Mezun halinle ÖSS’ye hazırlanacağın zaman çok daha verimli ve rahat çalışabileceğinden, ÖSS acemeliğini üstünden attığından seneye durumunun daha iyi olma ihtimali bir hayli yüksek.

  249. 🙂 ewet çok haklısınz sizce de kıbrısta sosyal b okumak daha mantıklı değil mi en azından formasyon sıkıntısı yok

  250. hocam benim sorumu atladınız

  251. hocam tarih ihtayç sırasında en sonda kıbrıs çok pahalı diyorlar benm biraz gözüm korktu zaten gdersem tam burslu olması gerekio

  252. hocam yorumlarınınzı bekliyorum

  253. yunus tarihten daha az atama var ama

  254. kıbrıs yakındoğu tam burslu
    sosyal bilgileri düşünüyorum hocam nasıl olur szce

  255. hocam merhabalar.benim sıralamam 19.900 ve şifa tam burslu,marmara üniversitesi veya medipol tam burslu beslenme ve diyetetik istiyorum istiyorum sizce gelebilir mi sizin önerebileceğiniz üniversite varmı?birde fizyoterapi ve rehabilitasyon için şansım var mı acaba?

    • YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ, DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ tam burslu, BEZM-İ ÂLEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ %50 burslu şansın olabilir.

      Devlette ise çok az da olsa var. Az ihtimali de artan tıp, diş, beslenme, fizyoterapi bölümlerinin ve MF-4 tepe bölüm kontenjanlarının artması sağlıyor.

      Şifa ve medipol tam burslu ihtimalleri biraz var. Gelebilir sana.

      • hocam peki sizce tercih sırası olarak öncelikle atatürk üniversitesi beslenme ve diyetetik mi önerirsiniz yoksa istanbul üniversitesi veya bezmi alem üniversitesinde odyoloji mi?araştırmalarımda herkes odyoloji açığı olduğunu ve iş imkanınında iyi olacağını söylediler..yani konum itibariyle erzurum biraz uzak olduğu için bayağı düşündürüyor beni lütfen önerilerinizi bekliyorum…

  256. öğretmenlik olsa yine iyi gibi ama bölüm işte.. sosyolojiye ne dersiniz??

    • Öğretmenlik imkanı formasyon olmayışından dolayı yok.

      Ama yeni yeni bu bölümde iş imkanları açısından kıpırdanma var. Devlet kurumları (özellikle aile bakanlığı) ağır ağır bu bölümden alımları arttırmaya başladı.

  257. büşra ben de tarihin öğretmenlğini istiyodum ama ataması yok ve bi 10 yıl tarih öğretmenne ihtyaç yokmuş

  258. arkadaşlar sizin de yorumlarnızı bekliyorum

  259. Hocam merhaba.
    geçen sene eşit ağırlıktan mezun oldum..düz liseyim..zihinsel engelliler öğretmenliğini istiyorum fakat ek puan olmadan olmuyor..bu yılda hazırlandım ama olmadı…bir şey öğrendim ne kadar doğru bilmiyorum..açık öğretim meslek lisesini tekrardan 2 yıl okuyup ikinci diplomayı alabiliyormuşuz..eğer olursa kız mesleği 2 yıl daha okuyup öyle sınava girmeyi düşünüyorum..sizin öneriniz ne olur…kafam çok karıştı ya bu yıl tarih bölümüne gideceğim ya da 2 yıl daha meslek lisesini okuyacağım… ek puanla zihinsel engelliler öğr. tutturacağım..

  260. bi de hocam artvin sosyal bilgiler 36.500 sosyal b gelir mi

    • Yüksek ihtimal gelebilir. Kesin diyemiyorum çünkü fen edebiyat bölümlerine formasyon verilmemesi, (özellikle edebiyat ve coğrafyayı tercih edecekleri) sosyal bilgiler ve türkçe öğretmenliğine öğrencileri tercih etmeye sevkedecek. 2. öğretimleri kapatılan sosyal bilgiler ve türkçe öğretmenliği kontenjanları da buna eklersek; sosyal bilgilerin başarı sıralamalarını yukarılara (mesela 30 binlere) çıkarabilir.

  261. hocam tm-2 puanım 422 sıralamam 19852 erzincan hukuka 2011 de 22400 yerleşmişler sizce hukuk sıralamaları çok fazla değişir mi?

    yerleşme şansım yüksek mi?

    • Çok oynamaz ama, artan pdr, psikoloji ve hukuk kontenjanları sıralamaları daha da aşağıya (24-25 binler gibi) çekebilir.

      Yerleşme şansın yüksek.

      • hocam ben şu anda memur olarak çalışıyorum erzincanda erzincan hukuku yazacam ama gelirse okuyabilr miyim yani sınıfı geçebilir miyim devamsızlık sorun oluyor mu

        • Yasal olarak belli bir mevzuata uymak gerekiyor. Ama üniversite de daha çok uygulanan şu; ders hocalarına bırakıldı devamsızlık. Yani devamsızlık konusu dersine girecek öğretmenlerle sizin aranızdaki bir mesele olacaktır. Bazı hocalar pek takmazken, bazı hocalar titiz. Onu orada o bölümde okuyan kişilere sorarsan daha net cevap alırsın.

  262. hocam iyi akşamlar ben tuğba benim alanım sözel ts 1 sıralamam 40.200 ts 2 sıralamam 30.290 sosyal bilgiler öğretmenliği istiyordum ama tutmuyo tarihin öğretmenliği ve edebiyatın bölümü var aklımda sizce hangsni yazmalıyım kararsz kaldım

    • Fen edebiyatların formasyon sorunu olmasaydı, türk dili ve edebiyatı derdim. Ama ikisinin de atama puanları aynı. Yalnız edebiyattan sayı olarak daha fazla atama yapıyorlar.

      Ayrıca sosyal bilgiler tutabilir. Geçen yıl 36 binlere kadar sıralaması düşmüştü. Kesin diyemiyorum çünkü fen edebiyat bölümlerine formasyon verilmemesi, (özellikle edebiyat ve coğrafyayı tercih edecekleri) sosyal bilgiler ve türkçe öğretmenliğine öğrencileri tercih etmeye sevkedecek. 2. öğretimleri kapatılan sosyal bilgiler ve türkçe öğretmenliği kontenjanları da buna eklersek; sosyal bilgilerin başarı sıralamalarını yukarılara (mesela 30 binlere) çıkarabilir.

  263. tekrardan meraba hocam o zaman ilk sıraya din mi yoksa türkçe mi yazayım ..bir de arkadaşım için bakanlığın yaptığı açıklamaya göre ilköğretim mat önü daha açık gözüküyor..biz sadece dört yıl sonrasını düşünen olarak mat mı yoksa sınıf öğretmenliği mi ilk sıraya yazalım sizin yorumunuzu almak istiyorum kişilik olarak fark etmiyor benim ve arkadaşım için

    • Din kültürü ataması daha çok ve daha çok ihtiyaç var. Bu hükümet başta olduğu sürece de böyle olacaktır.

      Evet 4+4+4 den dolayı sınıf öğretmenliği norm fazlası oldu. Bu da ihtiyacı otomatik kapattı. İlköğretim matematik öğretmenliğinin önünün daha açık olduğu doğrudur. Yalnız ilköğretim matematik mezunları kpss de iyi puan alıyor ve kpss de atama puanları yüksek olabiliyor (85 yukarısı). Sınıf öğretmenliği kpss puanları genelde 75-80 arasıdır.

  264. İyi günler hocam. Sıralamam mf-4 te 33.886. İlk olarak bu sene kontejyanlar artığı için ben bu sıralama ile geçen sene 31 bin veya 32 bin ile alan bir bölüme girebilirmiyim? Üniversiteler ile ilgili ayrıntılı bilgileri üniversitelerin kendi siteleri hariç nerlerden öğrenebilirim? Tercih listesine bölümleri yazmaya 20 binden başladım 4o binde bıraktım sizce bu uygunmudur? Şimdiden teşekkürler hocam.

    • Evet o sıralamalara girebilirsin.

      20 bin belki biraz uçuk oldu (25 bin olabilirdi) ama zararı yok gene de. 40 bini belki 50-60 binlere indirip (tabi istediğin bölümler ve yerler çerçevesinde inebiliyorsan) garantiye alman daha iyi olur.

      Üniversitelerle ilgili bilgileri en iyi sosyal paylaşım sitelerinde, forumlarda, o üniversite öğrencilerinin kurduğu sayfalarda ya da googlede aratıp bulabilirsin.

  265. hocam tm 2 sıralamam 36300. istanbul universitesi siyaset bilimi ve ua ilşkiler 34000 gelme ihtimali nedir. hocam net bir şey soylerseniz sevinirim. cok istiyorum orayı.

  266. Merhaba Hocam, TS-1 başarı sıralamam 114.000 ve TS-2 135.000. Bu sıralama ile herhangi bir devlet üniversitesi bölümü gelebilir mi?

    • TS-1 ile devlete yerleşme imkanın hiç yok.
      TS-2 de ise tarih çok az ihtimal (oda formasyon kalktığı için belki iyice düşer. 86.300′e kadar başarı sıralaması inmiş geçen yıl), daha çok sanat tarihi biraz ihtimal olabilir (formasyon kalkması sanat tarihini de ciddi olarak etkileyebilir, 113.00 başarı sıralamasına kadar geçen yıl düşmüş).

      Yani kısacası olursa belki sanat tarihi olur. O da iş imkanları olmayan bir bölüm. Tavsiye etmem…

  267. hocam ben imam hatip den bu yıl mezun oldum.okul birinciliğim var.ve ek puanlı basarı sıralamam 61047 ygs 4.bu sıralamayla ilahiyat olur mu şimdiden allah razı olsun.

    • Ek puanlı başarı sıralaman çok zor yeter ilahiyat kazanmaya. Belki çok sayıda artan ilahiyat kontenjanı sana kazanma şansını çok az olsa da verebilir. Ayrıca tercihlerde okul birinciliği kontenjanından kazanma ihtimalin daha çok.

  268. hocam ben zaten bir başka bölüm mezunuyum ve suan calıstıgım ıcın istanbul üniversitesi uzaktan eğitim istiyorum..hedeflerımde ılk sırada radyo sinem tv 2.sırada halkla ilişkiler ve tanıtım var..aslına bakılırsa türkiye sıralamasına göre ben kazanıyor gibi duruyorum fakat bu bölumler bu sene kontenjanını baya bır düşürmüş bu yuzden puanlarımı ve sıralamalarımı yazıp kazanma ıhtımalımın ne oldugunu size bir danışmak istedim…benim puanlarım ve sıralamalarım;

    puanım sıralamam

    Y-TM-1 320,58891 119555

    Y-TM-2 326,76139 112797

    Y-TM-3 330,18957 117775

    Y-TS-1 314,70330 85189

    Y-TS-2 336,47662 73800

    benım istediğim radyo sınema tv de 123.000.yi almış ve taban puanı da 335.193 sizce kazanma olasılıgım nedir ?sıralamaya mı puana göre mi tercih yapmalıyız?

  269. merhaba hocam tekrar rahatsız ediyorum sizi ama ben 134000 bindeyim kaç bin aşağımı yazsam garanti gelir hemşirelik ?

    • Gidebileceğin yerler arasında inebildiğin kadar in. İşini garantiye alman açısından bir zararı yok.

      • inebildiğim en kötü yer kars ve ailem hayatta izin vermez karsa. onun yerine 145 bine kadar indim gerisini ebelik yazsam ii olur mu sizce birde ebelikten hemşireliğe geçiş yapılabiliyormu üniversitede ?

        • eğer üniversitedende hemşirelik ve ebelik sağlık fakültesine bağlıysa bunun olması mümkün çünkü bazı üniversiteler fakülte içindeki bölümler arasında geçiş hakkı veriyor üniversitenin öğrenci işlerinden bunu öğrenebilirsin ama bu geçiş genelde özel üniversitelerde var.

          Ayrıca 2007’de Hemşirelik Kanununa eklenen geçici ikinci madde şöyle: Bir defaya mahsus olmak üzere, ebelik diplomasına sahip olduğu halde bu Kanunun yayımı tarihinde en az üç yıldan beri yataklı tedavi kurumlarında fiilen hemşirelik görevi yaptığını resmi belge ile belgelendiren ve bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren üç ay içerisinde talepte bulunanlar hemşirelik yetkisiyle görevlerine devam ederler.

  270. abdullah alagöz

    hocam sıralamam 18350 eczcılık düşünüyorum gelme ihtimali nedir(devlet).Ayrıca mf4 19100 hangi mühendislikleri önerebilirsiniz?

    • Sınırın az altındasın, ama yeni açılan tıp, diş, eczacılık, fizyoterapi gibi kontenjanlar sana eczacılığı kazandırabilir. Ve bu ihtimal de küçük bir ihtimal değil.

      Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği, Endüstri mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, İnşaat mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği tavsiye edebileceklerim.

      • abdullah alagöz

        hocam sizce eczacılığın geleceği nasıl ileride yine kıymeti olan meslekmidir?ayrıca eczacılığın geriliyebileceği en son sıralama nedir?yorumunuzu bekliyorum…

        • Eczacılık kolay kolayına ölmeyecek bir meslek grubu. Kıymetini gene koruyacaktır.

          20 bin sınırı çevresinde dolanır diye düşünüyorum artan kontenjanlar nedeniyle.

          • abdullah alagöz

            HOCAM ÇOK KARARSIZIM MİMARLIKMI YOKSA ECZACILIKMI LÜTFEN EKSİLERİYLE ARTILARIYLA YARDIMCI OLURMUSUNUZ…

          • Eczacılık ölmeyecek meslektir. Mimarlıkta fena değildir. Eskiden çok iyiydi mimarlık ama çoğalan mimar mezunu nedeniyle eskisi kadar çok iyi değil. Ama kötü de demiyorum.

            İkisinin çalışma koşulları sana ne kadar uygun otur düşün. İlgiline, zevklerine göre değerlendir. Biraz bu tercihi bu mesleğin artık hayatının bir parçası olacağını düşünerek yap.

  271. hocam sıralamam 41,165 ilahiyat istiyorum ilk önce yeni açılan fakülteleri seçtim antalya yozgat yalova bolu dikab antep dikab malatya ilahiyat 1 ögr sıralama 31,900 başladım bayburt dikab 2,ögr 32,200 eskşehir ilahiyat 1.ögr 32,400 rze ilahiyat 1 32,600 çorum ilahiyat 33,600 maraş ilahiyat 1 34,700 elazığ ilahiyat 1 35,400 urfa ilahiyat 35,500 bu sıralamayla devam ediyorum hocam en son erzincan 2,ögr 42,400 almış en son tercihim bu böle mi tercih yapmalıyım yoksa istedigim ünv başa mı yazmalıyım sırlama düşünmeden

    hocam sıralamalar da düşüş olur mu?

    • İlahiyat sıralamalarında çok sayıda kontenjan açıldığı için düşme bekleniyor.

      Sıralamaya göre genel bir liste yapılabilir. Ama ufak tefek sıralama farkları varsa istek sırası edebilirsin.

      Örneğin; maraş ilahiyat 34.700, elazığ 35.400. sıralama farkları az. yer değiştirip önce elazığ daha sonra maraş yazmanda sorun yok. Hoş sonuçta bu sıralamalar sabit kalmıyor.

  272. Merhaba Hocam, TS-1 başarı sıralamam 114.000 ve TS-2 135.000. Bu sıralama ile herhangi bir devlet üniversitesi bölümü gelebilir mi?

    • TS-1 ile devlete yerleşme imkanın hiç yok.
      TS-2 de ise tarih çok az ihtimal (oda formasyon kalktığı için belki iyice düşer. 86.300’e kadar başarı sıralaması inmiş geçen yıl), daha çok sanat tarihi biraz ihtimal olabilir (formasyon kalkması sanat tarihini de ciddi olarak etkileyebilir, 113.00 başarı sıralamasına kadar geçen yıl düşmüş).

      Yani kısacası olursa belki sanat tarihi olur. O da iş imkanları olmayan bir bölüm. Tavsiye etmem.

  273. hocam trakya üni. abant izzet baysal üni. çanakkale onsekiz mart üni. düzce üni. tıp sizce hangisi daha iyi hangisini tercih etmeliyim?

  274. merhabalar..dil1 sıralamam 9085 ingilizce öğretmenliği istiyorum hangi üniversiteler olur? birde ingiliz dili ve edebiyatıyla ilgili bilgi verir misiniz? birkaç tane de ing.edb.tercih yapacağım ama öncelikle öğretmenlik istiyorum edebiyat bölümünde formasyon kalktı o bölüme gidersem ne gibi iş olanaklarım olacak yada gitmeli miyim teşekkürler..

    • İngilizce öğretmenliği şansını yok gözüküyor. Çünkü geçen yıl 7390 ile kapatmış. Ama gene tercihlerde en düşük olanlarından birkaç tane bulundurun. ingiliz dili ve edebiyatı bölümünde okuyup daha sonra tercümanlığa geçiş yapabilirsiniz.

      İngiliz dili ve edebiyatında formasyon kalktığı için daha çok asıl iş durumu olan aşağıdaki imkanlarını kullanmaya çalışabilirler;

      Turizm sektörü, Dışişleri, Kültür ve Turizm Bakanlıkları, bankalar, TRT ve özel medya kuruluşları, çevirmenlik, reklam sektöründe metin yazarlığı ve yayınevlerinde editörlük gibi iş imkanları var.

  275. Şimdi taşlar daha iyi oturmaya başladı gerçekten çok teşekkürler hocam açık ve net konusuyorsunuz en azından ağzınıza sağlık hayırlı geceler

  276. Merhaba hocam bu sene çok farklı bir puanlama sistemi olduğu için herkesin kafası çok karışık benim sıralamam 116.600 anadolu teknik lisesi elektrik bolumu mezunuyum 111.000 balıkesir ikinci öğretim tutma ihtimali nedir ?

    • Gelebilme ihtimali var.

      Evet ama bu farklı hesaplama daha çok aşağıdaki başarı sıralamalarını etkiliyor. Sıralamalardaki TM öğrencileri baya azaldı. Aşağıdaki başarı sıralamalarıyla kastım 200 binlerden sonrası.

      • Peki hocam mtok için sakarya mekatronik veya elektronik tutuyor ancak bu fakultelerin hiç bir mezun vermemesinden dolayı sektörün nasıl karşılıcağına karşı bi endişem var sizin görüşünüz nedir ? sizce balıkesir makina mı yazmalıyım yoksa sakarya elektrik veya mekatronik mi ?

        • MTOK bölümlerinin diğer mühendisliklerden hiçbir farkı (yasal olarak) olmadığı açıklanmıştı. ama işverenler nasıl karşılarlar bilemem. iyi karşılayan da olur, iyi karşılamayan da olur.

          Mekatronik geleceğin yeni mesleklerinden sayılıyor. Mekatronik ile elektroniği ön planda tut. Daha sonra balıkesir makine.

          Ama tercih etmeden önce iyi araştır, iyi düşün öyle karar ver.

          • Haklısınız hocam son olarak tercihlere kaç binden başlamalıyım dersaneler biraz abartıyorlar gibi geldi bana sizce ne kadar geriler bu sene benim sıralamama yakın olan üniversiteler şimdiden teşekkürler vakit ayırdığınız için .

          • Senin sıralamalarının olduğu düzeyde geçen yıl zaten az TM öğrencisi vardı. TM ciler daha çok 200 binlerden sonra yoğunlaşıyordu. Ayrıca çok sayıda artan kontenjanlar da var. Bu da sana avantaj sağlayabilir. Senin olduğun sıralamalarda geçen yıl ortalama 3-10 bin arası oynamış..

  277. birde mf 3 sıralamalarında ne kadar düşme olabilir??

  278. mrb hocam ben atatürk ünv sosyal hizmet bölümnde okuyorum aynı anda başka bi bölümde örgün okuyabilir miyim ?

  279. mrb hocam ygs 4 sıralamam 120 bin ve ts1 11 bin ts 2 de 16 binlerde ben din kültürü türkçe sosyal bilgiler arasında kaldım sizce ihtiyaca göre en başta hangisini yazayım türkçe mi din mi…inönü türkçe ve dinin gelme ihtimali nasıl sizce….bir de bir arkadaşım için soracam sınıf öğretmenliği mi yoksa ilköğretim matematik mi daha güzel ikisine de puanı yetiyor…

    • Mevcut hükümet başta olduğu sürece din kültüründen iyi atama yapar ve din kültüründen açık çok. KPSS atamalarında puanları hem sosyal bilgilerden hem de türkçeden çok düşük.

      MEB önümüzdeki 10 yıllık öğretmen ihtiyacını şu şekilde açıkladı; http://www.rehberlik.biz.tr/meb-ihtiyac-duydugu-en-cok-20-alani-acikladi/

      İnönü din gelme ihtimali iyi düzeyde var. Ama türkçe öğretmenliği gelme ihtimali hiç yok.

      Arkadaşın için; sınıf öğretmenliği ataması her zaman çoktur. Bu nedenle atama puanları da ilköğretim matemetikten düşüktür. Hangisi daha güzel sorusuna ise; kendi kişiliğine, yapısına, ilgi ve zevklerine hangisi daha iyi uyar? bunu kendisi bilir, bu yüzden kendisi değerlendiremsi gerekir. Otursun düşünsün ben hangisini 25-30 yıl MEB’de yaparım.

  280. merhaba benim bu sene sınava ilk girişim puanm çok yuksek degl işletme okumak istiyorum ama iki seçeneğim var üniversite için ankarada çankaya üniversitesi yarı burslu ing mi yoksa shr dısı işletme mi okumalıyım ? sehr dısıda gdebleceklerm kayseri konya ve afyon yardmcı olursnz svnrm

    • Şehir dışı ingilizce eğitimi veren başka devlet üniversiteleri de olabilir. Konya, kayseri, afyon sırası uygundur.
      Eğer para verme durumunuz biraz varsa, hukuk, pdr, psikoloji gibi bölümleri de düşünün derim. Bu sene çok sayıda açılan bu bölümlerden var.

  281. hocam benim ygs 2 puanım 306 ve sıralamam 193bin hemşirelik gelme ihtimali nedir ve bu yıl sıralamalar ne kadar değişir şimdiden teşekkrler

  282. Merhaba ben yagmur..sözelde ts1 28bin ts2de 29bindeyim.. Sinema tv radyo yazıcam antalya fakat cok masraflı diyorlar bu bölüm için dogru mu ? Bir de edebiyat bölümünü yazarsam ne olabilirim kimse önermiyor çünkü formasyon kalkmış lütfen yardımcı olun..

    • Sinema tv radyo, biraz masraflı. Ama okuluna göre değişiyor. Yazmak istediğin üniversitede o bölümü okuyanlara bunu sorman daha sağlam bilgi verebilir saba.

      Halkla ilişkiler bölümünü de düşünen derim.

      Formasyon olayı şu an tamamen karışık. Büyük ihtimal tekrar verilecek, ama farklı bir şekilde ve kısıtlı kontenjan verilerek verilebilir.

      Türk dili ve edebiyatından ziyade coğrafya bölümünü de düşünmeni öneririm.

  283. merhabalar hocam:)kıbrıs odtü kampüsünden mezun olmakla ankara odtü kampüsünden mezun olmak arasında diplomada fark varmı acaba? odtü kkk yı önerirmisiniz

  284. Merhaba Hocam, tm-2 siralamam 14302 bana develt universitesi her hangi bir hukuk fakultesi kesin gelir mi?

  285. hocam ben adalet bölümünü yazamayı düşünüyorum da açıköğretimle örgün arasında ki fark nedir ?

  286. hocam ben özel ünv gidecem adlet bölümüne hangi ünv ne kadar ücret alıyor puanım 326 buda sıralamam 348578 saglık bölümler gelir mi özel ünv

  287. hocam meraba benim mf3 sıralamam 97.536 giresun geçen yıl 96.400 de kapanmış.gelirmi sadece hemşirelik yazmayı düşünüyorum

  288. Hocam MF4 sıralamam 108124 karadeniz teknik üniversitesi makine mühendisliği ikinci öğretim 95600 gelme ihtimali nedir ?

  289. hocaam sizce dokuz eylül ing iktisat mı yoksa yıldız teknik iktisat mı sıralamaları aynı nerdeyse ama biri türkçe biri inglizce we hacettepe iktisat türkçede 44 binlerdde kapatmış farkı bunların üniversitenin adından dolayı mı yardımcı olursanız sevinirim

    • Dokuz eylül ingilizce daha iyidir.
      Üniversitenin adı etkili ayrıca bulunduğu şehirde puanları etkiliyor. Örneğin istanbul çok büyük metropol. İş merkezi orası. İnsanlar genelde orayı tercih ediyor. O zaman da puanları ankara, izmire göre daha yüksek.

  290. Hocam Anadolu meslek lisesi çocuk gelişimi mezunuyum ek puanlı ygs5 sıralamam 27532 4 yıllık okul öncesi öğretmenliğine girme şansım varmı ayrınca lys’de girdim sıralamalarım TM1:176016 TM2:159737 TM3:151726 Ankara başta olmak üzere yakın çevrelerde hangi bölümlere girme şansım var ikinci öğretimde olabilir bölüm iyi olursa.Yardımcı olursanız sevinirim ,çünkü çok kararsızım Ankara üniversitesi tarım ekonomisi yaz diyolar ama bilmiyorum şimdiden teşekkürler….

    • Okul öncesine şansın yok gözüküyor. Ama en düşük 2-3 yerini yazmanda engel yok.

      İş görmez tarım ekonomisi bu türkiyede. Alanı çok dar bir bölüm.

      TM-1 ve TM-2 den ankarada devlet üniversiteler için şansın yok.
      TM-3 için ise ankara felsefe, Arkeoloji, Antropoloji, Klasik Arkeolojine puanın yetiyor. Ama bunlarda belki felsefe olabilir.

      Eğer ankara dışına çıkamıyorsan bu şartlar altında tavsiyem bir daha hazırlanmandır.

  291. merhabalar hocam benim mf4 başarı sıram 141binlerde makine mühendisliği istiyorum. kaç binden başlayyaım yazmaya bülent ecevit üniversitesinin gelme ihtimali çok mu düşük olur. saygılar iyi çalışmalar

  292. kubilay yılmaz

    hocam patoloji laboratuvar hakkındaki görüşleriniz nelerdir? Bu bölümü önerirmisiniz

  293. sıralamam 145 bin ilköğretim din kült öğretmenliği gelir mi?

  294. ilginiz ve alakanız için teşekkür eder saygılarımı sunarım

  295. ya da sıralamama uygun iktisatlar nereleri önerebileceğiniz?

  296. hocam ben gerçekten kendimi geliştirmek istiyorum….lise 1 de ingilizcem çok çok iyiydi hatta 8 sayfalık kompozisyon yazıp vermiştim kimseden yardım almadan 90 almıştım yeteneyimin olduğuna inanıyorum ama sonralardan hata yapıp ingilizceyi bırakıp alan derslerine yöneldim yani elde var sıfır oldu sizce anadolu ingilizce iktisat gelme olasılığı var mı

    • Biraz ihtimali var Anadolu iktisatın.

      İstanbul üniversitesi iktisatı da düşün tepe tercih olarak.
      Yıldız teknik, Ege üniversiteleri 1 yıl zorunlu ingilizce hazırlık olduğu tercih edilebilir. Ama İngilizceni geliştirmeye gerçekten kararlıysan buralara git. Yoksa 1 yıl boş yere ingilizce hazırlık okuyarak 1 yılını heba edersin.

      Sonrasında Marmara, gazi üniversiteleri düşünülebilir.

  297. hocam 72 bin sıram var ingilizce iktisat mı yoksa sadece iktisat mı okusam bilemiyorum tamam sadece iktisat okusam illa ki ingilizcemi geliştirmeliyim bunun bilincindeyim ingilizce iktisat çok zor okunuyor sınıfta kalma hatta okulu bırakmaya kadar gidiliyor dediler mezun olduktan sonrada türkiyede günceli takip ederkende adapte sorunu yaşanıyor dediler bana yardımcı olun herkes birşeyler diyor inanın şu an sizin yorumlarınız beni çok rahatlatacak

    • İngilizce iktisat daha iyidir. Ama ingilizce altyapının gayet iyi olması lazım ve ilk yıllarda okulda sıkı çalışman gerekecek. İngilizce eğitim veren yerlerde önce 1 sene zorunlu ingilizce hazırlık eğitimi veriliyor.

      Eğer iyi derece ingilizce altyapın yoksa (ki alt yapın yoksa yangına körükle gidersin; kaş yapayım derken göz çıkarırsın) normal iktisatı tercih et ama sonradan 3-4. sınıflarında ingilizce konusunda ciddi girişimleri de yap.

  298. mf3 sıralmam :32213 .
    özellerde fazla bir oynama olur demişsiniz.. fizik tedavi özellerde tam burslu veya %50 burslu gelir mi? ( istanbul medipol üniv. acıbadem üniv sıralamalarına baktım.. medipolun %50 ftr bölümü yeni açılmış.. orasının gelme ihtimali varmıdır?)

    • Vakıf üniversitelerinde evet oynama biraz daha fazla olabiliyor. Birçok öğrenci risk almak isteyemebiliyor. Ama Tam burslu gelmesi çok çok zor.

      Daha çok oynama %50, %25 ve özellikle normal paralı olanlarında olur.

      %50 de zor gözüküyor. Ama %25 yüksek ihtimal gözüküyor.

  299. Hocam yorumlarınızı okudum.Sıralamaların -+10000 oynayacağından bahsetmişsiniz fakat bu yıl kontenjanların artmasını ve başarı oranının düşmesini ele alırsak daha fazla oynamaz mı? Bahsettiğim sıralama 50-75 bin arası. Ayrıca çok fazla kontenjan açığı olacağından bahsediyorlar.Bu konuda yorumunuz nedir?Teşekkür ederim.

    • Ama o yorumum o kişiye aitti. Onun olduğu başarı sıralaması düzeyiyle ve puan türüyle alakalı idi. Meslea; MF puan türlerinde MF-4 de oynamalar daha çok olabiliyorken, MF-3 de oynamalar çok daha az olabilmektedir. Ayrıca MF puan türlerinin 150-300 bin arası oynama yüksek olabilirken, 50-100 bin arası oynama daha az olabilmektedir. Bu başarı sıralamaları seviyelerinin olduğu seviyeye ve puan türüne göre değişir.

  300. her kafadan bır ses cıktıgından kafam cok karıstı marmara çeko ktü uludağ uluslararsı ılıskıler vs tutuyor bı kesım uluslararasında ıs olanagı pek olmadıgını söylüyor bı kesım ceko okumamı söylüyor bazılarıda siyaset bilimi ve kamu yönetimi.iş olanagı olarak hangısı cok daha ıyıdır sızce tercıh sıralamamı neye göre yapayım birde çeko uluslar arası vs bunlarda kontejan arttı mı ögrenmek ıstedıklerım bunlar yardımcı olursanız cok sevınırm?

    marmara çeko 121bnle alıyor benım sıralamam 139bin gelme ıhtımalı nedir?

    • Kamu yönetiminin iş olanağı çok az. Devlet (kamu) sektörü ağırlıklı bir bölüm. Uluslararası ilişkiler biraz daha iyi (hiç değilse özelde iş imkanı kamu yönetiminden daha çok). Ama yabancı dile endekslidir.

      Çeko uluslararası ilişkilerden biraz daha iyi. Ayrıca maliye bölümünü de düşünebilirsin.

      Kontenjanları az da olsa hem çeko, hem de uluslararası ilişkileri bölümünün arttı.

      Marmara çeko’yu alma ihtimalin çok zor gözüküyor. Ama öğrencilerin arz-talep leri doğrultusunda başarı sıralamaları her yıl biraz oynar. Bu yüzden çok az da olsa şansın var.

  301. hocam izmir katip çelebi üniversitesinde inşaat mühendisliği yazsam gelirmi puansız bi yer kılavuzda puan yok benim sıralamam 168224 acaba gelirmi

  302. merhaba hocam ben meslek lisesi çocuk gelişimi mezunuyum ygs 4 puanım 450 sıralamam 6080 eskişehir anadolu üni. zihinsel engelliler öğretmenliği istiyorum sizce gelir mi?

  303. tşk ederim hocam üzüleyim mi sevineyim mi bilemedim yani şimdi gelem ihtimali yüksek gelmeme ihtimali mi ?

  304. hocam benim ygs 4 puanım 330 başarı sıralamam 272479 ataürk ünv sosyal hizmet istiyorum sizce gelme ihtimali yüzde kaç ?

    • Açıköğretim olduğu için ve bu yıl kontenjanı iyice arttığı için sana gelme ihtimali yüksek. Yalnız bu bölüm iyi bir bölüm ve eskiden pek bilinmiyor, dikkat edilmiyordu; şimdilerde ise artık daha çok biliniyor ve tercih ediliyor. Bu yüzden kazanamama ihtimalin de çok az da olsa var.

  305. hocam ygs 6 dan tercih ettiğim bölümün başarı sırası 898000 .Benimki 695687 gelme ihtimali ne kadar sizce

  306. mrb hocam ben ıkı yıllık sağlıkla ılgılı bır bolum tercıh etmek ıstyrum puanım ygs 2 242 bır yer gelırmı acaba ayrıca ygs 4 373 puanın ıkı yıılk cock glısımısalık meslek yuksekokulu yazmk ıstyrum cock gelsağlık meslek yuksekokuylu ve cock gel meslk yuksekokulu farklımı8(meslek lısesı cock gel mezunuyum)

    • 2 yıllık sağlıklara çok talep var. Anestezi, ilk ve acil yardım, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri (eski ismi radyoloji), Tıbbi Laboratuvar Teknikleri, Fizyoterapi iyi olan sağlıklar. Ama sana gelme şansı yok gibi. Çok zor gelme ihtimali olur.

      Çocuk gelişimi mezunu olduğun için sınavsız geçiş hakkın var. Kazanma ihtimalin daha yükske var.

  307. Hocam Merhaba,

    Ben meslek lisesi elektronik bölüümü mezunuyum. MF4 puanım 326,18461 ve başarı sıram 101930. Bülent Ecevit Üni. Elektrik ve Elektronik Müh. kazanma şansım varmı. ayrıca makina müh. seçmem için yasal bir engel varmı?

    Teşekkürler.

  308. hocam bem 26 bindeyim tıp tercihinde bulunabilir miyim yazsam gelme ihtimali yüzde kaç sizce yazmalımıyım teşekkür edrim

  309. hocam merhaba ben mf3te 26427 diş hekimliği bu sıralamayla gelebilir mi bu sene sağlık alanındaki bölümlere yönelimin nasıl olacağını düşünüyorsunuz bu alanlarda oynama yine +-10bin mi olur sizce teşekkürler

    • Geçen yıl 15.700 degeçen yıl kapatmış. 20 binin altına çok zor düşer. Bu nedenle sana gelmez. Ama %50, %25 burslu gibi yerler olabilir.

      +- 10bin o sıralamalarda oynamaz. O sıralamalarda 2-3 bin ancak oynar.

  310. ayşegül yılmaz

    merhaba ben size fizyoterapi ve rehabilitasyon bölümü hakkında ne düşünnüyosunuz bilginiz varsa eğer bu bölümün bi yüksekokul bide fakültesi var ikiside dört yıllık mezun olduğumda arsındaki fark ne olur ve iş imkanım nasıl olur teşekkürler

    • Fizyoterapi bölümü türkiye’de açığı çok fazla olan ve iş imkanı son derece geniş olan bir meslek. Mezunları genelde özelde iyi fiyatlara çalışır. Devlette 2.5 milyar ortalama maaşla çalışmak için giden sayısı az ve bu nedenle devlete alımlarda sürekli kontenjanları boş kalmaktadır.

      Fizyoterapi eğitimi veren fakülte ve yüksekokul mezunları arasında mezuniyet, diploma, unvan ve çalışma koşulları açsından hiçbir fark bulunmamaktadır.

      Bir okulun fakülte yada yüksekokul olması tamamen kuruluş çalışmaları ve üniversitenin yapılanması ile ilgilidir. Örneğin; fizyoterapi alanında ilk kurulan okul, Hacettepe Üniversitesinde yıllardır Yüksekokul çatısı altında 4 yıl eğitim vermiş, son yıllarda Üniversite yönetiminin, bazı bölümleri bir araya toplama kararı ile fakülteye dönüşmüştür.

  311. merhaba hocam ygs4 sıralamam 50300 zihinsel engelliler öğretmenliği istiyorum herhangi bir devlet üniversitesine girebilir miyim açıkta kalmak istemiyorumen son 59binle kapatmış başarı sırası o kadar yükselir mi sizce?şimdiden teşekkürler

    • Kazanma ihtimalin yüksek. 59.700 e kadar düşmüş en son. YGS de sıralamalar çok oynamaz. Maksimum +- 10 bindir (olağanüstü durumlar olmadığı sürece).

      Tam burslu da ücret ödemiyorsun. Ama şöyle bir durum var; “Tam burslar ile yerleştirilen öğrencilerin Genel Not Ortalaması (CGPA) 2.00’nin altına düşerse bursu kesilir ve 2.00’ye ulaşana kadar burs haklarından faydalanamazlar. Genel Not Ortalaması 2.00’ye ulaşan öğrencilerin bursları bir sonraki dönem itibarıyle devam eder.”

  312. hocam işin içinden çıkamıyorum sizce tokat inşaat mühendisliği mi yoksa tokat hemşirelik ama çok gerçekçi olursanız sevinirim

  313. hocam benim ygs2 sıralamam 128.356 gaziosmanpaşa hemşirelik istiyorum baktım tutuyo sıralamalar en fazla kaç bin düşer tutmama ihtimali olur mu

  314. bi de marmara diş en son kaçla kapatır sizce bu yıl?

  315. sıralamam 13 500.en yüksek hangi diş hekmliği olur?

  316. Hocam ben Gazi hemşirelik istiyorum sıralamam 68700 en fazla ne kadar oynar? Yeni açılan Yıldırım Beyazıt Üniversitesi hakkında bir bilginiz var mı? Özel yada vakıf üni. önerir misinz? Örn: Başkent-hemşirelik ve sağlık hizmetleri (tam burslu).Teşekkürler. 🙂

    • Gazi hemşireliği kazanma şansın biraz zor gözüküyor. Ama tepe tercihinde ilk başlara yaz mutlaka.

      Yıldırım beyazıt devlet üniversitesi. Yeni açılan bir üniversite.

      Hem yıldırım beyazıtı hem de başkenti öneririm. Sağlam bir vakıf üniversitesidir.

      • Başkent üniversitesi burs şartlarına olumsuz yorumlar yazmışlar.Örn:Sadece ticari amaçlı bir üniversite gibi. Bu da beni çok korkuttu hocam. Sizin bir fikriniz var mı bu konuda.Teşekkür ederim tekrar.:)

        • Öğrenci kesiminden öğrenmek lazım bunu. Orada burslu okuyanlara sormak gerekir. Şahsen çok birşey diyemeyeceğim. Ama genel olarak iyi bir üniversite.

          • Gazi zor görünüyor demişsiniz bu gidişle Yıldırım Beyazıt üniversitesini gibi görünüyor.Teşekkür ederim yorumlarınız için.

          • Başarı sıralaması açısından ciddi fark var. Gerçekçi olmak lazım:) rica ederiz ne demek.

          • Son bir kez daha rahatsız edeceğim sizi:) Sıralamalar en fazla ne kadar oynar yani 30000 üstü tamam pek fazla değişmez ama benim sıralamam düşük olduğu için soruyorum??

          • Maksimum +- 10 bin oynar

  317. hocam:)istanbul aydın üniversitesi hakkında bildiğiniz duyduğunuz bieşy varmı?tercih etmeyi düşünüyorum bilgisayar mühendisliği tam burslu olarak ama kafam karışık biraz:S ktü ile isatanbul aydın üniverstesi arasnda gidip geliyorum bir bilgi verirsenizçok sevinirim

    • Üniversite olarak KTÜ daha iyidir. Ama yaşadığın kent neresi, bunu da değerlendir. Kimileri istanbulda ya da istanbula yakın olduğu için İstanbul Aydını ister. Burada diğer şartları da düşünerek tercih et.

  318. kubilay yılmaz

    hocam ygs-1 232, ygs-2 228, diyaliz veya tıbbi görüntüleme vakıfta şansım çok mu az bu sene vakıfta çok fazla diyaliz ve tıbbi görütüleme açıldı sizce bir puan düşüş söz konusu olur mu? urumda bu bölümlerle 23-45 puan var ama ben kotenjan artışıyla beraber gelme ihtimali olduğunu düşünüyorum sizin görüşünüz nedir acaba

    • Vakıflarda bu sene çok oynama olacak. Çünkü tercih edecek öğrenci az. Bu yüzden vakıfta o bölümlerde şansın iyi sayılabilir.

      • kubilay yılmaz

        hocam lys puan türlerindeki mf1-2 puan türlerinde tercih edecek öğrenci sayısı az değilmiydi yoksa ygs1-2 puan türlerinde de barajı geçen öğrenci sayısı azaldı mı?

        • Hatalı hesaplama sonucu, LYS puan türlerinde tercih edecek öğrenci azaldı. ÖSYM hatanın ne olduğu konusunda ya anlamadı, ya da beceriksiziliğini inkar etmek istemiyor.

          • kubilay yılmaz

            iyide hocam benim tercih edeceğim bölümler ygs puan türleri ve önlisans bölümleri lys puan türlerindeki barajı geçen sayının azalması benim nasıl işime yarar?

          • İşine yaramaz, tersine zarar. Bu sefer YGS bölümlerine ve önlisans bölümlerine birazcık daha yüklenme olabilir ki; 2 günde tercih ettiğim kişilerde bunu gördüm çok belli.

  319. hocam ben 147.000yim gıda muhendisliği istiyorum geçen yıl 161.000 le kapamış olma ihtimali var mı

  320. merhaba hocam ben eşit ağırlık öğrencisiyim. benim tm1 sıralamam 88bin tm2 sıralamam 78bin. kocaeli siyaset bilimi ve kamu yönetimi bölümü i.ö , istanbul iktisat i.ö , marmara iktisat gibi yerlere girebiliyorum ama kararsız kaldım. siyaset bilimi ve kamu yönetiminin ne gibi avantajarı vardır , okuduğum kadarıyla torpil şart deniliyor. yoksa iktisat mı daha caziptir. aynı zamanda ts1 sıralamam 17bin ts 19bin. acaba tm yerine sözelden mi tercih yapmalıyım reklamcılık , gazetecilik , halkla ilişkiler ve tanıtım gibi bölümler var ama pek bilgi sahibi değilim. bu konularda bilgilendirirseniz çok mutlu olurum

    • İktisat iş imkanları açısından (özellikle özel sektörde) kamudan kat kat iyidir. Tercihin iktisattan yana olsun. Ben öğrencilerime mümkün mertebe kamu yönetimi tavsiye etmiyorum.

      TS-1 den önce reklamcılık daha sonra halkla ilişkiler ve reklamcılık daha iyidir. Gazeteciliğin imkanları sınırlı.

      • herkes sizin gibi iktisat yazmamı söylüyor ama hala tereddütlerim var. çok sayıda iktisat bölümü bulunmakta ve mezunları işsiz oluyor genelde. beni düşündüren kısmı bu

        • Çok sayıda kamu mezunu da bulunmakta. Üstelik kamu mezunları özelde pek iş bulamamaktadır. Daha çok devlet (kamu) sektörü ağırlıklı.

          İş bulursun, ilk yıllarda beğenmezlik etme. Sonradan zamanla iyi işlere girebilirsin. Ayrıca yabancı dilini geliştir.

  321. meraba hocam ben meslek lisesi öğrencisiyim ygsyede girdim lysyede tercih yapcıcam ama direk geçiş hakkımda var bu hakkı tercihlerdemi kullanıyoruz iki yıllıkmı yazıyoruz tam olarak nasıl bilgi verirmisiniz şimdiden teşekkürler

    • Meslek lisesinde bölümün nedir?

      Bu tercihlerde hem 4 yıllık hem kendi 2 yıllık sınavsız (direk geçiş diyorsun) geçiş ile ilgili bölümler için tercih ediyorsun.

      • meslek lisesindeki bölümüm çocık gelişimi ve eğitimi bir çok danıştığım kişi 2 yıllığa git dedi ama mezun olunca iş imkanları nasıldır ne olur bilmedğim için gitmek istemiyorum

        • İş imkanları eskiden birazcık vardı. Ama artık 2 yıllıklara çok zorunlu olmadığı sürece öğretmenlik izni (ücretli öğretmenlik) vermiyorlar. İşe yaraması için 4 yıllığına çıkarman gerekir.

          Ayrıca yeni mezunsan kesin hazırlan derim

          Ya da şöyle bir alternatif yol dene; 2 yıllık geçiş hakkını kullan. Kazanırsan git kayıt ettir üniversiteye. Sonra bir dilekçe verip 1 yıl kaydını dondur (kayıt gene duruyor o okula kayıtlı öğrencisin yani). Kaydını dondurduktan sonra gene YGS ye hazırlan. Okul puanın kırılmıyor (sınavsız geçişle bir yer kazanılırsa okul puanı ertesi yıl kırılmaz).

          Gelecek yıln hazırlandın ve diyelim kazanamadın. Gider önceki yılda kazandığın okulda okuma devam edersin.

  322. hocam sütçü imam üniversitesinde sınıf öğretmenliği yazmalımıyım sizce nasıl bi üniversite şehirde yaşam nasıldır?

    • 1 milyondan fazla nüfusa sahip iyi bir yer. Kötü olacak pek bir şey duymadım. Şehir olarak rahat bir yer. Yaşam olarak sıkıntı olmayacak ortamı var ama sosyal yaşamı hakkında net bilgim yok. Netten veya tanıdıklardan araştırıp sorman gerekir.

  323. hocam mrblar bnm tm2 sıralamam 234.137 bana kamu yönetimi gelirmi gelirse hangi ünilerin gelir tşk ederim

    • Eğer yeni mezun isen bir sene daha hazırlanman daha iyi. İyi iş ikanları yok.

      Kamu yönetimi gelir ama düşük yerleri gelebilir. Kütahya, Niğde, Mustafa Kemal, bilecik, gümüşhane, uşak, cumhuriyet, ahi evran, aksaray, muş, kafkas, kahramanmaraş, erzincan, tokat, karaman, adıyaman, tunceli, yüzüncüyıl van, harran

  324. merhabalar hocam benim sıralamam 63 bin başkent üniversitesi beslenme ve diyetik bölümünün gelme olasılığı sizce kaçtır? (sıralaması 59 bin) lütfen bana yardımcı olun çok ihtiyacım var

  325. hocam ben bilişimcimyim gazide m.t.o.k inşaat yazabilirmiyim acaba bana gelirmi hani kontenjanı dolduramazlar da bizim yerleştirme ihtimalimiz olurmu acaba?

  326. birde veterinerliği mi önerirsiniz ziraat mühendisliğini mi

  327. hocam mrb başarı sıram 131.000 veterinerlik düşünüyorum hangilerini yazmalıyım

  328. meraba hocam, benim ek puanlı başarı sıram tm2 de 12318 sınıf öğretmenliği istiyorum ama ikinci öğretimler kalktığı için birinci öğretimlerin ek puanlı başarı sırası da en fazla 11000 e kadar sizce yerleşebilir miyim? ve minimum kaç bine kadar tercih yapmalıyım?

  329. başarı sıraları Y-TM-1 392031 Y-TM-2 378006 Y-TM-3 374458
    bu başarı sıralarına göre sizce ne yazılabilir..

  330. hocam benim ts1 sıralamam 5766 ts2 5979 okul 1.cisiyim coğrafya gelir mi diyarbakır dicle de ve tavsiye eder misiniz bide başka hangi bölümleri tavsiye edersiniz çok kararsızım türkçe , sosyal yada tarih öğretmenlikleri hangisi daha iyidir merakla cevabınızı bekliyorum teşekürler şimdiden

    • 1000 kişilik fark var. Biraz zor gözüküyor.

      Türkçe öğretmenliği, sosyal bilgiler öğretmenliği, coğrafya bölümü, türk dili ve edebiyatı ve en son tarih önem sırasına göre tercih et.

  331. merhba ben ygs6 puanıyla istanbulda bir önlisans programına girmek istiyorum toplam puanım 241 s.zce ilk 5 tercihimi istanbul yapsam girebilir miyim bankacılık bölümüne

  332. Merhaba hocam benim MF3 sıralamam 151204 ebelik istiyorum hangi sıralama aralığında tercih yapabilirim? giresun ebelik istiyorum 121000 lerde almış gelme ihtimali nedir öğrenmek istiyorum

  333. hocam mf3 sıralamam 8500 tıp düşünüyorum tercihlerime kaç binden başlamalıyım?hangi üniversiteyi tavsiye edersiniz?

  334. hocam tekrardan mrb …ben turizm meslek çıkışlıyım ygs den tercih etmeyi düşünüyorum puanım ygs 4 ek puansız 336 sıralamam ise 253.000 gastronomi ve mutfak sanatları bölümünden gazi (iö) istiyorum puan tutmasada sıralamam tutuyor fakat 2010 da 335.000 sıralamayla kapatmış 2011 de ise 257.000 le kapatmış her sene gittikçe sıralama değişiyor bu sene değişirse açıkta kalma ihtimalim varmı ?

  335. hocam ben mezun olalı 1 sene oldu meslek lisesi çıkışlıyım şimdi benim sınavsız geçiş hakkım var ve kullanmadım yalnız ben bu seneki ygs sınavına kayıt yaptırmadım bu halde benim 2 yıllık hakkımı kullanabilme şansım var mı

  336. Hocam ben uyuyamıorum artık gecelerı.düşünmekten bunalım geçireceğim yakında.ben mf3 ten ebelik tercih etmek istiyorum.sıralamam 131 binlerde.ama gçen senenin sıralamalarına baktığımda en son 121 binlerde kapatmışlar.sizce gelme ihtimali var mı.107 binlerdn baslıor 121 bine kadar tercih yapsam gelir mi. Lütfen olumlu bir şey söyleyin bana.şansım yüksek mi ???

  337. Sayın Hocam,
    TM-2 puanım 434 sıralamam 14278. Ankara da herhangi bir hukuk fakültesi tutar mı acaba? Sadece ankara yazabilirim.Özellikle gazi hukuk veya yıldırım beyazıt? vakıf da olur. Bir de ben çalışan olduğum için derslere çok devam edemeyeceğim. Hukuk fakültelerinde ders devam zorunluluğu ne durumda. Bilgilendirirseniz sevinirim. Saygılar.

    • Gazi mümkün değil. Yıldırım beyazıt belki olabilir. Çankaya, ufuk, atılım tam burslu olabiliyor.

      Devam zorunluluğu yasal bir durum. Ama üniversitelerde insiyatif hocaların ve idarenin elinde. %50 ye kadar rahat idare edebiliyorlar. Bazı derslere girip girmemeni ders hocası takmayabiliyor, ama bir başkası takabiliyor. Ders hocasına, üniversite idaresine göre değişir bu.

  338. hocam ben ilköğretim matematik öğretmenliği 2.sınıfı bitirdim. tekrar sınava girdim bu sene sağlık istediğim için. mf3 sıralamam: 32213
    şansım yok sağlık için..ama öğretmenlikte de kpss ve atanamama gibi nedenlerden ve pek de sevmediğimden kalıp kalmama konusunda kararsızım.. mf4 sıram:29517 sizce mf4 den tercih yapmalımıyım ii üniversitenin müh vs gibi yoksa bölümüme devam etmem mi daha iyi olur?

    • %50, %25 burslu sağlıkları düşünebilirsin bence. Sonuçta mezun olunca ödediğin parayı fazlasıyla geri alabiliyorsun.

      MF-4 sıralamanla Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği, Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği olabilir. Ayrıca dediğin gibi iyi yerlerin inşaat, elektrik-elektronik mühendislikleri de düşünülebilir.

      • baktım hocam oralara sıralamm yetio ama maddi durum olarak öyle bir imkanım yok.. bu durum için biryerlerden yardım alınabiliomu? başvuracağım bir yer var mıdır hocam sizce?

        • Ya birtakım burs veren kuruluşlar var, ama vakıfta okuyanlara verir mi zor bilemiyorum. Ama o yerlerde okuduğun zaman sonrasında karşılığını kat kat alabiliyorsun. Genelde insanlar kredi çekerek bu işi hallediyor.

          • hımm anladım hocam.. bunuda bi düşünücem.. hocam mimarlık da düşünüorum yeteneğim de var bu konuda.. ama bu bölümü bıraktığıma değermi, mezun olduktan sonra iş bulma konusunda sıkıntı çekermiym die de düşünüorum.. okumasıda dersler açısından zor bir bölüm. bu sıralamayla teknik üniv.ler gelmio..diğer üniversiteden çıkıncada iş bulmam nasıl olur? ne yapmalıyım sizce?

          • Mimarlık bölümünde üniversite tabi önemli. Ama öncelikle bölümün kendisi önemlidir. Mimarlık bölümünde çevre de çok önemlidir. Bu yüzden iş bulma olayın biraz çevreyle alakalı.

  339. merhabalar hocam:)ktü bilgisayar mühendisliği yazmak istiyorum okuldan iyibirderce ile mezun olursam işbulma olanağım nedirnekadar maaş alırım?

    • Sorunun bir benzerini başka bir arkadaşın sormuş. Aynı cevabı sanada vereceğim; “Sorunun ucu açık. Çünkü türkiyede özeldeki iş sektörü oturmamış, çok oynak. Yani sadece üniversiteden mezun olmayla türkiyede iş sahibi olamıyorsun. Biraz çevre, biraz şans. Ayrıca değişen türkiye şartları da bunda etkilidir.

      Ama yabancı dilinin iyi olması sana avantaj kazandırır. Özellikle Microsoft’un kursları var, onların belgelerini alman da çok önemli. O zaman diğer mezunlara göre baya avantaj kazanırsın.

      Maaşlarda çalıştığın sektöre, kuruma, ile göre çok değişir. 1000 tl de alan var 5 bin tl de alan var.

  340. mf4 te 46bin oldum açıkta kalmamak için tercihlerimde kendimden ne kadar geriye inmeliyimm 50 bin yetermi?

  341. merhabalar hocacığm:)ktü bilgisayar yazmayı düşünüyorum bölümümü iyi bir derece ile bitirip mezun olursam ve yabancı dilim süper olursa mezun olduğumda rahat işbulurmuyum tahminen ne kadar maaş alırım?

    • Merhabalar, sorunun ucu açık. Çünkü türkiyede özeldeki iş sektörü oturmamış çok oynak. Yani sadece üniversiteden mezun olmayla türkiyede iş sahibi olamıyorsun. Biraz çevre, biraz şans. Ayrıca değişen türkiye şartları da bunda etkilidir.

      Ama yabancı dilinin iyi olması sana avantaj kazandırır. Özellikle Microsoft’un kursları var, onların belgelerini alman da çok önemli. O zaman diğer mezunlara göre baya avantaj kazanırsın.

      Maaşlarda çalıştığın sektöre, kuruma, ile göre çok değişir. 1000 tl de alan var 5 bin tl de alan var.

  342. hocam benim tm2 sıralamam 32054. hukuk için şansım var mı? kaç bin önceden tercih yapmam gerekio? bir de 400 puan alan tm öğrenci sıralamsı 15 bin görünüo die itiraz etmişlerdi. benim puanım da 402,69753 görünüo o zaman sıralamam nasıl bu kadar geride?

    • Devlette hukuk için şansın yok. Aöa özellerde (vakıf üniversitelerinde) %50, %25 dene derim bence.

      O LYS hesaplamalarındaki yanlış hesaplama; alandışı sayılan senin TS-1, TS-2 puanlarında. O ham puanların çok düşük hesaplandı. Bakınca kendinde anlarsın.

      • hocam ben sayısal öğrencisiyim. ts puanım yok çünkü girmedim sınava. tm puanlarnda yanlışlık var diye haberde gördüm. 400 puanı olan öğrencinin tm sıralaması 15 bin görünüomuş. o konuda bir açıklama yapmışlardı.

        • O verdiğim bir örnek sadece. Sen LYS-3 sınavına girdiğinden TM puanın hesaplandı. Ama LYS-3 sınavına girmeyenlerin TM puanları çok düşük hesaplandı (Matematik-Geometri de yaptıkları TM hesaplamasına katılmamış).

          Normalde bir sayısalcının TM puanının hesaplanması için LYS-3 testine girme zorunluluğu yok. Matematik ve Geometri testlerinin her ikisinden 0.5 (yarım net) neti yapması gerekiyor. Tabi belli netleri yapacak ki TM hesaplamasında 180 barajını geçsin.

          Sen eğer LYS-3 sınavına girmeseydin TM ham puanların çokk düşük olacaktı. Sayısalcı ve sana denk YGS puanına sahip (20-30 puan farkedebilir) ve nelli oranda matematik-geometri yapan ama LYS-3 sınavına girmeyen bir arkadaşının TM ham puanlarına bak aşırı düşük olduğunu görürsün. İşte orada ÖSYM şunu yapmış “sen LYS-3 sınavına girmedin diye senin TM hesaplamanda Mat-geometri netlerini hesaplamıyorum” diyor. Ya da “YGS netlerini o sayılsacıların TM hesaplamasına katmamış”.

          Yani orada eksik bir hesaplama var.

  343. İyi günler hocam tm-2 sıralamam 10865 okul birinciliğim var Hukuk Fakületsi kazanabilirmiyim Hangi hukuklar olur teşekkürler.

  344. mrb hocam ben sondaj teknolojisi bölümünü istiyorum ygs 1 den alıyor benim ygs 1 puanım 212 başarı sıralamam bu 766373 sizce gelir mi ?

  345. Hocam merhaba.mf4 te sıralamam 13821 İTÜ Makine Mühendisliğini düşünüyorum sizce ihtimali nedir?

  346. mf4 130.000 müh kotjanların armış kaçbinlerde terci başlıyim elektornik gelirmi bide ikinci öğretim mih. harcı ne kadar.

  347. hocam okan , atılım ünıversıtesınde hazırlık bölümleri var mı hukuk icin??

  348. hocam ben Tm öğrencisiyim.Tm-1 başarı sıralamam dan bazı üniverstelerin iktisat ve işletme bölümleri tutuyor.Ama mezun olduktan snra iş bulma olasılığı düşük diyorlar ailemde sıcak bakmıyor bu bölümlerde okumama.tercihlerim de bu bölümleri yazsam mı yazmasam mı bilmiyorum açıkçası.Bu bölümü okuyanların iş bulma olasılığı ne kadar?mezun olduktan sonra ne olarak görev yapabilirler? şimdiden cevapların için teşekkür ederim…

    • İktisat, işletme bölümlerinin aslında iş sahası çok geniş. Bankalar, sigorta şirketleri, şirketler vs. Ayrıca hakimlik ve kaymakamlık sınavlarına bile girebiliyor.

      Sıkıntısı şu; mezunu çok fazla olunca bu alanda çalışacağın rakibinin çok olması.

  349. istanbul medipol üniversitesi fizik tedavi rehabilitasyon ve beslenme diyetetik yüzde 25 ve yüzde 50 burslu fiyatları ösym klavuzunda kdv hariç yazıyo fiyatlar kdv ile nekadar oynar? yabancı uyruklar için buldumda t.c vatandaşları için olananını bulamıyorum:S

  350. Hocam tm1 siralamam 116 bin ist unı i.ö ya da Marmara i.ö Çeko yazmayı düşünüyorum ama bölüm hakkında çok bir bilgim yok siz hangisini önerirsiniz ya da bu üniversitelerde Çeko onerirmisiniz ? Marmara ist Ege ünleri işletme ya da iktisat gelir mı sizce hocam i.ö ve bunlar sizce Çekodan daha mı iyi ? Son olarak da tm2 siralamam 100bin uluslararası kibris unı. %50 hukuk gelir mı ve siz Kıbrıs’ı onerirmisiniz ? Şimdiden teşekkür ederim hocam.

    • Çeko ile işletme-iktisat arasında pek bir fark var. Farkları çok az.

      İstanbul, marmara üniversitelerini önplanda tut. Sonuçta iş sahası orada geniş.

      Marmara iktisat (iö) 110 bin gelme ihtimali biraz var. ÇEKO (iö) 120 bin gelme ihtimali yüksek sayılabilir.

      İstanbul üniversitesi iktisat (iö) 99.600 gelme ihtimali zor gözüküyor. Çeko (iö) 122 bin gelme ihtimali yüksek sayılabilir.

      Bölümü öneririm. nerede okursan oku sonuçta o bölüm iyidir.

  351. hocam bir de şöyle bir sorum var. puanların yanlış hesaplandığı söyleniyor benim de başarı sıralarım çok düşük geldi. bu doğru mu? ne yapacağız?

  352. hocam, bilişim teknolojileri mezunuyum lys matematik sınavına giremediğim için y-mf4 puanım hesaplanmadı. M.T.O.K tercih edebilirmiyim?

  353. hocam ben sağlık meslek hemşirelik bölümündeyim ygs2 ekli puanda başarı sıralamam 21.606 gelirmi bana 4y yıllık yüksek okulu hemşireliğin

  354. hocam anadolu kız teknik meslek lisesi bilişim teknolojileri mezunuyum. geçen yıl yerleştim ama kayıt yaptırmadım. bu yıl başarı sıralamam ve puanlarım çok düştü. ekli başarı sıram 2136. ankaradaki üniversiter en kötü 1050.yi falan almışlar. sıralama değişebilrmi? bilgisayar öğretmenliğine girme şansım olabilirmi?

  355. hocam ben tm 1 211 000 sıralamam çukurova ünv si iktisat (i.ö) 213 000 de ekonometri ise 200 000 de bunlara girme ihtimalim nedir? şimdiden teşekür ederim

  356. Peki teşekkür ederim dediğinizi yapıcam 🙂

  357. Hocam benim mf3 sıralamam 20.661 istanbul ya da istanbula yakın yerlerde eczacılık yada diş hekimliği olur mu?Olursa nereler olur?Tercih yaparken kaç binden başlamlıyım?

  358. hocam ygs4 de 44 bınıncı kısı oldum dın kulturu ıstıyorum sızce kac bınden tercıh yapmalıyım yardım edersenız sevınırım

  359. hocam benım mf4 sıralamam 129000 kahramanmaras ınsaat muh. 125.000 gelme ıhtımalı var mı

  360. doğu akdenizüniversitesi fizik tedavi ve rehabilitasyonu yüzde 50 bursla kazanıyorum bide beslenme diyetetik yüzde50burslu geliyor bide okulun babası tsk mensubu olanlara yüzde 20 indirim veriyorum ösyminiyayınladığıklavuza baktım ama net bi açıklama yok fiyat olarak nekadar olur? bu sene istanbul medipolüniverstesi fizik tedavi rehabilitasyonun ve beslanme diyetetik bölümünün yüzde 50 burslusunu açmış benim yüzde 25burslu olanlar tutuyoda yüzde 50 olan yer tutarmı? mf3 sıralamam 41bin?

    • Doğu akdeniz üniversitesi için kılavuzda 228. sayfada 66. madde koşulunda yazıyor.

      “13.250 tl. Öğrenim ücretlerinin 8 taksit halinde ödenmesi de mümkündür. Bu durumda peşin öğrenim ücretlerine, %8 taksitlendirme farkı eklenir. Belirtilen öğrenim ücretlerine %5 KDV tutarı, Öğrenci Etkinlikleri Fonu için yıllık 160 TL ve Hazırlık Okulu için yıllık 500 TL kitap ücreti dahil değildir.”

      Medipolun %50 sini kazanman zor gözüküyor. Hem bölüm çok iyi, hem şehir istanbul. Hem hastane üniversitesi. %25 i bile FTR nin 46 bin, Beslenme 54 bin. Olursa en iyi ihtimal beslenme diyetetik. Lakin mutlaka gene yaz tercihlerinde. Çünkü vakıf üniversitelerine talep biraz değişkenlik gösterebiliyor.

  361. sıram 41127 istanbul şehir endüstri %75 burslu olur mu sizce

  362. mf4 46.bin oldum tercihlerime kaç binden başlayarak yapmalıyım?bu sene yüzde 20 kontenjan arttıdiyorlar bana kaçbin önüm gelebilir acaba?
    teşekkürler hocam:)

  363. merhaba hocam daha öncede sormuştum ygs2 sıralamam 134059 mf3 sıralamam 120868 hemşirelik okumak istiyorum nereler gelir yardımcı olursanız sevinirim?

  364. mf4 sıralamam 46,200 osmangazi inşaat gelirmi* bide ktü bilgisayar gelirmi acaba sizce osmangazidemi okumak ilerki hayatım için avantaj sağlar yoksa ktüde okumakmı? çooookkk teşekkürler hocam:)

    • Osmangazi daha iyi bir üniversite ama aralarındaki fark çok az. Bu nedenle burada bölüm biraz önplana çıkıyor. Nickinden erkek mi kız mı olduğun belli değil:) Ama erkeksen inşaatı tercih etmeni öneririm.

  365. hocam benim mf4 başarı sıralamam 168224 ısparta elektrik-elektronik m.t.o.k yazsam gelirmi acab meslek lisesi mezunumuyum bilişim bölümünden acab gelme ihimali varmıdır?

    • Bilişim mezunu meslek lisesiysen elektrik-elektronik mühendisliği MTOK u seçebilirsin.

      MTOk larda puan oynaması ciddi olabiliyor. Çünkü sadece meslek liseleri (o da o alanı seçme hakkına sahip olan meslek liseleri) tercih edebiliyor. Isparta ikinci öğretimi 159 binlere kadar düşmüş. Meslek liselerinin başarısının az olması senin ıspartayı kazanma ihtimalini sağlayabilir. Kazanma ihtimalin var.

  366. siralamam 113.309 tm2 ozel universitelerde hukuk kazanma ihtimalim var mi ? puanlar yukselir mi ?

  367. 748278 bu da ygs 2 başarı sıralamam

  368. 272480 bu ygs 4 başarı sıram bu da ygs 6 697694 sağlık bölümleri olmaz mı

    • YGS-4 de çok az ihtimal ilahiyat yazarsan gelebilir.

      YGS-6 de çok düşük ihtimalle, konaklama işletmeciliği, seyahat işletmeciliği, Turizm işletmeciliği ve otelcilik gibi bölümler olabilir.

      Sağlık alanları 2 ve 4 yıllıklarda YGS-2 ye göre alır.

  369. 4 yıllıklardan hiç bir bölüm gelmez mi hocam çünkü bu saydığınız bölümlerin geleceğini sanmıyorum 🙁

  370. meslek lisesi gıda teknolojisi bölümü mezunuyum okul bana 40 puan verdi kendi bölüm dalımı tercih ettigimde ek puanım nekadar olur. gıda kalite kontrol bölümü gıda teknolojisi dalı ek puansız puanım 189 sıralamam 1018039 meslek ek puanımla balıkesir üniversitesine yerleşebilirmiyim o okulun puanı 237

    • Sonuç kağıdında üstte AOBP-Sayısal var. Onu 0.18 ile çarparsan okuldan ek puanla beraber toplamda kaç geldiğini öğrenirsin.

      Bu puanları ve başarı sıralamalarını daha net belirt.

      Şimdi sen hangi bölümü istiyorsun? 2 mi 4 yıllık mı istiyorsun? Birde başarı sıralamanı puan türüne göre yaz?

      • okuldan 60.336 puan geldi ygs 2 puan türünü istiyorum basarı sıralamam 1018039 2 yıllık

        • Meslek lisesisin. Bu yüzden kendi alanlarında 2 yıllık geçiş yapacağın zaman YGS puanın kullanılmaz.

          2 yıllık geçiş yapabileceğin bölümler şunlardır
          Çay Eksperliği
          Et ve Ürünleri Teknolojisi
          Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi
          Gıda Teknolojisi
          Kümes Hayvanları Yetiştiriciliği
          Meyve ve Sebze işleme Teknolojisi
          Su Ürünleri işleme Teknolojisi
          Süt ve Ürünleri Teknolojisi
          Yağ Endüstrisi
          Zeytincilik ve Zeytin işleme Teknolojisi

    • Çok bölüm var da, işe yarar sözelden fazla bölüm yok. Birde çocuk gelişimini düşün derim. YGS-4 den alıyor o da sözel bölüm.

      İşe yarar 2 yıllık bölümler daha çok sayısal alanda sağlık alanlarıdır. Ama onlara da sayısal puanın zor yeter.

      ve unutma 2 yıllıklarda öncelik o alanın mezunu olan meslek liselerinde. Onlar sınavsız geçişle oraya geçiyorlar, onlardan kalan boş kontenjanlara sizler puanla başvuruyorsunuz.

  371. ygs 3-4 272498 buda başarı sıralamam sizce hangi bölümler gelir

  372. puanımhem ktü nün mühendisliklerine yetiyo hemde osmangazinin mühendisliklerine yetiyo szicehangisiniseçmem benim eğitimim için daha iyiolur?bideizmirgedizüniversitesitam burslu geliyo mühendislikleri orayı tercih etmelimiyim?
    teşekkürler

    • KTÜ daha eski, daha oturmuş bir üniversite. Ayrıca teknik bir üniversite. Eskişehir osmangazı özellikle ilinden dolayı çok talep edilen bir yer. Ayrıca yeni sayılır. Arada pek bir fark varsa da çok bir fark yok diyebilirim.

      Burslu tercih edince bursunun kesilmemesi adına, biraz disiplinli, sıkı çalışman gerekir. Şartlarını iyi oku.

      • 6yıl boyunca bursunu kesmiyor gediz üniversitesi sizce bilgisayar mühendisliği ktü dmi osmangazi demi gediz demi okunur?mezun olduğumda hangisinden mezun olmak avantajlı olur benim için? ilginize çok teşekkür ederim:)))

  373. hocam ben ygs den tercih yapmak istiyorum puanım 330 sizce hangi bölümler gelir

  374. hocam tekrar mrb size danışmam gereken şeyler var ben tercihlerim arasında tarih bölümünüde düşünüyorum ama fen edbiyatta olduğu için formasyonda kalktı bu yüzden tercih edip etmeme konusunda biraz çekiniyorum sizce ne yapmalıyım 2. sorumda tm1 puanım 260 sıralamam ise 262.775 bana işletme veya iktisat gelirmi? ikinci öğretimleride olur

    • Eğer yeni mezunsan zaten tarih bölümünü düşünme. Fen edebiyatlılara formasyon tamamen kalkmadı, bununla ilgili farklı planları var ama tam olarak nedir belli değil. Çünkü net bir açıklama yok. Ama tarih alımı KPSS de az ve atama puanı çok. Ayrıca mezunu bir hayli fazla.

      İktisat ve işletme kesin gelir. İktisat ve işletme 380 binlere kadar inmiş durumda.

      • hocam geçen yılın mezunuyum ve neyapacağımı bilmiyorum işletme kesin tercihlerimin arasında olur.ayrıca benim ts 1 sıralamam 68 binlerde ts 2 de 67 binlerde sözelden tercih edebileceğim önü açık başka bölümler varmıdır? ve benim sıralamam arkeolojiyede tutuyodu sizce tercihlerimin arasında olmalı mi?

        • Arkeoloji önü açık bir meslek değil. İşletme kat kat daha iyi diyebilirim. TS-1 de o sıralamana uygun halkla ilişkiler ve tanıtım, radyo sinema ve tv var. TS-2 de o sıralamana uygun tarih var. Bunlar da işletmeden iyi bir bölüm değil.

          • tamam hocam çok sağolun.yalnız tercih listemi hazırlarkende tekrar size danışmam gereken şeyler olabilir. herşey için çok teşekkürler

          • Tamam yardımcı olurum. Rica ederim ne demek.

          • hocam dediğim gibi size danışmam gereken bişey var.ben işletme ve iktisat ağırlıklı bi tercih listesi hazırlıyorum.benim tm1 sıralamam 262.775 ya ben ilk iki tercihime fırat ünv işletme birinci ve ikinci öğretim yazıcam.birinci öğretimi 243.000 ile ikinci öğretimi 311.000 ile almış bunlara yerleşme ihtimalim yüzde kaç olur.bide maraş kilis adıyaman malatya ve urfa işletme veya iktisata yerleşme ihtimalim yüzde kaç olur?şimdiden tşk ettim

          • Çok yüksek ihtimal ikinci öğretimine girersin. 310 binden aşağıya indikçe (yani 320-330 binlere geldikçe) kazanma ihtimalin garantiye yakın olur.

          • hocam çok teşekkür ederim sağolun

  375. Hocam merhaba tm1 sıralamam 148 bin. anadolu üniversitesi istiyordum fakat iibf nin 2.ögretimleri kapatılmış ve şuan 1. ögretimlere sıralamam yetmiyor. örnegin geçen sene işletme 125 bin ile almış sizce yetmemesine ragmen yinede yazsam gelme şansı varmıdır?

  376. mrb hocam benim ygs puanım 303 tıbbi dökümantasyon gelir mi

    • Zor gözükse de 2 yıllıklarda herşey mümkün. Zor diyorum çünkü 2 yıllıklarda çok tercih edilen bölümlerden biri. Ayrıca genel olarak insanların sözel puanları yüksek çıkıyor. Ama 2 yıllıklarda puanlar çok değişkenlik arzedebiliyor. Şansının artması adına; illerin merkezleri değil de ilçelerde olanlarını yazmaya çalış.

  377. çok tşk ederim hocam yani gelme ihtimali var mı

    • Normal başarı sıralaman değil, Ek puanlı başarı sıralaman yok mu?
      Meslek lisesi değil misin? Puanım ekli olarak 332 sadece okul puanınla beraber miydi kastın?

      Erzurumdaki sosyal hizmetin kontenjanı artırıldı bu sene 2 bin kişi oldu. Açıköğretim olduğundan dolayı kazanma ihtimalin var. Hatta geçen sene kontenjanı dolmamıştı, ek yerleştirmede boş kontenjanı vardı. Ayrıca orayı YGS puanlarıyla tercih ediyoruz.

  378. Süleyman Demir

    hocam çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkilerinin gelecegi var mı sizce ? marmara’da okunursa mesela

    • Çeko iktisat işletme gibi bir bölüm. Bunlara denk sayılır. Bu tarz bölümleri iyi bir üniversitede okuyup, sonrasında yabancı dil, yüksek lisans gibi kariyer yapman kaydıyla diğer mezunlardan bir adım önde olmanı sağlar.

  379. hocam ben erzurum ünv sosyal hizmetler bölümnü istiyom puanım ekli olarak 332 erzurum ünv ise 344 istyor gelir mi :((

  380. hocam ts 1 sıralamam 16 bin… ikinci öğretim ve formasyon kalktığı için sizce sıralama ne kadar düşer mesela antalya sosyal bilgiller 15 binle alıyorsa bu yıl ne kadar düşer? ?

  381. mf3 te 600. yüm okul birincisiyim cerrahpaşa tıp ingilizce olur mu

  382. SLM HOCAM BEN MESLEK LİSESİ MAKINA BOLUMU MEZUNUYUM lysye girdım sonuclara bakıyorum EK PUANLI YERLEŞTİRME punı yok lütfen yardım edın yardım beklıyorum

    • Makine bölümünün ekpuan alabileceği bölüm yok. Eskiden vardı YGS’den alınıyordu. Ama o bölümler kaldırıldı. Yerine MTOK bölümleri (Mühendislikler) kuruldu. MTOK larda da kimseye ek puan verilmez. ve sadece siz meslek liseleri seçebilir. Bu yüzden MTOK larda ek puan verilmeye gerek kalınmamış.

      MTOK ları MF-4 puan türüyle seçebilirsin. Ama her MTOK bölümünü yazamazsın.Yazma hakkın yasal olarak yok.

      Yazabileceğin MTOK bölümleri şunlardır; Makine mühendisliği, Mekatronik mühendisliği, Otomotiv mühendisliği ve imalat mühendisliğini yazabilirsin.

  383. Hocam MF4 sıralamam 39600 hocam gazi ünv makine-inşaat ya da bilgisayar müh olma şansı nedir olabilir mi hocam? Şimdiden Teşekkürler

    • İnşaat 34 bin, Makine 35 bin ve 41 bin (iö), Bilgisayar 29 bin.

      Bilgisayar mühen. şansın çok zor gözüküyor. Ama inşaat ve makine şansın biraz var. Şu artan kontenjanlar biraz daha geriye getirebilir bu sıralamaları. Makine 2. öğretim ise yüksek ihtimal gelir.

  384. hocam Mf3 sıralamam 2829. Ankara tıp istiyorum gelme ihtimali sizce nedir?sanırım sıralama olarak çok yakınım Geçen seneye göre aldığı sıralamada yükselme olur mu? Şimdiden teşekkürler

    • Az da olsa açılan tıp kontenjanları ve diğer tepe kontenjanlar bu sıralamayı geriye atabilir. Tahminim 3 binlerin altına inebileceğidir. Bu yüzden kazanma ihtimalin var.

      • Merhaba hocam. Ben geçen yıl orman mühendisliğine bazı nedenlerden dolayı istemeden tercih verdim birinci yarı yıl bitmeden ünitesiteden kaydımı sildirdim. Şimdi tekrar hazırlanıyorum mekatronik mühendisliğini istiyorum. Ancak benim yaşım 22 kayıt için yaş sorun olurmu tabi puanım ve sıralamam uygun olduğu zaman. Bir soru daha var. Ben orman mühendisliğini kazandığım zaman askerlik için tecil etmedim. Kayıt için herhangi bir sorun olur mu? Yada benim için bir sorun çıkar mı?

Yorum eklemek için kullanıcı girişi yapmanız gerekmektedir. Giriş